motosikletin yedek anahtarını koynuna as kaybolmaya karşı. 2x disk kilidi zaten vardır .
bir tane sabit kilit . biber gazı
telefonunuzun gprs açık konumda .
her yarım saatte bir 5 dk en fazla 10 dk mola verip 10 adım atıp bacakları ve kolları boyunu egzersiz yapmak . uyku yapan hap almamak. yazın terlemeye karşı iç çamaşır vs. birde susamaya karşı 500 ml su . çikolata
ben günü birlik sakaryanın akçakoca ilçesine kadar gidiyorum .ilk uzun yol olacaksa extra dikkat etmek gereken şeylerden biride kendi yaşadıklarımdan anlatayım. çok hızlı gidiyorsunuz 150 160 170 vs eğer en sağ şeritte peşpeşe 2 tır arka arkaya ilerliyorsa yüksek hızda ilerlediğiniz için sizi göremeyebiliyorlar . tırların yanından geçerken dikkat edin.50 km hız ile otobanda sollama yapmaya çalışan tırlar oluyor bazı durumlarda örneğin bana denk geldi fren yapmayı yolu okumayı ve fazla hızlı gitmediğim için sıkıntı olmadı ancak eminimki benim yerimde 120 130 değilde 200 e ile gitseydim kesinlikle tıra arkadan çarpıp ölürdüm. yani demek istediğim siz o hızlara kadar çıkacaksanız bile büyük araçlar sizi anlık göremeyeceği için tedbirli olun.çünkü genelde şehir içi ile şehirler arası trafik tecrübesi bambaşka.
şehirler arası tüm araçlar en düşük 120 ile gidiyorlar. tırlar bile 150 vuruyor bazıları. ha birde yine sakaryaya gidiyorum otobanda orta şeritte ilerliyorum hızımda 90 100 arası bi baktımki ileride bir sıkıntı var anladım araçlar ani yavaşlıyor çünkü koskoca kamyon lastiği büyük lastiklerden patlamış orta şeridin tam ortasında. düşünsene 150 170 le

olmayacak diye bişey yok yani şehirler arası yoldada yol boş diye gaza abanmayın siz hızlı sürecekseniz araçlar zaten hızlı sizde hızlı kimse sizi göremiyormuş gibi haraket edin. bir anımı daha anlatayım. en sol şeritten yardıra yardıra ilerliyorum (anlık tabi). ileride orta şeritte sinyal vermeden benim şeridime geçen araba ile yanyana sıkıştık tabi hata bendeydi buda tecrübe oldu. siz en sol şeritte ilerlemek istiyorsanız orta şeritteki araclara ve arkadanda aynaya sık bakmaya devam edelim solda gitmekte tehlikeli 250 km hızla+ jeep ler mercedesler audiler var. şehirlerarası yolculukta en güvenli şerit orta şerit bana göre. ha birde sürekli yüksek hızda gideceğiniz için belli zaman sonra 100 km hız bile size 40 km hızla gidiyormuşsunuz gibi bir his verecek beyninize.otobanda bazen trafik yavaşlayacak siz 100 120 ile gidiyosunuz ama 40 50 ile gittiğinizi sanacaksınız yani araçlarda hızlı çünkü demek istediğim 100 km hızla öndeki araçların dibine kadar girme takip mesafesini hıza göre ayarlamakta fayda var durabilirmiyim bu hızda bu mesafede. vs. kendi tecrübelerimi paylaştım. akıl vermek haddime değil. öneridir ister uygularsınız gerisi size kalmış kazasız belasız .