Duke 200 Son Hiz Mevzusu

bunu bilmiyordum ama bu durumda bunun elektronik olarak ayarlanması yapılmıyor mu? çok mantıksız bir iş olmamış mı bu?
o zaman şöyle bir düşünürsek , dişliyi büyütsek , mesela 50 lik dişli taksak , motor kesici diye bir şeyle karşılaşmadan 12800 devire çıkabilir :)

yok öyle bişey olmuyo çünkü onuda yazmıştım diyer viteslerde ve boşta gazı çekersen 10800 devirde kesiciye giriyo:cat:
bu tamamen motoru koruma amaçlı yapılmış çünkü burda gördüğün üzere senin pulsarda 145 de kesiciye giriyo ama 170 yaptım diyenler var .
CBR250 151 de kesiciye girerken 190 da gaz kestim diyen var işte duke de bunlara son noktayı koymuş ne yaparsan yap motor kendini her türlü koruyo tabiki bilgisayara bağalayıpta iptal etmediğin sürece:thumleft:

Cbr 250, 150de kesiciye mi giriyormuş? Tövbe deyin, dolu videosu var internette

yok öyle bişey olmuyo çünkü onuda yazmıştım diyer viteslerde ve boşta gazı çekersen 10800 devirde kesiciye giriyo:cat:
bu tamamen motoru koruma amaçlı yapılmış çünkü burda gördüğün üzere senin pulsarda 145 de kesiciye giriyo ama 170 yaptım diyenler var .
CBR250 151 de kesiciye girerken 190 da gaz kestim diyen var işte duke de bunlara son noktayı koymuş ne yaparsan yap motor kendini her türlü koruyo tabiki bilgisayara bağalayıpta iptal etmediğin sürece:thumleft:

bu durumda hem devirde hem de km de kesici var. enteresan gerçekten uğraşmış adamlar :)
pulsar 145 de girmiyor ama , 157 de girdi bende. (göstergede gözüken değer, gps vs daha düşük olur..)

bu durumda hem devirde hem de km de kesici var. enteresan gerçekten uğraşmış adamlar :)
pulsar 145 de girmiyor ama , 157 de girdi bende. (göstergede gözüken değer, gps vs daha düşük olur..)

ben pulsarı sokmadım kesiciye ama iki arkadaş 145 te diyo bitanesi 151 diyo belkide göstergelerde farklılık var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------

Cbr 250, 150de kesiciye mi giriyormuş? Tövbe deyin, dolu videosu var internette

onlarda kesiciyi kaldırmış demekki çünkü sehpaya kaldırıp yerinde hiç sürtünme yokken denedik 6 viteste 151 de kesiciye girdi CBR 250 ki yolda hem rüzgar olucak hemde üzerinde yük olucak bence komik bişey okadar atmaları beygiri belli torku belli onların matığıyla giderse bu işler CB500 380 yapması gerekiyo:queen:
diyerleriğise uçması gerek.

İşte malesef o mantık yanlış hız artıkça gereken enerji katlanarak arttığından belli hızlara ulaşmak çok daha çok acayip bir güç istemiyor.
Defalarca cbr 250 ile 150 üstüne çıktım, 160 ile giderken de yanımdan geçti. Boşta gaz vererek 151 de kaldıysa dişlisi farklıdır o motosikletin. Bu kadar bariz bir gerçeğe bizimki boşta 151 de girdi onlar kesici kaldırmıştır demek... huff...

Wp amortisör ama iş yapmadıktan sonra anlamı yok
motor problemli

duke nın negibi problemi vardı anlatta bilelim benimki 35000 de şuan ve periodik bakımı dışında herhangi bi problem olmadı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:35 ----------

İşte malesef o mantık yanlış hız artıkça gereken enerji katlanarak arttığından belli hızlara ulaşmak çok daha çok acayip bir güç istemiyor.
Defalarca cbr 250 ile 150 üstüne çıktım, 160 ile giderken de yanımdan geçti. Boşta gaz vererek 151 de kaldıysa dişlisi farklıdır o motosikletin. Bu kadar bariz bir gerçeğe bizimki boşta 151 de girdi onlar kesici kaldırmıştır demek... huff...

doğuru söyluyon işte rüzgar ve sürtünme katsayısı artıyo ama cbr 25bg ikenve 180 yapıyosa cbr 600 120 beygir onun beş katı ve anca 260 lara çıkıyo o nasıl olucak.
benim demek istediğim rampa aşaa rüzgar yoken bikereye mahsus görülen hızlar sürekli gidilcek hız deüildir cbr 250 sağılıklı ve uzun km. kulanmak istiyosan 140 geçmiceksin buda demekki bu makina 140 lara her zaman ve rahatlıkla çıkıyo bundan daha fazlasını beklemek yanlış.
bu aynen şöyle bişey gibi bizimgibi normal bi insan gidipte derecesi olan bi atletle koşabilirmisin hayır a bir anlık mesala 200 veyat 300 metre koşarsın ama okadar atletse belkide kilometrelerce koşabiliyo.
umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Bir gun onumuzdeki birkac ay icinde Yamaha R25 edinmis biri gelip bu basliga bir guzel iseyecek, tum son hiz verilerini yalan eden videosunu paylasacak. O gun cok eglenicem ben de.

İşi çiş yarışına çevirmelerinin dışında o kadar çok bilmeden atıp tutuyorlar ki kendimi cevap vermekten alıkoyamıyorum

Bir gun onumuzdeki birkac ay icinde Yamaha R25 edinmis biri gelip bu basliga bir guzel iseyecek, tum son hiz verilerini yalan eden videosunu paylasacak. O gun cok eglenicem ben de.

Gelecek cevaplar : Ama o 15000 TL. O parayı verirsen bu da yapar. Hem o çift silindir. Hem o ...

ahe

cbr 250 120-140 arası 6,5 devir ile 8 bin devir arası yeterde artar... sabit 120 ile gidersenizde 6 6,5 devire denk geliyor.

duke 120 ile giderken 9000 devir ceviriyor ise bazı şeyler için çok geç ...

Ne devir çevirdiğinin bir önemi yok. 0-100 arasını Duke'den seri geçen bir motosiklet yok. Kaldı ki motosikletlerin son hızlara ulaşma noktasında yine aynı şekilde Duke'ün bileğini bükebilecek bir motosiklet yok. Orjinal dişlilerle yaptığım yoldan bahsediyim direk size. Motorun hiçbirşeyi ile oynamadım. 130 Km hıza çok rahat çıktı.
Ayrıca şöyle de bir gerçek var ki, çoğu motosiklet gps verileriyle karşılaştırdığınızda 10km kadar daha yavaş gidiyor. Bu 250 cc klasmanı için birşey diyemem ama bu Ybr için koskoca bir gerçek. İnsanlar YBR'nin 135 yapmadığını, fabrikasyon bir aldatmaca olduğunu anlayamadı gitti.

Ne devir çevirdiğinin bir önemi yok. 0-100 arasını Duke'den seri geçen bir motosiklet yok. Kaldı ki motosikletlerin son hızlara ulaşma noktasında yine aynı şekilde Duke'ün bileğini bükebilecek bir motosiklet yok. Orjinal dişlilerle yaptığım yoldan bahsediyim direk size. Motorun hiçbirşeyi ile oynamadım. 130 Km hıza çok rahat çıktı.
Ayrıca şöyle de bir gerçek var ki, çoğu motosiklet gps verileriyle karşılaştırdığınızda 10km kadar daha yavaş gidiyor. Bu 250 cc klasmanı için birşey diyemem ama bu Ybr için koskoca bir gerçek. İnsanlar YBR'nin 135 yapmadığını, fabrikasyon bir aldatmaca olduğunu anlayamadı gitti.

ben uzun bir süredir bunu anlatmaya çalışıyorum işte. bakın duke yada ktm nın başka modelleri cc kılasmanlarına göre ciddi anlamda çok fazla tork gücüne sahipler ve hepsinden en az 40 kg falan hafifler. bunlar cok ciddi avantajlar.özellikle hızlanmada...son süratte değil. ayrıca anlamadığım başka birşey bu motorların hepsinde artık devir kesici var yani atıyorum 10.000 devirden sonrası yok abi bu motorlarda. devir kesici devreye giriyor ve 11.000 çevirmiyor alet. siz nasıl olurda atıyorum son hızı 140 olan bir motora 160 yaptırdım diyebiliyorsunuz anlamıyorum çevirmiyor işte alet daha devir yani gidemezsin altındaki motor izin vermiyor ! (tabi devir kesici çıkartılmadıysa )

Ooooo hız mevzusu alırım bir dal. ::winkwink Ben 138 den ileri gidemedim yakıcam motorumu. :salut:

Anaa racing ile naked karşılaştırıyolar :) gokart pistinde bir yarış çözer bu işi :mrgreen: 1290 Dukele geliyom kaçın :p

Aklıma şu geldi:

Şaka yukarda kalsın 250 si geldiya bunun onun top speed kaç onu merak ettim varmıdır bilen @berkcigdem abi sen bilirsin ? :mrgreen:

moderator abi şu konuya çağırma eklentisini bi eklemedinya olmuyor böyle yahu :)

Son düzenleme:
ben uzun bir süredir bunu anlatmaya çalýþýyorum iþte. bakýn duke yada ktm nýn baþka modelleri cc kýlasmanlarýna göre ciddi anlamda çok fazla tork gücüne sahipler ve hepsinden en az 40 kg falan hafifler. bunlar cok ciddi avantajlar.özellikle hýzlanmada...son süratte deðil. ayrýca anlamadýðým baþka birþey bu motorlarýn hepsinde artýk devir kesici var yani atýyorum 10.000 devirden sonrasý yok abi bu motorlarda. devir kesici devreye giriyor ve 11.000 çevirmiyor alet. siz nasýl olurda atýyorum son hýzý 140 olan bir motora 160 yaptýrdým diyebiliyorsunuz anlamýyorum çevirmiyor iþte alet daha devir yani gidemezsin altýndaki motor izin vermiyor ! (tabi devir kesici çýkartýlmadýysa )

Bayır aşağı boşa atıyorlardır. Rüzgarı arkaya aldınmı 160 da yapar 180 da :D

Şaka bir yana KTM de son hız ikinci üçüncü mevzu. KTM'de öncelikli olan ivmelenme ve kıvralık. En yakın kankası CBR250 den 30 kg daha hafif. Bunu kimse hesaba katmıyor nedense. Bizdeki mantık son hıza bakıyor. Hangisinin son hızı yüksekse o daha iyidir mantığı var.

Adamlar diyorki Duke 200 şehir içinde sürmek için tasarlanmış bir motor. Şehir içersinde zaten 120 ve üzeri hızları nadiren ihtiyaç olur. Duke ile ara sıra Uzun yola gideceksen 200 sana yaramaz 390 alacaksın arkadaş. Bu kadar basit işte!

Şunu kabullenmek lazim. Duke serisi (125,200,390) kendi sınıfındakı en teknolojik motorlar. Sonradan R25 çıktı işte birde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar