Motosikletler bayilere demonte olarak geliyor ve servisi tarafından monte ediliyor ve son kullanıcıya teslim ediliyor. Ben seleyi söküp altına ilk baktığımda çok büyük hayal kırıklığına uğramıştım. Kablolar gelişi güzel bağlanmış ve elektrik bandıyla kapatılmış. Akü bağlantıları deseniz aynen öyle. Aldım elime alet çantamı sökebildiğim kadarını söktüm ve yeniden montaj yaptım. Bütün vidaları bir güzel sıktım. Hava filitresi hava girişi önüne kocaman bir bağlantı kutusu denk getirmiş servisçi elemanlar onun yerini değiştirdim..... Gibi bir sürü düzeltme yaptım. Kablo bağlantılarını yedinen yaptım ve bir güzel mühürledim. Aşağı yukarı tam gün sürdü benim gibi bir amatör için. Ama şuan motor tıkır tıkır çalışıyor. Sadece fren pistonlarının olduğu dökme metal kısımlar sabit olmadıklarından tıkırtı yapıyorlar onada yapacak bişey bulamadım. Silikon conta arıyorum bulunca onlarıda takıcam ses tamamen kesilecek.
Tavsiye; WD40 alın bir kutu, birde evde kullanılmayan bir bez parçası, elinizin ulaşabildiği her yere sıkıp bezle silin bir güzel.
Tavsiye; Daha çok arazide kullanıyorsanız sıcağa dayanıklı motor yağı kullanın. Ucuz olsun diye otomobil yağı kullanmayın. Çin Min deyip sallamayın.
İkinci yağ değişimi 1800km de yaptım yağ simsiyahtı su gibi olmuştu, adi yağ koymuşlar sıcağa dayanmamış dedi tecrübeli bir arkadaşım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:19 ----------
Arka dişli ve zincir standart, dişli değiştirmeyi pek düşünmedim, ama piyasada var biliyorum. Arka lastik zaten 17" olduğundan 45T dişli zaten 48T gibi çalışıyor, standart 18" arka terli cross motorlardaki gibi. Yok ben daha çok çekiş istiyorum diyosan 48T var piyasada. Ama zincirle beraber değiştir derim , lastikteki tork artacağından zincir sıkıntı yaratmasın işini garantiye al.