CBF 150 yağ değişimi sonrası problem.

Merhaba arkadaşlar;

Geçen hafta motorumu 1000km bakımına götürdüm, yag değişimi yapıp sağına soluna bakıp bir tur atıp sıkıntı olmadığını söylediler, döndüm geldim eve.Ertesi sabah motoru çalıştırmaya çalıştım fakat her zaman tek marşta çalışan motor 2-3 seferde çalıştı ,jigle tam çekiliyken 4bin devir civarı çalışan motor 2bin devir civarı çalışmaya başladı, hadi onu da ayarlamışlar herhal de dedim.Beni rahatsız eden en büyük sorun motor ısındıktan sonra kalkış için birinci vitese atar atmaz motor istop ediyor, daha önce böyle bir şey olmuyordu vitese şık diye geçiyordu.Açaba uygun olmayan kalitesiz bir yağ mı koydular?:pale:

Kaliteden ziyade koyu yağ koymuşlar benim anladığım kadarıyla. Genelde rodaj için konur koyu/kalın yağ. Yağı değiştirince kendine gelir motor.

Kalkış yapmak adına vitese takınca stop etmesinin ,konmuş olan yağ il alakası yok ,

1. Vitese takınca motoru tak diye bir ses geliyor mu şanzımandan
Evet tak diye ses gelip motor öne doğru atılıyor(debriyaja full çakili) ,boşa alıp tekrar çalıştırıp bire taktığımda şık diye geçip istop etmiyor yani sadece sabah ilk çalışmada yapıyor. Ayrıca cevaplar için teşekkürler.

Motora kalın bir yağ koymuşlar. Haliyle motor biraz daha geç ısınır sende ısınmadan kullanınca böyle sorun oluyor malum yaz geldi havalar ısınınca sorun ortadan kalkar

ne yapmak gerekir böyle bi durumda. Boşta ısınması için daha fazla zaman ayırmak sorunu çözermi

tıkır tıkır çalışan motorlar servis sonrası neden hep problem çıkartır anlamış degilim

Evet tak diye ses gelip motor öne doğru atılıyor(debriyaja full çakili) ,boşa alıp tekrar çalıştırıp bire taktığımda şık diye geçip istop etmiyor yani sadece sabah ilk çalışmada yapıyor. Ayrıca cevaplar için teşekkürler.

buyuk ihtimalle balatalar yapısıyor.

motoru calıstırmadan önce vitesi 1 e takıp , debriyaj cekili iken 15-20 cm ileri geri oynat

arka teker dönsün, sonra al bosa calıstır,

muhtemelen ilk kalkıstaki silkeleme ve stop etme olayı olmayacaktır

koydukları yağ kalın debriyaj tam ayıramıyor..

servise uğra debriyaj manetinden teli biraz gersinler sıkıntı kalmaz..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar