Motor yamuk duruyor

Merhabalar,motorumun arka kısmından bakınca normal çamurluk plakalıgı ve koltugu aynı hizada düşünürsek tekerler onları tam ortalaması gerekirken daha solda yada tam hatırlamıyorum sağda kalıyor.Yolda gidonu bıraktığımda motor sağa çekıyor aldıgım arkadaşım kaza yapmıştı bu motorla,tamirden yeni çıktı fakat durum böyle.

Kullanırken bir sıkıntı görmedim fakat bir danışmak istedim Bana problem çıkartırmı kullanırken bir tehlikesi varmı birde bu yamukluğun sebebi ve ücreti nedir.Saygılarımla:king:

Dostum Motora dikkatlice Bak,
şasi ve maşaya dikkat et,
eğer maşa yamuk duruyor ise arka çaprazdan kazalı olabilir,

yok eğer şasi ve teker aynı hizada fakat çamurluk ve plakalık yamuk duruyor ise çamurluğun bağlantısında sıkıntı olabilir,

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:33 ----------

[/COLOR]
Motorun marka modeli nedir?

Asya As200 Gy-Tay

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:37 ----------

Dostum Motora dikkatlice Bak,
şasi ve maşaya dikkat et,
eğer maşa yamuk duruyor ise arka çaprazdan kazalı olabilir,

yok eğer şasi ve teker aynı hizada fakat çamurluk ve plakalık yamuk duruyor ise çamurluğun bağlantısında sıkıntı olabilir,

Hocam sağolun,kullanırken birşey hissetmiyorum da bana sıkıntısı olabilir mi motoru kullanırken ?

Bir resim ile desteklerseniz konuyu arkadaşlar daha çok yardımcı olacaktır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:33 ----------

[/COLOR]

Asya As200 Gy-Tay

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:37 ----------

Hocam sağolun,kullanırken birşey hissetmiyorum da bana sıkıntısı olabilir mi motoru kullanırken ?

dostum ellerini bıraktığında motor bi tarafa çekiyor ve sen sıkıntı hissetmiyorsan evet sıkıntı vardır. büyüktür. motorun ok gibi gitmesi lazım. şu olur başına bu gelir demek zor hatanın ne olduğunu bilmeden. fakat şunu söyliyim en basit ihtimalle bigün yolda giderken arka teker maşa her ne varsa işte bi anda seni geçmeye başlarsa korkarsın. motor ortadan ikiye ayrılır düşünce farkedersin. iyice bi baktır. öyle kullanmaya devam etmen tehlikelidir.

Benim scooter motorumda'da aynı problem vardı.Arka lastik sola doğru çekmiş bi vaziyetteydi. Motor destek yada salıncak olarak geçen parçayı işçilik dahil 100 tl'ye değiştirip sorunu ortadan kaldırdım.

dostum ellerini bıraktığında motor bi tarafa çekiyor ve sen sıkıntı hissetmiyorsan evet sıkıntı vardır. büyüktür. motorun ok gibi gitmesi lazım. şu olur başına bu gelir demek zor hatanın ne olduğunu bilmeden. fakat şunu söyliyim en basit ihtimalle bigün yolda giderken arka teker maşa her ne varsa işte bi anda seni geçmeye başlarsa korkarsın. motor ortadan ikiye ayrılır düşünce farkedersin. iyice bi baktır. öyle kullanmaya devam etmen tehlikelidir.

Hocam ilginiz için teşekkür ederim en kısa zamanda yaptıracağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:32 ----------

Benim scooter motorumda'da aynı problem vardı.Arka lastik sola doğru çekmiş bi vaziyetteydi. Motor destek yada salıncak olarak geçen parçayı işçilik dahil 100 tl'ye değiştirip sorunu ortadan kaldırdım.

Sağolun bi ustaya gösteriyim.

bende sıfır aldığım mondial mcx vardı, onun da daha aldığımdan beri arkadan bakınca çamurluk kaçık duruyordu tekere göre, ben çin malı olduğundan tasarım-imalat uyumsuzluğu diye düşünmüştüm. henüz satışı bile başlamamış rks blackster resimlerine bakarsan sitesinden sol profil resminde çamurluğun yamuk olduğu gözüküyor, böyle bir durum olabilir ama yine de arkadaşların dediği gibi başka bi durumdan kaynaklı tehlikeli bir durum da olabilir bir ustaya göster sen. ben aklında bulunsun diye paylaşayım dedim.

edit: link

http://www.rksmotor.com.tr/v2/products.php?group=motorcycle&id=6

Dengenizi sağlamanız zorlaşır, lastikleriniz daha hızlı aşınır, tekerlek göbekleri zorlanır ve bunlardan doğacak hoş olmayan sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

S0Oo7m.jpg

*Elimi bırakınca motor sağa çekiyor
*Artçıyken kullanan kişinin ensesini görmem gerekirken bariz yolu görüyorum :queen:
*Arka maşaya baktığımda teker tam olarak ortada değil maşanın sol tarafına daha yakın duruyo.

Şimdi şasimi yamuk maşamı yoksa başka bişeymi napıcam ben bi yardımcı olursanız

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:12 ----------

http://imageshack.com/a/img909/8277/S0Oo7m.jpg

*Elimi bırakınca motor sağa çekiyor
*Artçıyken kullanan kişinin ensesini görmem gerekirken bariz yolu görüyorum :queen:
*Arka maşaya baktığımda teker tam olarak ortada değil maşanın sol tarafına daha yakın duruyo.

Şimdi şasimi yamuk maşamı yoksa başka bişeymi napıcam ben bi yardımcı olursanız

Konu güncel

motor kazalı gibi gözüktü gözüme şaside eğilme olabilir bir ustaya götürürsen sana doğru olanı söyleyecektir ya da arka çamurluk eğilmiş ve size öyle geliyor olabilir yani kesin bişey söylemek mümkün değil ama maşa yamulsaydı gidişiniz değişirdi...

motor kazalı gibi gözüktü gözüme şaside eğilme olabilir bir ustaya götürürsen sana doğru olanı söyleyecektir ya da arka çamurluk eğilmiş ve size öyle geliyor olabilir yani kesin bişey söylemek mümkün değil ama maşa yamulsaydı gidişiniz değişirdi...

Hocam zaten kazalı aldım işte yaparız kullanırız diye arkadaştan,anladım sağolun

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------

Konu güncel

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar