Yamaha Yzf R125 , Megelli 205R

Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bu iki motor hakkında kıyaslamanızı + lar ve - ler şeklinde rica edicektim.Lütfen japon,çin gibi yüzeysel muhabbetlere girmeden iki motor hakkında teknik kıyaslama ve diğer bilgilendirmelerinizi bekliyorum.Şekil açısından ikisi de zaten çok hoş motorlar. Bir de İstanbul- Kırklareli ya da İstanbul- Edirne gibi uzun olmasa da 2 ya da 3 ayda bir keyfi yol katedebilirim. Bunu da göz önüne alırsanız çok sevinirim ve şimdiden çok teşekkür ederim.

aea nın incelemesinde megellide can sıkıcı problemler vardı rölanti bozuklugu devir saatinde takılma vs, titreşim de vardı arka peglerde gözle görülür hareket vardı bence yzf daha mantıklı

Bende daha önce yzf r125 vardı

Çok güzel çok şahane bir motor gelgelelim oturuş pozisyonu çok rahatsız ozellikle yeni basliyorsan bilek ve bel ağrıları yakanı bırakmaz bu sorunları asabileceksen megelli ile kıyas dahi etme derim..

megelli almak isteyip araştırdım. ve sonuç olarak yzf r125 aldım.
sana yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
yzf r125 tanınmış bir marka, servisi ve daha nicesi rahatlıkla yapılabiliyor ve ustaları motoru tanıyor.
fakat,
megelli ise tam tersi tanınmıyor.
abi bu motorun markası ne dediklerinde megelli dediğinde hondanın modelimi abi o diyorlar.
hadi bunu geçtim,
titreme sorunu acayip varmış.
aea daki adam motoru tanıttıktan 2 hafta sonra satmış. sebeplerini düşelim.

Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bu iki motor hakkında kıyaslamanızı + lar ve - ler şeklinde rica edicektim.Lütfen japon,çin gibi yüzeysel muhabbetlere girmeden iki motor hakkında teknik kıyaslama ve diğer bilgilendirmelerinizi bekliyorum.Şekil açısından ikisi de zaten çok hoş motorlar. Bir de İstanbul- Kırklareli ya da İstanbul- Edirne gibi uzun olmasa da 2 ya da 3 ayda bir keyfi yol katedebilirim. Bunu da göz önüne alırsanız çok sevinirim ve şimdiden çok teşekkür ederim.

Megelliye hic bulaşma. Öyle bir titriyorki insanı rahatsız etmesini bırak motordan soğutuyor. Arkadaşımdan ödünc alıp 30 35km kadar gitmiştim ve pişman olup aradım gelip kendi aldı motoru

Benimde şuanda kafamda Honda CBR 125 ile YAMAHA R125 var ona karar veremiyorum

Bu sınıfta olabilecek en kötü tercihler... Motorda şekilden başka bir şeye önem vermeyenler için biçilmiş kaftanlar. Birisi üretimi durmuş ve ne olacağı belirsiz titreşim makinası, diğeri ise zam görmüş fiyatıyla fiyat performans oranı en kötü motor. Ayrıca çok konforsuz. Bana göre ikisi de alınmaz hatta bana bedava verseler SS sevmediğimden, yine kullanmak istemem ama illa birini istiyorsan YZF R125 marka ve kalite olarak diğerinin çok önünde, performans olarak da gerisindedir.

Bütçe nedir bilmiyorum ama bunlarla uğraşacağına Bajaj SS200 al. Bütçe sorunu yoksa Yamaha R25 veya hoşuna gidiyorsa Kawasaki SL250 al.

Bu sınıfta olabilecek en kötü tercihler... Motorda şekilden başka bir şeye önem vermeyenler için biçilmiş kaftanlar. Birisi üretimi durmuş ve ne olacağı belirsiz titreşim makinası, diğeri ise zam görmüş fiyatıyla fiyat performans oranı en kötü motor. Ayrıca çok konforsuz. Bana göre ikisi de alınmaz hatta bana bedava verseler SS sevmediğimden, yine kullanmak istemem ama illa birini istiyorsan YZF R125 marka ve kalite olarak diğerinin çok önünde, performans olarak da gerisindedir.

Bütçe nedir bilmiyorum ama bunlarla uğraşacağına Bajaj SS200 al. Bütçe sorunu yoksa Yamaha R25 veya hoşuna gidiyorsa Kawasaki SL250 al.

Bajaj'ın parçası servisi falan yamaha'dan daha mı iyi peki ? Onu öğrenebilirsem yzf tercihim değişecektir

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------

Ve ikinci el piyasası ( alım satım vs. )

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Megelli Sport 250R 9.000tl
a4k99Ec.jpg

Motor : tek silindir,su soǧutma
Motor hacmi :249.5cc
Sanzuman :6vites
Güç :27hp/ 9000tr
Tork :22.3nm/ 7000tr
Lastik Ebatları :100/70/17 x 130/70/17
Aǧırlık :125kg 140kg full
Sase :aliminyum