Fuarda üzerine oturup denedim. Açıkçası cbf150den cılız hissettirdi. Boyum 1,83. sanki 1,70-75 civarı olsa dizler tam yuvaya girip güzel kavrayabilecekmişim gibi geldi.
Değerli arkadaşlar;
Discover 150F modelimiz 23 MART 2015 tarihinden itibren 4.999 tl fiyatı ile satışa hazırdır. "discover Türkiye" facebook sayfamızda ve "bajaj.com.tr" internet sayfamızda modelimiz ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. İnşallah bu segmenteki (commuter) beklentileri fiyat-güç-performans-görsellik-yakıt-servis kalitesi-yedek parça uygun fiyat açısından rahatlıkla karşılayabileceğimize inanıyorum.
Sektöre hayırlı olun inşallah.
Saygılarımla...
Ekrem bey,
Acaba bu yeni motorla beraber ödeme koşullarında herhangi bir değişiklik olacak mı?
Peşin fiyatına taksit veya 12-18 ay taksit imkânları olsa Bajaj'ın çok iyi bir satış grafiği yakalayacağına inanıyorum.
Şahsen eşimle bu motorla yakında ilgileniyor ve almak istiyoruz. Fakat ödeme koşulları bizi zorluyor, yoksa ilk sipariş verenlerden olabilirdik...
Sevgiler
Max torkunu 6500 devirde veriyorsa çok yüksek devir cbf 150 5250 de veriyor

farkını söyleyeyim.
cbf yağ yakar. bajaj yağ yakmaz. teknoloji açısından klasik, karbüratörlü standart boxer 150 bile cbf'ye kök söktürür.bunu atışmak için değil, bilgi vermek için dedim.
2.si cbf 5800tl ve karbüratörlü 11,5 hp gücünde. 150f 14,5 hp 4 subap 2 buji 5000tl.
harcanan yağ parası da cabası ayda 20tl.
bajaj gelmeseydi ben de cbf alacaktım, ama gerek kalmadı.
Hocam kullanmasak inanacaz. Boxer kalkista kok sokturur dogru ama o kadar. Devaminda, uzun yolda vs cbf gecer gider boxer deli gibi bagirirken. Ustelik bir sure sonra artcinizin ayaklari, sizin neticeniz uyustugunda cbf yol almaya devam eder. Neyi savundugunuza tekrar bakin derim; boxer cbf'e karsilik yapilmis bir motor degil, olamazda.
Cbfin karsiligi 150f modelidir. Onu da fuarda inceledigim kadariyla soyluyorum. Malzeme kalitesi vasat, motor daha ciliz. Ciddi ciddi niyetlenmistim tekrar vitesliye 150f ile mi baslasam diye, fuarda gorunce vazgectim. Ayrica yine 60tan sonra titresim basladigi soyleniyor, cbf'te bu da yok.
Soyle bir sey var; honda 2006dan beri ayni motoru buyuk degisiklik yapmadan, fiyatini sisirip sisirip onumuze koyuyor. Niye? Rakipleri titresimsiz degil. Ben zamaninda boxer almadan once yorumlara bakmistim; yok biraz titresim var rahatsiz etmez vs. Motor 2000km'ye geldi ayaklikta dururken yarim gaz versem asfalt titriyordu. O yuzden burdaki yorumlarda fazla tarafli geliyor artik.
almasanız bile 150f modelini mutlaka ama mutlaka bir test etmenizi isterim.