İki gün önce Uniteks satış bölge şefinin bilgisi dahilinde İzmir'deki fabrikaya gittim. Orada Spada modellerimi test edebileceğimi söylemişlerdi ama edemedim çünkü hazırda motor yoktu. Bakalım, üç hafta sonra yine izinde olacağım, belki o zaman deneyebilirim. Motoru deneyemedim ama test eden elemanla görüşmüş oldum. En çok merak ettiğim Anton 200'ü özellikle sordum. Motor kasa olarak kullanıcıları tarafından beğenilen ETX 150'nin aynısı, sadece motor bloğu farklı. Arkadaşın söylediklerine göre motorda titreşim yokmuş. CBF150 gibi olduğunu söyledi. Hatta pek titreşimli olmayan Motoran Balancer'dan çok daha iyiymiş. Dolayısıyla motorda en çok önemsediğim konu olan titreşimin kafaya takılmayacak seviyede olduğuna şimdilik ikna oldum. Diğer Spada modellerinde de titreşim olmadığını söyledi. Motorun göstergeleri yabancı gelmiyordu, Mondial Z-One ile aynı olduğunu montaj hattındaki bir motorda gördüm. Montaj hattı yaklaşık 15 m boyunda basit bir hat. Elemanın söylediğine göre performansı çok iyiymiş. 130 - 140'a zorlanmadan çıktığını söyledi. Bu motorla ilgilenmemin sebebi, CBF gibi rahat, biraz enduro havasında olması, bu sayede çukurlardan, tümseklerden çok etkilenmemesi ve CBF 'ten çok daha performanslı olması. Motorun fiyatının çok yüksek olduğunu ve bu fiyatla satış şanslarının olmadığını da belirttim. Eğer sürüp de beğenirsem almayı düşünüyorum. CBF, performans olarak gerçekten yetmemeye başladı.