1- Uzmanlar doların bu yılbaşında ki reel kurunun 3,20 olduğunu ama iktidar tarafından bastırıldığını söylüyorlardı. Şu an reel kurun 3,50 civarında olması çok normal. Bu konuda iktidarın nasıl bir yol izleyeceği çok önemli tabi. Dikkatinizi bir şeye çekmek isterim yalnız. İktidarın merkez bankası faizlerini düşürmek istemesi doların reel kuruna oturması isteğinden olabilir diye düşünmekteyim. Muhtemelen piyasalar için yeni bir planları var. Yoksa bu kadar sene sonra neden merkez bankası faizleri düşsün diye bu kadar çaba göstersinler.
2- Ukalalığımı bağışlarsanız, bu forumda temel bir yanılgı var. Onu düzeltmek istiyorum. Haa! Derseniz ki abi sen bu kadar şeyi nereden biliyorsun? Çeşitli şirketlerde çalıştım ve hobilerim nedeni ile beyaz yakalıların gözbebeği oldum hep

O yüzden bazı şeyleri daha net görebiliyorum.
Orta ölçekli düşünenlere mantıklı gelmeyeceğini biliyorum ama genellikle satış fiyatları maliyet+ortalama kar üzerinden belirlenir. Yani birilerinin bir mala çok talep gösterip göstermemesi fiyatı etkilemez, fiyat oluşabilecek en az talebe göre hesaplanır. Fiyatlar oluşturulurken döviz vs şeylerde ilerde oluşabilecek temel dalgalanmalar da hesaplanır. Ve tespit edilen fiyatın altına kolay kolay inilmez çünkü maliyetten zarar edilmek istenmez.
Onun için tüketicinin yapacağı en doğru davranış hızlı düşünüp çabuk karar verme yetisini geliştirerek kesesine en uygun mala bir an evvel en uygun koşullarda sahip olmaya çalışmaktır. Gecikilen her gün tüketicinin zararına işler.
Bu yazdıklarımın sizi kızdıracağını ve beni kapitalist yandaşı gibi göstereceğini biliyorum ama bir mala illa sahip olmak isteyenin yapacağı başka bir şey yoktur.
Saygılarımla.