öncelikle herkese selamlar,
Uzun yıllardır forumu pasif bir kullanıcı olarak takip etmekteydim. İçimde hep var olan motosiklet sevdamı gerek hayat şartları gerekse ailemin karşı çıkmasından dolayı (ki en büyük sebep budur)bu yaşa kadar ancak erteleyebildim. Ve sonunda durumu benimle hemen hemen aynı olan en yakın arkadaşımın motosiklet almasıyla beraber artık benim de bu aileye katılma zamanımın geldiğine karar verdim. Bahsettiğim süreç 7-8 aylık bir dönem ve yaz döneminde henüz A2 ehliyetim olmadığı için motor alma işini 2015 bahara bıraktım çünkü ehliyet sürecim en erken kasımda gerçekleşecekti ve öyle de oldu. Ehliyetimi aldım.
Şimdiye kadar hep arkadaşlarımın motorları üzerinde ufak tefek kullanmışlıklarım oldu. Gerek 50cc cross gerek 150cc scooter ve en son da bahsettiğim yakın arkadaşımın Discover ST motosikletini kendimce bir kaç sefer kullanma fırsatı buldum. Bu arada 33 yaşındayım 14 senedir trafikte araç kullanmaktayım ve 20'li yaşların verdiği hız tutkusu artık törpülendi. Dolayısı ile motosiklete binmek istememdeki ilk ve en önemli amaç keyif almak. Edirne'de yaşadığım için bunu istanbulda yaşayan arkadaşlara göre (trafik açısından) daha fazla yaşayabileceğimi düşünüyorum.
Buraya kadar sıkılmadan okuduysanız

gelelim esas konuya. Birçok kişinin yaptığı gibi ben de bir ürün almadan önce hangi ürün olursa olsun ciddi bir araştırma içine girerim ve öncelikli tercihlerim her zaman fiyat/performans ürünleri olmuştur. Açıkçası arkadaşım discover alana kadar Bajaj markası ile ilgili herhangi bir bilgim yoktu. Sadece Pulsar'ın TV reklamlarını görmüştüm ancak onun bile Bajaj olduğu dikkatimi çekmemişti çünkü alma modunda değildim

Discover'ı kullandıktan sonra alet benim çok hoşuma gitti. Pulsar'ın da Bajaj'a ait bir model olduğunu öğrendikten sonra ve motor almaya karar verince Edirne'deki bayiye gittik. Ellerinde 1 adet mevcuttu ve test sürüşü yapamasam da üzerine oturup en azından duruşunu ve şeklini görme şansım oldu. O günden sonra Pulsar almaya karar verdim.
Şimdi bazı arkadaşlar motosikletim kısmında yazan MT-125 yazısını görüp ne alaka diyebilirler. Kısa özet geçmek gerekirse 15-20 günlük bir MT sevdasına kapıldım. Sebebi, eğer Pulsarı lastik değiştirerek alırsam 8700 civarına geliyordu ve Yamaha'nın (ki kalitesini tartışmicam) 125lik yakışıklı çocuğu 9950TL idi ve fikir değiştirmeme sebep olmuştu ki 12100TL lik saçma fiyatı duyana kadar. Sonuç olarak son ve kesin kararım Pulsar'dır. O yazıyı da yamahaya az da olsa protesto amaçlı orda bırakıcam bi süre.
Pulsarla ilgili abartmıyorum bu başlıkta yazan her şeyi okudum! Youtube da mevcut tüm videolarını izledim. Yani motora yabancı değilim. Gene de her türlü fikrinize, tavsiyenize açığım. Sadece burada veya başka bir platformda bulamadığım ve kafama takılan 2 soru var.
1. Depo üstü mıknatıslı çanta kullanan arkadaş var mı? Var ise depo üstü plastik kaplı diye biliyorum, mıknatıslar nasıl tutuyor veya başka bir alternatif var mı?
2. USB şarj aparatı sipariş edicez ancak Pulsar'ın gidonu 2 parça olduğu için nereye monte edebiliriz? Daha önce kullanan var ise fotoğraf veya fikir paylaşırsa sevinirim.
Son olarak tekrar sıkılmadan buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım 1 ay içerisinde hiç görmediğiniz kadar güzel Pulsar fotoğraflarıyla karşınızda olurum.. :king: