Yeni motorsikletin vergi dairesine kaydı hakkında bilgisi olan var mı peki? Az önceki mesajda yazdığım gibi polis memuru vergi dairesine gitmen lazım dedi. Bayiden alınmış 0 motosiklet. İşlemleri kendim hallettim.
Evet gidip tescil ettirmeniz lazım. Faturanızın ve ruhsatınızın fotokopisi ile birkaç adet vesikalık fotoğraf ile gidin. Bu işlemin herhangi bir ücreti yok. Sadece trafik tescili olmazsa MTV sorguladığınızda kaydınız bulunamıyor ve MTV'yi yatırmadığınızdan üstüne faiz geliyor. Tescil işleminden hemen sonra internetten, bankanızın internet şubesinden veya vergi dairesinden MTV borcunuzu yatırmanız lazım. Bu arada vergi dairesine değil, NAKİL VASITALARI VERGİ DAİRESİ'ne gitmeniz lazım ve 16.30'da sistemleri kapanıyor. Aman bu adımı atlamayın.
MTV Sorgulama Ekranı
Dip Not: MotoRsiklet değil Motosiklet.
Sayın noob yaptığınız işlemleri temin ettiğiniz evrakları nereye nasıl başvurduğunuzu sırasıyla paylaşırsanız inanın çok kişi muamelecilere ( fahiş fiyat isteyenler )para kaptırmaktan kurtulacaktır..Merhaba, üstte düzeltmeye yazmıştım. Borç bölümünü şimdi farkettim 56 tl'lik iki ödeme görünüyor. İlk dönemin vadesi 04/04/2015 olarak görünüyor. İkincisi 31/07/2015.
Sayın noob yaptığınız işlemleri temin ettiğiniz evrakları nereye nasıl başvurduğunuzu sırasıyla paylaşırsanız inanın çok kişi muamelecilere ( fahiş fiyat isteyenler )para kaptırmaktan kurtulacaktır..
Merhaba,
Yaptığım işlemler ilk mesajdakilerle aynı. Tekrar özetlemek gerekirse;
1- Bayi kendisi ile ilgili olan tüm evrakları size bir zarfa koyup veriyor zaten.
2- https://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/Default.aspx adresinden randevu alıyorsunuz. (Randevu aldıktan sonra gelen ekranda fişin çıktısını alıyorsunuz.)
3- Randevuya gitmeden önce bir acente vasıtasıyla zorunlu trafik sigortası yaptırıyorsunuz. Poliçeniz hemen veriliyor. Poliçenizi bayinin verdiği evrakların arasına koyuyorsunuz.
4- Evraklarınız ile Emniyet Müdürlüğü yakınlarındaki bir yardımcı büro'ya gidip 20-30 TL'ye EK-1 belgeleri ve dosya alıp aldığınız belgeleri doldurtuyorsunuz. (Belge ve dosyayı şoförler odasından kendiniz 2-3 tl'ye alabilirsiniz ama doldurması bilgisayar veya daktilo ile olmalı. O yüzden 20TL verilir diye düşünüyorum.)
5- Ayrıca gittiğiniz yardımcı büroda her belgenin ve kimliğinizin kopyasını çektirin. Bürodaki kişi belge ve fotokopileri tasnif edip, dosyaya koyup size veriyor.
6- Dosyanız ve randevu fişiniz ile randevuya giriyorsunuz ve burada 178,50 TL ödüyorsunuz. Size şu saatte gelip ruhsatınızı alın diyorlar.
7- Ayrıca yukarıdaki adımda parayı verdikten sonra plaka almanız için bir kağıt veriyorlar. Üstünde plakanız yazılı. Şoförler odasına gidip 13 TL verip plakanızı bastırıyorsunuz. Hemen veriyorlar plakayı. (Erken gidin plaka için, ben ordayken plaka bitti diye alımı durdurdular öğlen gibi.)
8- Zamanı gelince gidip emniyetten ruhsat ve belgelerinizi alıyorsunuz.
9- Benim takıldığım son nokta vergi olayı ve detayları yukarıda. Sanırım vergi dairesi ile işim kalmadı ama sonra netleşecek bu.
10- Ayrıca plakanız çıkınca sigorta acentenizi arayıp benim plakam bu oldu diye kendilerine bildiriyorsunuz.
Son olarak plakayı motora takmak var. Bir de garantiyi başlatmak için ruhsat gerekli dedi sanırım bayi. Benim bayide işim var biraz hala bu işlemler için. Bunları yaptırıp öyle teslim alacağım motoru.
İşlemleri bugün hallettim. Evrak işlerini 20 TL'ye emniyet yanındaki bir dükkanda yaptırdım. Plaka'yı ise Avcılardaki şoförler odasında hallettim. Plaka da 13 TL tuttu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------
Arkadaşlar bugün ruhsatı da teslim aldım fakat memur tarafından vergi dairesine gidip kayıt yaptırmam gerektiği söylendi. Bu adımı hiç bir yerde duymamıştım. BU konu hakkında bilgisi olan var mı? Belirli bir süresi var mıdır bu kayıt işinin?
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun motorunuz.. kısmetse bende haftaya PCX 150 alıyorum... (VFR 800 den sonra biraz yavaşlayalım bakalım)
Her hangi bir süre şartı yok vergi dairesine kayıt yaptırmak şart, şöyle ki motorun mtv zamanı geldiğinde yada trafik cezası yediği zaman banka yada herhangi bir sistem tarafından görülmüyor. Yani en kısa zamanda size en yakın vergi dairesine ruhsatınızla giderek beş dakikada bu işlemi yaptırabiliyorsunuz.