kazadan sağ kurtuldum sonra da işin ekonomisine girdim dediğin gibi yapıyorum zaten,
bahsettiğim şey şu:
pulsarın motor koruma demiri ÇOK KISA
Yere karton koyup denedi rebel punto sağolsun; motor anca kendini kurtarıyor.kullanıcının dizini ayağını korurum derdi yok.üstelik de sürücü ayaklığı katlanıyor bu çok önemli bir dezavantaj.
önerim:Koruma demiri daha uzun yapılmalı
sürücü ayaklığı sabit hale getirilmeli veya onun yerine geçebilecek motor sürtünme takozları eklenmeli
cbr250 kazasında bir kullanıcının (rebel punto iyi tanır kendisini) motor devrilmesi nedeniyle ayak kemiklerinde kırık/veya çatlak oluşmuştu üstelik de bu kişi korumalı motosiklet botu giydiği halde.
koruma demirleri az daha uzatılarak daha güvenli hale getirilmeli
Parmağını kıran kardeşim olur. Yalnız cbr ile değil BMW 1200 GS ile taksinin sıkıştırması sonucu oldu kaz. GS de koruma demiri vardı. Ama koruma demirine güvenerek yol alınmaz, kazaya göğüs gerilmez. Öncelikle gaza gelmeyeceksin. Başkaları ile sdik yarıştırmaya çalışmayacaksın.
Çok çabuk gaza geliyorsun. 25 hp motorla senin 100 lük mondiyi yakalamakta zorlanıyorum. Niye mi? Şehir içinde araba aralarına giriyorsun veya yayla yolunda çıktığın viteste inmiyorsun.
Kask dizlik dirseklik bady armor devasa koruma demiri bunlar seni kazadan korumaz. Kazadan korunmak için yolu okumalısın, gaza gelmeyeceksin, bolca pratik ile kendinin ve motorunun limitlerini bileceksin.
En basitinden bakıyorum asfalt güzel ama ıslak. Hemen panik fren çalışması yapıyorum. Aynı şekilde yerler çamur yine fren çalışıyorum. Piste yarışa girdiğimiz yok. Benim viraj çalışmazı yapmam çok işime yaramaz ama panik fren kontra vs daha çok işime yarar, yeri gelir hayat kurtarır.
Bu çalışmaları yapıyorum belki ihtiyacın yok 18 yıldır motor üstündesin diyebilirsin. Ama fiat punto ile yaptığım kaza attığım takla sonucu, tamam artık arabanın piri oldum, sözüm tokat gibi patladı bana.
Sana tavsiyem kaza yaparım diye aklına gelmesin - hoş, aklına geldiğini de sanmjyorum; çünkü çok ağresif kullanıyorsun. Sadece sür. Nasıl zevk alıyorsan öyle sür. Ekonomi yap mutlu ol.
Aslında herkesin hayali 1 lt ile 100km gitmek. Ama gerçek hayatta öyle birşey yok.
En az yakıtla maksimum yol denelerim:
89 model pejo ile 40km/h ort ile 1 lt ile 35km
2001 honda titan 60km/h ort ile 1 lt ile 38km
Ybr ile 60km/h ile 1 lt ile 45km
Cbr250 80km/h ile 1 lt 37km
Vstrom 100km/h ile 1lt 25km
Pulsar 80km/h ile 1 lt 40km yol gidiyor.
Sen 100lük mondi ile 80km/h ort hız ile 1 lt ile ne kadar yol gidiyorsun
Veya ybr ile kıyaslayalım 60km/h ile 1 lt 45km gidebilir misin?
Ekonomi yapacağım diye badyarmorunun başına gelenleri de yaz. Ekonomi işi sağlık üstüne yapılmaz. Eee arabanın kaportası var, motosikletin kaportası biziz. O zaman ekonomimizin el verdiği en iyi motora binip, en iyi koruma ekipmanlarını almalıyız. Bolca pratik yapmalıyız.
Tüm bu sözlerim önce kendi nefsime. Kırılmaca darılmaca yok.
Drift