Fikirlerinizi Bekliyorum...!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba Arkadaşlar.Ben 2 senedir kuba çita 125 kullanıyorum.Bu sene yeni motor almaya karar verdim.ve 3 motor arasında kaldım.
1.si Yamaha Ybr 125 vites göstergesi olmayışından dolayı biraz düşündürüyor.
2.si Honda Cb 125 E okuduklarıma göre titreşim .sert amortisör ve selesi bulunmaktaymış o yüzden biraz şüpheli bakıyorum.
3.sü Mondial Drift 125 mh bu motor çok metediliyor.etrafımda kullanan arkadaşlarımda metediyor.Ama beni düşündüren çin malı oluşu.
Şimdi bu 3 motordan birini kullanan arkadaşlar veya fikirleri olan arkadaşlar paylaşıp bana yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden Teşekkürler.

acemi değilsen vites göstergesini sorun etme,
1e attın çıktın yola, önünde kocaman devir saati var, vitesi büyütmen yada küçültmen gerektiğini çok rahat anlarsın.
İmkanın varsa Ybr al, diğerleri kötü değil ama bi Ybr kesinlikle değiller.

2 senedir 125'lik kullanıyorsan, biraz da üzerine koyma imkanın varsa belki Pulsar 200NS'e yönelebilirsin dostum. Amaç bu çitada kalmaksa YBR alıp uzun süre kullanırsın, vites göstergesine ihtiyaç yok zaten (aslında malum...)

teşekkür ederim cevaplarınız için 0 ybr alabilcek kadar param var.Amacımda bi süre daha 125 cc kullanıp o esnada eğitim görmek gis akademide daha bi 3-5 sene sonra 250 ye geçiş yaparım diye düşünüyorum.o yüzden sorun çıkarmıcak sağlam dayanıklı bi makina lasım.ybr benimde hoşuma gidiyor ama drifttede aranan herşey var ve fiyatı daha uygun.ama yinede sizlerin fikirleride önemli çünkü ben 3 ünüde sürmedim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:36 ----------

2 senedir 125'lik kullanıyorsan, biraz da üzerine koyma imkanın varsa belki Pulsar 200NS'e yönelebilirsin dostum. Amaç bu çitada kalmaksa YBR alıp uzun süre kullanırsın, vites göstergesine ihtiyaç yok zaten (aslında malum...)

pulsar değilde discovery sürdüm vites geçişlerini çok yumuşak geldi bana yani his yok debriyajıda öyle o yüzden ılımlı bakmıyorum bajajın motorlarına.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:39 ----------

acemi değilsen vites göstergesini sorun etme,
1e attın çıktın yola, önünde kocaman devir saati var, vitesi büyütmen yada küçültmen gerektiğini çok rahat anlarsın.
İmkanın varsa Ybr al, diğerleri kötü değil ama bi Ybr kesinlikle değiller.

siz ybr sürücüsüsünüz anladığım kadarıyla pekiyi vites göstergesi taktırabiliyormuyuz bi bilginiz var mı ?

Vites göstergesinin olmayışı bence daha iyi zaten ne var akılda tutmakta.Göstergeye en az bakarak sürmek daha mantıklı zaten.

Vites göstergesinin olmayışı bence daha iyi zaten ne var akılda tutmakta.Göstergeye en az bakarak sürmek daha mantıklı zaten.

benim vites göstergesi arayışım şu sebepten : benim motorumun vitesleri n 1 2 3 4 5 ama o 3 motorunda 1 n 2 3 4 5 yani gösterge olması hem benim hemde motorun açısından iyi olacaktır pek sakin süren biri değilim :)

Dostum haklısın çok haklısın vites göstergesi mevzusunda. Kübalar döner şanzımanlı n-1-2-3-4-5-n-1-2-3-4-5 diye gidiyor. Ama sakın sıkıntı etme 1 aşağı 4 yukarı motorlarda çok kolay misal durmaya yaklaşıcaksın ve vitesini filan karıştırıyorsan sürekli aşağıya bas zaten 1 de birde aşa inmiyor anlıyorsun öyle, ama yüksek hızda öyle birşey yapılmaz, o yüzden en fazla yukarıya doğru çekersin son çekiş 5 zaten ordan anlarsın.

Motor tavsiyesine gelince, 125 den inip 125 e binmek senin için sadece trafik becerini yükseltir. Yüksek cc li ve daha güçlü bir motor almanı tavsiye ederim bu konuda. Bütün seçenek ve imkanlarını değerlendir 1-2 sene için 125 lik tekrar motor alma. 200 yada 250 lik alman senin için hem güçlü motor kabiliyeti ve kontrolü için biraz önem kazandırır hemde trafikte nasıl daha güvenli gidebilceğini anlarsın. Tabi düzenli ve kontrollü kullanımda :)

Son düzenleme:
devir saati ve göstergeleri dert etme hatta mevcut motosikletinde km göstergesi hariç hepini kapat kağıtla hiç zorlanmaacağına eminim zaten göstergelere bakmak dikkat dağıtır tehlikelidir
vites göstergesi kendi motorumda yok sadece boşu görebiliyorsun sehir içinde özellikle çok sık yavaşladığımdam viresleri unuttuğum oluyor ama oda basit: bir alta çekiyorum vitesi yemedimi biralta daha 2 den bire atarken boş vites lambası yanıyor zaten hafif basarsan boş tam basarsan 1 zor değil yani
motosiklet tercihiiçin birşey söyleyemem ama

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar