Evimin Girişine Zemin Tavsiyesi...

.

Argadaşlar evimin girişinin durumu bu..yazın yaptırmayı düşünüyorum...hangi zemin malzemesini kullanalım..uygun fiyatlı..nedir tavsiyeniz..kaça malolur..zemin konularında bilgi sahibi arkadaşlardan maliyet işçilik vs varsa ustaları bi fiyat rica ederim.. Yılmaz Özaktan aslında size şunu sorcam kilit taşı döşettirsem nasıl olur...bu sokaklarda belediyenin kullandıklarından...altada bir beton daha attırdıktan sonra tabi...tavsiyelerinizi rica ederim...burası kaç metrekaredir..malzeme tavsiyesi ettikten sonra onun birde fiyatını yazsanız..biraz yönlendirseniz beni..ustalığı işçiliği nedir bana toplamda kaça patlar...teşekkürler...en düşük ve en yüksek maliyetlere razıyım..ustanız varsa fiyatda verebilirsiniz...yazın yapılacak eninde sonunda Nisan Mayıs da...yer İstanbul Kağıthane...

Dötrgen 2 kenar uzunluğu birbiri ile çarpımı metrekareyi vermekte (amele usulu) buradan fikir yürütmek güç ancak 5-8 metrekare arası gibi gibi ,

Evet üstüne kaplama malzemesi yapılması daha doğru olur, daha düşük, olaydı sade şap beton ve ucuza kapatmak mümkündü gibi gibi , uzman değilsemde yüzeyi tutunma sağlayacak, temizliğide kolay olabilecek karo/seramik kaplatmanızı öneririm, metrekare birim fiyatları nalburiye/boya/inşaat malzemecilerinden öğrenilebilinir, hatta çoğunun kendi bünyesinde ahbab tanıdık ustalarıda mevcut olur (Hatay'da bu şekilde en azından, İstanbul cumhuriyetinde nedir durum bilemiyorum.)

Kapı altlıkları enginde , bu durumda ya zemin kırılıp düşürülüp, seramik/karoya uygun hale getirelecek yada ince seramik kullanılacak, ne kadar sıhhatli olur tartışılır, ustanın keşif yapması gereng.

(iş ballandı metehandro ^^ , bir çeyiz parası ayır bu işe^^ )

Son düzenleme:
Metrekaresi 25 TL civarı olan kaymaz seramik banyo karolarından al.. Ne kadar küçük ebatlı olursa o kadar sağlam olur, tamiratı da kolay olur.
10m2 olsa 250... 100 lira civarı da işçiliği tutar etti 350.. Bir-iki sıra da duvar kenarına dönsen 400.. Para değil.. 1.5 torba yapıştırıcı 4kg kadar da fuga ister. Fuga ve ıstavrozları zaten eşantiyon verirler.
Mis gibi tertemiz de durur..

Kiremit/beton bahçe karoları tavsiye etmem, çok kolay kırılıyorlar, bir de 3-4 santimden fazla yükselir zemin..

http://www.caliskankaro.com/aksaraykarovebetonurunleri/urunlerimiz/karo-urunlerimiz/

bu taş karolardan tavsiye edildi aslında...birde 20-25 metrekare dendi ama aga tam bilmiyom tabi bende...:p

ilkerabi Seramik Banyo Karoları kışın çatlayıp kırılmasın...

20-25 metrekaremi?, ya ben astigmat/miyop/hipermetrop troll olmuşum, yada fotoları çektiğin makinanın F oranı hubble teleskobu oranında , hasılı kelam bir nalburiyeciden destek almalısın, keşif için ustayı atıver moturun arkaya , belediye meşrubatı ile demli bir çay içir konuş ,, 25 metrekare nedir yahu yolun kaplama bedelinide sana ödetmek istemişler ^^

Ekleme 2 ayrı parça balkon sanırım, motoru koyduğun iç kısımda dahil olsa belki 20 metrekare , yanlış yorumladım sanırım, yinede keşif için usta..

Son düzenleme:
yok 20-25 metrekare diyen bu fotolara bakan İnşaat Mühendisi bir argadaş...sende 5-8 m2 dedin ordan mütevellit biraz şaşırdım...:p

L2a7lZ.jpg
[/url][/IMG]

Yok buzlanmadan kırılmaz, bir miktar ısı yalıtımı da yapıyor ama asıl özelliği kaymıyor..
Dikdörtgen şeklinde olsa 4x4m gibi orası yapar 16m2.. E ama değil üçgen.. Aşağı yukarı yarısı.. Kapıya bakarak göz kararı hesap..

Son düzenleme:
beton atıp üzerine şap atarsan kolay kolay bozulmaz en düşük maliyetli budur

iki ayrı zemin var galiba, giriş ve bir balkon görünüyor gibi..

Benim cevabın 17-18 m2 civarı... :bounce:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok güzel bahçe karoları var git kendin al koçtaştan, nalburdan vs ile bir usta bul pazarlık et mis gibi yaptır.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Ahsap öneririm. Metrekaresi 50-100TL arasi cikar.
Kendiniz yaparsaniz daha ucuz ve eglenceli olabilir.

Soyle bir sey mesela:

irokoDeck.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dışmekana ahşap olmaz ıslanacak orası sonuçta. Ayak altı bir yer sağlam ve suya kire dayanıklı olmalı.

niye böyle bir ihtiyaç hissettim akşamlar oturmak için falan mı sebebini yazarsan fikir verebilirim

not kapı eşiği çok alçak hatta yok gibi oradan eve şu girmiyormu

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Olm büyükşehir belediyesi seni mahkemeye verecekmiş...
Hangi parktan çaldıysan götür o bankı... :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar