Güzel kardeşim sana ehliyet veren kurstaki direksiyon hocası muhtemelen motor kullanmıyordur emin ol buna. Ankarada bende çok araştırmıştım. En mantıklı olanı en ucuz yerden ehliyet+ayrıyetten eğitim. 3-4 saat eğitim dedikleri seni direksiyon eğitim alanına çıkartıp altına hiçbir donanımı çalışmayan bir motor vericekler, şu gaz bu debriyaj falan yürümeyi öğretecekler. Kurslar başka bir işe yaramıyor burda maalesef.
Benim kursta tahminen 100 cc, debriyajsız ama vitesli, vitesleri ters (hep aşağı basıyorsun 1,2,3,4,boş sıralama) sinyalin biri kırık, gaz kolu ya hiç dönmüyor ya da takılı kalıyor, iki frende tamburlu ve düşmeyelim!!! diye ön fren tutmuyor, lastikleri bisiklet lastiği kalınlığında durduğu yerde çalışınca bütün yolları ayaklıkta gidecek kadar titreyen ve 1. vitese atıp freni bıraktığınızda acayip şekillere büründüğü için 2. viteste kaldırılan bir motor vardı. Eğitime hiç gitmedim. 1 sefer bari motoru gör diye çağırdılar gene gitmedim. Sınav günü heyetten rica edip kendi motorumla girmiştim sınava. Eğitim alan bir arkadaşla bir sefer gitmiştik eğitim alanına, o eğitim aldı sözde, motora binmeyi anlatan elemanı yolda arabayla takip ettik, bisiklet sürer gibi gidiyor. Anla yani.