Hızı severim ama meraklısı değilim. Benim takıldığı nokta şu; önceden açılan bir konuda Duke 200 ve kawa 250 karşılaştırmasında Duke un yavaş kalacağını, motor gücü olarak tatmin etmeyeceği söylenmişti. Bugünkü açılan konuda ise o gün yazılanlarla atıfta bulunularak konu başka bir yere çekilip söylenilenlerin doğru olmadığı ifade ediliyor.
Bu seçimde tercihi Duke olan kişi, kendi seçim nedenini açıklAmak veya motosikletin artı yönlerinin kendisine daha çok hitap ettiğini belirtmek yerine karşı tarafa senin söylediğin yanlış diyor.
Ben Duke u seçmek için de uzunca bir yazı yazabilirim, seçmemek için de... Ama sırf ben ktmyi beğendiğim için tutup da var olan bir gerçeğe yanlış, kafanızdan atmayın demem.
Yoksa kawasakinin tek Silindirlisi dışında diğer motorları biliyorum. Hepsinin artısı var eksisi var. İyi ve kötü yanlarının ayrımını yapamayan adam, Duke 200 ve cbr125 ile sıfırdan veya belli bir hızda kalkış yapıp aynı gitmeyi uman adam, o gün yazan kişilere "b.k atanlar, sıkanlar" diyemez.
Oksure gebere 160lari bile goremeyen, gorurse de kendini oracikta birakan 200luk motorlarin son hizi ustunde kavga eden insanciklari izlemeye doyum olmuyor
Aynen bende onu anlamıyorum 4 silindirden aşağıya hız muhabbeti bu kadar yapılmamalı bence. Hele supersport geçtim, şu çinli commuterler ile yapılan son hız muhabbetleri tam bir işkence yahu. Tek silindir küçük cc motorlar bunlar. 160 görüyorum diye sevinsen ne olacak? Yok rüzgarsız yok yokuş aşağı... Hee hepte öyle gezecen zaten... Daha çok şey yazılırda uğraşmak istemiyorum.
Süspansiyonu bir şey demedim, her vurgularıyla süspansiyonu öne çıkmasıyla beraber farkının dağlar olmayacağının bahsettim.
Ama genel olarak konuyu anladımadığınz ı düşünüyorum, bir kıyaslamada da bulunmadım zaten. Biraz araştırırsanız o konudaki mesajları da okumanızı tavSize ederim konuyu daha net anlayabilmek adına. Ben cbrle bir kıyas yapmıyorum, yapmanın da saçma olacağını ifade ettim okursanız...
Süspansiyonu bir şey demedim, her vurgularıyla süspansiyonu öne çıkmasıyla beraber farkının dağlar olmayacağının bahsettim.
Ama genel olarak konuyu anladımadığınz ı düşünüyorum, bir kıyaslamada da bulunmadım zaten. Biraz araştırırsanız o konudaki mesajları da okumanızı tavSize ederim konuyu daha net anlayabilmek adına. Ben cbrle bir kıyas yapmıyorum, yapmanın da saçma olacağını ifade ettim okursanız...[o/QUOTE]
bi motosikletin değerli kılan en önemli şeylerden biri suspansıyon amortisor nasıl yabana atarsın
gerçek amortisorleri olan bi motora bındıgınde zaten farkı anlarsın. aa amortisor sıkışıyor geri sekiyor saga sola esnıyor dersin zaten
dukea koyulan brembonun cakması frenlereın yanında ne hondanın kalıperleri ne de hyonun cıft dıskının esamesi okunmaz
Senin gercek gordugun benim icin yanlis olabilir benim yanlisim da sana dogru gelebilir. Burda hic kimse otorite degil. Ama ne zaman duke ile baska bi motor kiyaslama- secim konusu acilsa altina ayni kawa fanatikleri honda holiganlari gelip son hiz mevzusu yuzunden duke alma da ne bok yersen ye demeye getiriyor. Bu durum sinir bozucu. Ktm fanatigi degilim ktmden cok daha fazla baska markalardan kullandim suanda da ktm motorum yok ve beni baglayan hic bir neden de yok suan. Acik gonullukle soyluyorumki dukein 136da kesiciye girmesi hyonun 180de krank kirmasindan bi marka icin daha utandirici degildir![]()
Neyi tartışırsınız bilmem ki her motorun güzel yönleri var. Pasa pasa binin.Duke 200 200 yapsa ne olacak,naked motorda 110'dan sonra gram keyif kalmıyor,rüzgar tecavüz ediyor resmen :queen:
adam örnek olarak verilen bir cümleye takılıp; konunun başında cbr125 ile Duke u yarıştırdığından bahsedip Duke daha iyi cbr yetişemiyor diyor, uygulamalı kıyas yapıp bir de üstüne örnek olsun diye yazılan bir cümleye sallıyor da sallıyor ve benim konuya cevaben yazdığım şeyler mi kıyaslama oluyor?
Beyler bayanlar ortada kıyaslama falan yo. Duke alma cbr al mı diyorum veya bu anlamı nasıl çıkarıyoruz bilmiyorum.
Yahu Duke 136da kesiciye giriyor mu? Evet
Cbr yanından geçebilir mi? Evet
Cbr o hızlarda daha az devir çevirir mi? Evet.
Ben bunları, bir önceki konuya içerleyip de 200CC motosikleti, 125 CC ile yarıştıran, sonra da siz sıkıyosunuz b.k atıyorsunuz yazan pelevenke yazdım. Çünkü az önce sıraladığım şeyleri daha ben yazmadan inkar edip, bunu söyleyenin b.kadar attığını söylüyorr:
Ben cbr daha iyi demedim bu anlamı çıkarmazsınız. Hay dilimi eşek arısı soksaydı da cbr yerine başka bir örnek verseydimr:
Bu arada pelevenk yaşın kaç veya kaçıncı motosikletin bilmiyorum, sen de benim kim olduğumu ve neleri kullandığımı bilmiyorsun. Bildiğim bir şey var ise o da az önce frenlerini yerdiğin( doğru veya yanlış) cbr250 ve gt250r ı kullanmadığın. eğer kullandıysan, ben yanılıyorsam da ne kadar kullandın ve test edecek birikime nasıl sahip oldun merak ediyorum