Yazdıklarında çok haklısın. Ama maalesef çoğu kişide olan hastalık gereksiz eleştirilerdir. Kimilerinin beğenmediği kötülediği tü kaka dediği motoru öteki kişinin hayallerini süslüyordur, belki o motoru almak için çok çabalamıştır ve o motora sahip olunca havalara uçmuştur. Ve kaçınılmaz son eninde sonunda gelir densizin teki gelir sizin motorunuzu beğenmez, kötüler. O kadar hevesle sahip olduğunuz taşıtın mutluluğunu forumda paylaşayım derken bütün sevinciniz kursağınızda kalır. Ama unutmayın ki her motorun bir üstü vardır ve sahip olacağınız her motoru kötüleyebilecek birileri çıkabilir. Ama insanlar bunu unutur hep bir alttakini ezer. Çocuklukta oynadığımız altta kalanın canı çıksın oyunundan kalma bir alışkanlık bu sanırım.
Bu arada örnek olarak gösterdiğin resime gerçekten bayıldım![]()
az önce bir başlıkta scooterları motorcu olarak görmediğini yazmış biri valla harbi harbi moralim bozuldu,neyiz biz uzaylı mıyız:silent:
az önce bir başlıkta scooterları motorcu olarak görmediğini yazmış biri valla harbi harbi moralim bozuldu,neyiz biz uzaylı mıyız:silent:
Bir ara delikanlılığın kitabını Alişan yazmıştı şimdide birileri de motorculuğun mu kitabını yazmış.
Hani hep motorcuların bir sıkıntısı vardır. 4 tekerli araçlar motorları araçtan saymayıp bize saygı göstermiyor diye. Daha 150 cc ye binen in scooter a saygısı yok 250 nin 150 ye yok 600 artık işi öğrendi diğerleri acemi der 1000 cc ye gelen zaten küçük dağları onlar yaratıkları için kimseyi tanımaz( Bu herkez için geçerli değildir ama bu tip kişiler çok vardır. Önce biz iki tekerler birbirimize saygı duyalımda ondan sonra diğer sürücülerden saygı beklemeye hakkımız olsun
Şimdi bir şey soracağım sana. Benim yaşım 20. İlk motorumu 7 ay önce aldım. Bu dediğiniz işte herkes alıyor, firmalarda ooo kaz bulduk diyolar dayıyorlar fiyatı diyorsun ya, bunda benim yapacak hiç bir şeyim yok. Çünkü ben daha çok yeni bir müşteriyim ve zaten satın alınmış ikinci el bir motoru aldım. İçime çok sinen bir motordu, biraz km tecrübesi yapıp ve o motordan da bayağı yediğim ekmek varişimi gördükten sonra, tekrardan bir arkadaşımıza satacağım. Peki çok istediğim motoru almayıpta ne yapacaktım? Yani hiç istemediğim bir mondial commuter mi alacaktım? Asla içime sinmeyen bir CBR mı? Yoksa 2000 kasa 600 cc bir supersport mu? Yoksa hoşuma gitmeyen bazı çin-hint nakedlardan mı? Peki bunlarda fiyatlarını çok mu hak ediyor? Nasılsa hiç biri sizinde bizimde gözümüzde fiyatını haketmiyor değil mi? Ha gidip 3e motor alıp sonra 2.5a satmışım, ha 8e motor alıp 7e satmışım. Benim hiç bir şekilde hiç bir şeyden zararım olmaz. Yeter ki istediğim motora bineyim. Her şeyi geçtim, istediğim motoru almak istiyorum, Allah'a şükür maddi durumumda var. Peki ben dur tüm Türkiye motor satın almayı bıraksında istediğim motor 5 bin TL ucuzlasın diye beklemeli miyim? Ben demiyorum ki bu motor 10.000 TL eder. Diyorum ki, artık olan olmuş bu piyasayı sizin istediğiniz duruma asla ama asla getiremezsiniz. Keşke getirilse bütün ülkeyi ayart de ki 1 sene motor satın almayın, ben arabayla da takılırım sorun değil.Peki ben bu motoru almayacaksam ne alacağım sorusuna tofaş ya da 3-5 daha koy 600'lük eski kasa al demekten başka bi cevap gelmiyor. Peki siz aydınlatır mısınız beni. Sizce ne almalıydım?
Bende size söyleyim 5.780 TL gibi bir fiyat verip asla ve asla TVS Apache RTR 150 almazdım
Ben de 5780' e apache almam etrafımda nasıl motor diye soranlara eski kasasını al sakın bu grenajlara bu kadar para ödeme ben ödedim hiç bi farkı yok diyorum. Ben motoru aldığımda fiyatı 5780 de değildi zaten iyi çingene pazarlığı da yaptım alırken ama sen sanıyor musun ki benim ilk göz ağrım apache' ydi? Benim twitter da attığım post duruyor hala ben başlangıç için yzf125 alacaktım ama o motor o parayı hak etmediği için almadım gittim çokda hastası olmadığım apache' yi aldım pişman mıyım? hayır apache' den de çok memnun kaldım. Şimdi r25 alacağım peki benim kafamda r25 var mıydı? cevap hayır! Benim aklımda ve gönlümdeki motor hala hyo 250 hastasıyım motorun ama yorumları okuya okuya kullanan insanlarla konuşa konuşa bu motorun da o parayı ak etmediğini düşünüp almadım.
Yani xbuky kardeşim beni kıyaslamaya komuşsun ama hiç dönüp sormamışsın aldığın motorlar aklındaki motorlar mıydı diyeBen yzf' yi 10 bin lira yapanlar yüzünden alamadım o motoru gittim mecbur bişey almak zorunda kaldığım için yarı fiyatına apache aldım.
Keşke sen de almasaydın bi süre idare edip gerçekten o parayı hak eden bişey alsaydın. Mesela şimdi yzf 150 gelecek ve büyük ihtimal oda 10 bin lira olacak en azından yzf 125 den bi gömlek üstün olduğu için bu motor o parayı hak etmeye biraz daha yakın.
Hani halkımız hep der birbirine ya koyun sürüsü koyun sürüsü diye, eğer sen gidip birşeyleri protesto edip tavrını koymuyorsan karşı taraftan bir hamle bekleyemezsin. Ennnnn ama en basit örnek başımızdaki partiler sen gidip bir partiden şikayetçi olup yine de ona oy verirsen o parti doğru yaptığını zanneder ve ne genel başkanını nede yönetimini değiştirir, bişeylere gücünüz yettiğince tepki koyun benim gücüm almamaya yetti bi sonraki adımım gerçekten çaresiz olsaydım mail atmak ve telefon açıp şikayette bulunmak olurdu (yurtdışına) ama hiç o aşamaya hiç gelmedim sabrettim r25 diye bişey duyurdular bni benden aldılar.
Ama hala söylüyorum benim kalbimdeki 250 cc hyo dur 11 bin yapsınlar fiyatını yarın gidip alayım R25' in dönüp yüzüne bakmam. :cat:
Bende diyorum ki bir motorun ederi olup olmadığı, aşağı yukarı bellidir. Ama sana göre o motor 6 bin TL'lik motordur. Bana göre 8 bin TL çıkarıp vermem koymaz bana, gelir biride 3 bin TL der, evet diyen olur. sigortası plakası ile birlikte 6.350 TL'ye patlayacak ve SIFIR KM olacak olduğunu bilsem bile gidip apachi almam. Gider düşük km'de 8.000 TL'ye bu yavruyu alırım bana göre de böyle. Ben çok motora baktım bir tek bu aklıma yattı. YZF herkes bakıyor, istiyor almak için çabalıyor ( yani demek ki almak istiyor umrunda değil hiç bir şey ) Sonra maddi durumlar el vermiyor alamıyor, ondan sonra yok ya etmezdi zaten o para o motor. Bende bunu anlamıyorum herkes motora hasta, bende bi ara alacaktım diyor ama ee ? ... Sorun çoğu yzf r125 kullanıcısına iki katı gücü olduğu halde R25 almam diyorlar... Çünkü bu motorun yeri alanlarının içinde çok başka.
Telefonlarınızı düşünün ya. 500 TL'na aldığınız telefona bakın birde 1000 TL'sına aldığınız telefonlara bakın. Aynı şeyler mi? Aynı süre kullanabilir misiniz? Biri batarya sorunlu, biri bir sene sonra çöpe, biri suda bile çalışıyor. Hepsinin fiyatı kalitesi farklı...
Yani bu markette ekmek 50 kuruş. dur lan millet ekmek alıyor, 75 kuruş yapayım demek iyi bir örnek değil. Ulan bu ekmek 50 kuruş, dur şuna susam, kepek falan ekleyip 60 kuruşa satması. Yiyen adam vaayy farkı var susam tad getirmiş ekmeğe falan der. He nedir o susam ekmek başına 3 kuruş gider, adam 7 kuruş kar yapar. Ama ekmeği alan adam o adamın susamı alma, satma piyasasını bilemez. Ona normal gelir. Ve her marka HER MARKA bunu yapar emin ol. Yamaha'da yapar, kawasıda yapar, bajaj'ı da yapar. 2014e girerken mondial vulture 2.900 TL'ye alan kuzenim tam 1 yıl sonra şuan sıfırı 3.700 TL olduğunu görünce şok oldu ne değişti motorda hiç bir şey. Ama onu kimse görmez... Hep japonlar kaktırıyo, hep japon alanlar salak...
Ben daha bu yorumun üstüne laf söylemem bak 2900 lük motorun 3700 olması bile sana koymuş ama 3700 nereeee 10 bin nere bunlar aynı cc motorlar grenajları sökünce yzf 125 aşağıdaki gibi bir civciv oluyor bak ben bile soranlara bu motorun grenajı 1000 tl etmez almayın yeni kasasını diyebiliyorum apache için peki sen neden bu resme bakıp ya haklısın bu motor etmez ama sevdim ne yapayım diyemiyorsun? yzf' nin bu parayı hak ettiğini ben koca forumda bi tek senden duydum açıkçası kullananlar dahi evet seviyoruz ama hakkından fazla ödedik mecburen diyebiliyorken bu motor 10bin lirayı hak ediyor demek saflık olur tabiri caizse yada bilmiyorum ali ağaoğlu baban yada dayın o alıyor sana o yüzden 10bin lira basit geliyor.
http://i.imgur.com/Jy7qml.jpg
Ben bu motorun değeri 10.000 TL'dir demedim. Önceki mesajlarımı bir kez daha oku. Yine anlamasan da zorlama boşver. Ben sizin gibilere laf anlatmayı pes ettim. Anlayan anlaıyor zaten yine beni. O karşılaştırdığın mondial ile bunun kalitesi aynı mı? Sökük foto atmana gerek yoktu, ben zaten genel temizlik yaptığım günler deposuna kadar söküyorum o motoru. İçinde ne olduğunu senden daha iyi biliyorum. Fren kalitesi, virajdaki kararlığı, teleskopik ön çatallar, üstündeki fabrika çıkışlı lastiklerinin kalitesi, LCD göstergesi, sıvı soğutması bunlar zaten mondial ile aynı canım. Doğru diyorsun...
Aynı binada oturduğum bir genç sizin (yamaha r125) motorunuzdan sıfır aldı. Kapıda karşılaştık konuştuk falan "ne kadar bu" dedim, yanıtı alınca OHAA oldum o rakama aklımdan bir sürü motor geçti ama genç geçerli sebepler söyledi
1.0 bildiğin sıfır km
2.yeni başlıyor
3.2. el km si ile oynanmış bi dünya yatıp kalkmış ama hiiçç kaza kaydı bile olmayan motorlardan değil.
Ben ona verilecek para ile neler bulabileceğimi düşündüm, ama ben, çocuk daha yeni başlıyor abi, ben öyle bir motora bindim ki zamanında eşimin elinden çekici zor aldım paramparça edecekti, insanı motordan soğutur.
Size o paraya şunu alırdın diyen illa olacaktır, bu biraz farklı bi durum, tecrübesi az olan birinin yukarıda yazdığım 3 sebepten dolayı 125cc lik bir motosiklete o parayı vermesini anlarım. Çözemediğim şu anki kafamla sıfır (0) km 400cc bir motosiklete 17-18 tl para verilmesini anlayamıyorum, inşallah alan arkadaşımla konuşunca çözücem![]()
Bu saydıkların ahım şahım şeyler değil ki? Sıvı soğutmanın sana şimdiye kadar nasıl bir artısı oldu? Ellerinden gelse hava soğutma yaparlardı ama o grenaja hava soğutma motor gitmez, lcd gösterge bu devirde standart oldu neredeyse, virajda kararsız olan tek motor herhalde barkının kundiali yani neredeyse iki tekeri var diyeceksin.
Bende maalesef u zihniyetteki insanlara laf anlatmaktan bıktım, motorda abs olur, traction control olur hee bunlar ekstraymış derim virajdaki kararlılık nedir Allah aşkına? Devrilmiyor mu yani yzf 125 ler bunu mu diyorsun hacı yatmaz mı bunlar?
Ne zaman bir başkasının motoru için ödediği para benim ceimi yakmaya son verir benm zihniyetimdeki adamlar o zaman susar çünkü bu sohbetin en başından beri söylüyorum 3 kuruşluk mala 5 kuruşluk değer verirsen satıcı onu sana iki gün sonra 7 liraya satar diğerleri de durmaz hepsi ikişer kuruş daha bindirir. Türkiye deki son durum da budur bu yüzden patates kabuğundan yapılma çinli motorlar bu fiyatlarda satılıyor.
bu motosikleti alırken bana da demişlerdi tofaş muhabbetini şimdi doğan aldık bu seferde milletvekili çocuğu musun sen sat motoru diyorlar bu döngü bitmez![]()
Ben soyle bir sey anlatmak istiyorum. Bizim insanimizin ne kadar kotu ve pis niyetli olduguyla ilgili.
Profilimde gorursunuz, Yamaha MT-07 kullanicisiyim. Motorumu cok seviyorum. Ayni zamanda tasarimciyim ve bir fikir olarak Yamaha MT logosu icine giren kompakt anahtarlik fikrini cizip urettirdim. Sonra bunu Turk MT sahiplerine paylastim, "boyle bisey yaptim, begenerek yaptim ve bunu 25 liraya verecegim arkadaslar ilgilenen benle iletisime gecsin" diye.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd...._=1432655325_6ccf72d7c80389a21090d7c28bf9d7b6
Sonuc? O parayi buna vermemler, yermeler, kufurler, hakaretler. 1 lira yazsaydim da hic farketmicek bir karalama zihniyeti.
Ama ben bunu avrupa ve asyadaki MT kullanicilarina da paylastim.
Gene sonuc: Dunyanin geri kalanina 1 ayda 1280 adet anahtarlik gonderdim, turklerden gelen talep 16
Iste bizim milletimiz.