Forumda diyetisyen olan var mı?

Hah işte ilaç gibi konu olmuş. Aynı dertten muzdaribim. 120 kilodan 83-86 arasına düştüm takıldım kaldım. Var mı buralarda böyle mübarek bir insan

Diyetiysen değilim ama istediğim zaman 1 ayda 10 kilo verebilecek kapasiteye sahibim.En basit önerileri veriyorum.

-Karbonhidrat ve şeker tüketimini öğlene kadar yapın ve sonra bırakın ( ekmek,tatlı v.b ).İçeceklerinizi şekersiz için.
-Yatmadan 3 saat öncesine kadar son gıdayı almış olun o da kalori bazında 300-500 kalori aralığını geçmesin.Örnek;23.00 da yatan biri en son besin tüketimini 20.00 da gerçekleştirmelidir.
-En önemli şey spordur.Spor olmadan bir yere varamazsınız.
-Yediğiniz gıdaların kalori değerlerini bilin,günlük kalori ihtiyacınıza göre beslenin.Örnek;Bir yetişkinin günlük kalori ihtiyacı 2000 kalori iken bir waffle 1250 kaloridir.
-Ekmekleri kızartarak yiyin.Öğleden sonra ekmek tüketmeyin.Kızartarak yemek besin değerini düşürür ve az kalori alırsınız.
-Protein ağırlıklı beslenin.Beyaz et,nohut,kuru fasulye,barbunya,mercimek harika protein kaynaklarıdır.
-Abur cubur ve hazır gıdadan uzak durun.Bisküvi özellikle gözden kaçan bir karbonhidrat bombasıdır hem de yağ açısından yüksektir.

Genel olarak böyle ama en önemlisin vücudunuzu çalışır durumda tutmak.Bu sebeple aç kalmayın,2-3 saatte bir 1-2 adet badem 1-2 adet ceviz 1-2 adet kuru kayısı v.b açlığı geçiştirici şeyler tüketin.En önemlisi su için.Su içmezseniz kesinlikle olmaz.Su içmemek depoya benzin koyup motoru çalıştırmamaktan farksızdır.Benzinin azalmasını beklemeyin.Burada ki teşbih anlaşılmıştır umarım :queen:

Bir şeyi yemeden önce açın google dan kalori değerini öğrenin.Karbonhidratı yüksek proteini düşük ise o gıdayı unutun.Bilinçli tüketim yaparsanız her şey çözülür.Yerinizde olsam test amaçlı 3-4 gün akşamları spor yaparım ve sadece meyve tüketir bitki çayı içerim.Bu şekilde ilk aşamada en az 2 kilo verme garantisi veriyorum.Yerine göre mazoşist olmanız lazım.Kendinize acı vermekten zevk bile duymanız gerekecektir.Açım ve mutluyum durumu ki açlık çoğu zaman psikolojik bir dürtüdür.

Diyetiysen değilim ama istediğim zaman 1 ayda 10 kilo verebilecek kapasiteye sahibim.En basit önerileri veriyorum.

-Karbonhidrat ve şeker tüketimini öğlene kadar yapın ve sonra bırakın ( ekmek,tatlı v.b ).İçeceklerinizi şekersiz için.
-Yatmadan 3 saat öncesine kadar son gıdayı almış olun o da kalori bazında 300-500 kalori aralığını geçmesin.Örnek;23.00 da yatan biri en son besin tüketimini 20.00 da gerçekleştirmelidir.
-En önemli şey spordur.Spor olmadan bir yere varamazsınız.
-Yediğiniz gıdaların kalori değerlerini bilin,günlük kalori ihtiyacınıza göre beslenin.Örnek;Bir yetişkinin günlük kalori ihtiyacı 2000 kalori iken bir waffle 1250 kaloridir.
-Ekmekleri kızartarak yiyin.Öğleden sonra ekmek tüketmeyin.Kızartarak yemek besin değerini düşürür ve az kalori alırsınız.
-Protein ağırlıklı beslenin.Beyaz et,nohut,kuru fasulye,barbunya,mercimek harika protein kaynaklarıdır.
-Abur cubur ve hazır gıdadan uzak durun.Bisküvi özellikle gözden kaçan bir karbonhidrat bombasıdır hem de yağ açısından yüksektir.

Genel olarak böyle ama en önemlisin vücudunuzu çalışır durumda tutmak.Bu sebeple aç kalmayın,2-3 saatte bir 1-2 adet badem 1-2 adet ceviz 1-2 adet kuru kayısı v.b açlığı geçiştirici şeyler tüketin.En önemlisi su için.Su içmezseniz kesinlikle olmaz.Su içmemek depoya benzin koyup motoru çalıştırmamaktan farksızdır.Benzinin azalmasını beklemeyin.Burada ki teşbih anlaşılmıştır umarım :queen:

Bir şeyi yemeden önce açın google dan kalori değerini öğrenin.Karbonhidratı yüksek proteini düşük ise o gıdayı unutun.Bilinçli tüketim yaparsanız her şey çözülür.Yerinizde olsam test amaçlı 3-4 gün akşamları spor yaparım ve sadece meyve tüketir bitki çayı içerim.Bu şekilde ilk aşamada en az 2 kilo verme garantisi veriyorum.Yerine göre mazoşist olmanız lazım.Kendinize acı vermekten zevk bile duymanız gerekecektir.Açım ve mutluyum durumu ki açlık çoğu zaman psikolojik bir dürtüdür.

+111111111110000 guzel yazı

kendi deneyimlerinden süzdüğüm;
mutfak kültürünü değiştireceksin (akdeniz önerimdir),
spor yapacaksın.
az televizyon seyredeceksin,
kitap okuyacaksın,
var ise bahçe yok ise saksılarda baharat yetiştireceksin,
bunları salatalara kullanacaksın,

yatağa boş mide ile gireceksin,
sofradan doymadan kalkacaksın,

vesaire ...

böyle şeyler yaptım.
iyi geldi.
tavsiye ederim.
yan etkilerinden ben sorumlu değilim.

Birde gece kalkıp 1 bardak su içmeninde etkisi varmış.Aklınızda bulunsun.

Kas kaybına uğramadan sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız spor salonlarına başvurun. Sıkı bir diyet ve sporla 6-8 ay gibi bir sürede sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olursunuz. İnternetteki bilgilere veya kitaplara kulak asmayın. Maddi durumunuz yerinde ise personel training (özel ders) alın. Unutmayın A kişisinde işe yarayan diyet sizde işe yaramayabilir. Kilo vermek meşakatlı bir iştir. 1 ayda 15-20 kg vermek sağlıklı değildir. İleride ciddi hastalıklara yol açar.

Son düzenleme:
1 ayda 10 kilo bravo çok güzel ! Arkadaşlar siz ne yapıyorsunuz, gözünüzü seveyim bu çok sağlıksız. Tüm doktorlar bas bas bağırıyo bu işin em sağlıklısı haftada en fazla 1 kilo vermektir diye. Siz o 10kilonun yağdan falan mı gittiğini sanıyorsunuz. Lütfen biraz araştırın ve bilmeyenlere kotu örnek olmayın. Jackalxi doğru söylüyor bunun em güzel yolu sporla kilo vermektir onda bile aylar gerekir belli bir yere gelmek için. Aman diyim şu dünya da elimizde olan tek şey sağlık, lütfen değerini bilin.

Bu hareketi her akşam sabah 10 dk boyunca yapanlar da zayıflayabilir:)

Bu arada ekstra alacağınız 7000 kalori ya da almayacağınız 7000 kalori 1 kilo vermeye eşittir.Hali ile günlük kalori ihtiyacı 2.000 olan bir insan günde 1.000 kalori alsa 500 kalorisini spor ile yaksa ancak 3-4 günde bir kilo verebilir.Ancak ben rejim dönemimde sadece çorba,ton balığı,salata,meyve ve bitki çayı ile beslendiğim için süreci daha kısaltabiliyorum.Hareketli bir hayatı olmayan insanlar için ( kamu memuru,muhasebeci v.b ) bir porsiyon iskender bile koca bir günü geçirmeye yeter hatta vücut o aldığı besinleri yakamaz bile uyku ile tam olarak enerjiye dönüşmüş olur.Ama profesyonel bir yüzücü iseniz günlük 12.000 kalori almanız gerekecektir.Hali ile vücudunuzu tanımanız lazım.Günümüzde çoğu insan pasiftir ve 1000 kalori ya yakar ya yakmaz.Hali ile sabah bir tost,öğlen bir çorba akşam bir salata bile yeter bitkin hissetmeden hayata devam etmesi için.

Spor diyet vs kapitalizmin önce şişman la ben seni zayiflatirim mantığında bir yaklaşımı..
Bu is sağlıklı beslenme ile olacak birsey ..

Sağlıklı beslenmek isteyenler istanbulda NHI var fitratiniza uygun beslenme konusunda yardımcı olabilirler.
(Bence)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hareketi iki katina cikarin
yediklerinizi yariya indirin

-heeeee..kendim yapabiliyom mu ??? hayir!!!-

Aslında elimde bu konular ile ilgili 100lerce makale var ayni zamanda kendi tecrubelerimle fitness ile ilgili bi blog acsam diyorum ama zor geliyor. Size tavsiyem içinde "İyi bir hoca" olan salon secin ve hoca esliginde spor yapin. Duzenli beslenme ile 6. ayin sonunda aynadaki gorunum degisecektir. Tabi size bagli.

hiçbir şekilde diyet yapmayarak, öğlen 1.5 iskender + kola içmeme, tatlı vs yememe rağmen 15 kilo verdim ama haftada en az 3 gün ve en 1500m olmak üzere yüzdüm bazen 2500m yüzüyordum, yüzmeyi bırakalı 2 sene oldu 17 kilo aldım :( yüzün ama bırakmayın istediğinizi yiyin :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar