Yeni Duke 125'imle 500 km'yi devirdim. İşler yüzünden pek fazla binemiyorum ama binebilmek için her türlü fırsatı değerlendiriyorum.
Bu 500 km'nin hepsini şehir içinde yaptım. Teknik detaylara girebilecek kadar tecrübeli biri sürücü değilim ama kısaca izlenimlerimi anlatmak istiyorum.
Öncelikle çok ilgi çeken bir motorsiklet; nerede durursam durayım mutlaka bir çok insan gelip; beğendiklerini ifade ediyor, fiyat, performans, yakıt tüketimi vs gibi sorular soruyorlar. Geçen genç bir arkadaş; ben geçerken "abii motorun çok güzel" diye bağırdı arkamdan.
Şehir içi çok kıvrak, manevra kabiliyeti çok iyi; frenler harika. ABS nin faydasını çok gördüm.
Virajlarda lastikler kaymıyor, çok iyi tutuyor.
Hafif olduğu için kontrolü çok kolay; siz ne derseniz hemen yapıyor.
Yakıt cimrisi; Şu ana kadar şehir içi ortalamam 3 lt. Bir kaç kez Göktürk'e gittim, bilgisayar ortalama tüketimi 1,7 lt gösterdi. Ben gaz ayarlamasını henüz doğru düzgün yapamıyorum, vites geçişlerim hala acemice; dolayısıyla tecrübeli bir kulanıcı benim 3 lt lik ortalamamı daha da aşağıya düşürebilir.
Hem motorsiklet, hem de parçaları pahalı diye ybr alacaktım ama şu an duke aldığım için çok ama çok memnunum. Bunu 15-20 bin kullanıp arkasından 390 Duke almaya şimdiden karar verdim. Sonra sırasıyla 690, 1290 diye giderim herhalde

Yada GS serisinden bir sanat harikası da olabilir
Bu arada sıkışık trafikte yanımda durduklarında, ayak üstü, sıkışık trafikten sıyrılma ipuçları veren kuryeci arkadaşlara teşekkür ederim.