yamaha wr 250r granajlarin setini boyama kaplama vesayre fikir olarak.

Merhaba arkadaşlar ikinci el bi yama wr 250 r aldim 2500 km de granajlarinda kozmetik çizikler var. Kendi rengi mavi. Komple siyah yapmak istiyorum matmi ? Parlakmi ? fakat plastik parçalar boya kolay tutmaz tutsada uzun ömürlü olmaz diye biliyorum boyada. Kaplama bilmiyorum nasil olur yaparlarmi. Daha önce plastik parçada denemeler yapan yada fikri olan arkadaşlardan cvp bekliyorum
Hangisi saglikli olur.
okuyon cvpliyan cvplamiyan herkeze teşekür ediyorum hizli yazdim hatalarim affola.
saygilarimla.

not. Wr 250 kullanicilarindan motor çabuk isınıyormu fan açma araliği nedir.

Dip boya denilen bir boya geldi :) her türlü yerde tutuyor hemde cok pahalı bişey değil sprey kutularında alıp kendın bile boyuya bilirsin abi :)

Hayırlı olsun , evet defalarca arka/yan grenajları siyah'a boyadım/kaplattım ,envayi çeşit temizlik yağdan arındırma ile temiz yüzeye yapsaamda boya yıkamada hafif sürtünmede atıyor.

Hasılı kelam kaplama derim, ancak kaplamada yamuk yüzeylerde olmuyor yani arka/yan grenajın tamamını kaplatamadım , kalan yerlere sprey en ucuz siyahtan basın gitsin.

Tüm bunların dışında ruhsatınızda mavi ise renge müdahale edemezsiniz, trafikte sıkıntınız olur bilginize.

Merhaba arkadaşlar ikinci el bi yama wr 250 r aldim 2500 km de granajlarinda kozmetik çizikler var. Kendi rengi mavi. Komple siyah yapmak istiyorum matmi ? Parlakmi ? fakat plastik parçalar boya kolay tutmaz tutsada uzun ömürlü olmaz diye biliyorum boyada. Kaplama bilmiyorum nasil olur yaparlarmi. Daha önce plastik parçada denemeler yapan yada fikri olan arkadaşlardan cvp bekliyorum
Hangisi saglikli olur.
okuyon cvpliyan cvplamiyan herkeze teşekür ediyorum hizli yazdim hatalarim affola.
saygilarimla.

not. Wr 250 kullanicilarindan motor çabuk isınıyormu fan açma araliği nedir.

Motorunla sanayiye'de bir oto boyacıya gidip sor. Derin çizikler için ince zımpara önerebilir.
Ondan sonra da aynı renklerde(Mavi-beyaz) yada siyah sprey boya alıp boyarsın. Üstüne de vernik atarsan tertemiz ve sağlam olur. Atma felan da olmaz.
Bu arada benim tavsiyem kendi renklerine boyaman. Hem daha güzel hem de ruhsat tarafında problem yaşamazsın. Ayrıca siyaha boyarsan satarken de sıkıntı yaşayabilirsin.

Sen iyi bi boyacıya git zımpara + (gerekirse)macunla çizikler kapatılır. Plastik için özel astar var, üstüne de vernik atıldımı atma filan olmaz dert etme.:thumleft: Yalnız renk değişimi benim de kafamı kurcaladı ruhsatı olayını ne yapacaksın?
Mat renk de crosslara yakışıyor düşünebilirsin
Plasti dip de olabilir ama uzun ömürlü değil, vernik de atılabiliyor galiba, ama nasıl oluyo bilmiyorum.

Son düzenleme:
sakaryada olsan yardımcı olurdum.sakaryada boya işi olanlara da yardımcı olmaya çalışırım

benim size tavsiyem daha önce sprey kullanmadıysanız bu işe kendiniz kalkışmayın plastidip kullanmayın arkadaşlar. eliniz bu işe yatkın ve daha önce sprey boyama yaptıysanız o ayrı ama ben kendi arabam için tecrübesiz bir şekilde yaptım sonra sanayiye gidip kapı kollarını (plastidip boyayı kendim söktüm usta uğraşmadı :D )bildiğiniz kutu boya ile boyattım :D kesinlikle boyayacağınız parçayı maskeleme yapmayın söküp rüzgarsız bir ortamda boyayın. profesyonel ellerden çok iyi sonuçlar çıkıyor :cat:

Hekeze Teşekkürler mat siyah iyi durur gibime geldi ama ruhsat sorun onu çözmek lazim evt umutun dedigi dip boyaya bakmak lazim aslinda ön amorsitordeki gold rengi cantlara uygulasak nasil olur? Sizce

DKN

wr250 bu tabiki çizilicek :) ne kadar kirli o kadar güzel görünür

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar