4 yil önce ybr 125 esd motosikletim park halinde ve ben ona dogru giderken, bir baktım kadının biri 4-5 yaşlarındaki çocugunu kucaklamış motora bindiriyor. Tam dur diyecektim ki geç kaldım. Hemen motorun yanına gittim, aslında birşey demeyecektim ama çocugun ayakkabısı sıfır km aldığım motorun deposunu çizmiş. Ne yapiyorsunuz siz falan dedim, nolcak canım yedik mi motorunu diyor. Bak şu deponun haline diyorum, nolcak ne var onda diyor. Ne biçim bir milletiz biz ya, ben birinin malına ufacık bir zarar versem mahcubiyetimden ne diyecegimi bilemem.
Neyse 3 yıl kadar önce yine sifir olarak aldigim cbr 125 imin üzerine oturmak isteyen bir adam, nasil becerdiyse motoru düşürmüş ama Allahtan ben görmedim bunu.
Son olarakta geçen sene dershanenin önüne bıraktığım 1000 rr ımın üzerine oturup fotoğraf çekilmişler. Fotoğrafı face e atıp hava atma mantığında olan motorun m sinden anlamayan bu tipler, haliyle motora binmeyide bilmedigi için binerken ayakkabılarını kuyruk kismına sürtmüşler. Neyse ki cila ile çıkarabildim.
Ya arkadaş motoru tertemiz yıkıyorum, temizliyorum bir bakıyorum biri motora bakıyor ama illa şu depoyu elliyorlar. Kardeşim motora bak tabiki ama niye tertemiz motoru pis, terli ellerinle elliyorsun, uzaydan gelmedi ki bu alet. Birgün birini çok fena bozucam bu yüzden.
Motordan anlayan ve merak ettigini söyleyen birisi olasa inanın gelsin trafiğe kapalı yerde binelip merakını gidersin ama yeter ki şu motora zarar vermesin ya.
usta bi tur versene :mrgreen: