bmw'ye kymco motoru!

illa japon illa japon diyoruz ama bunlar da işi kıvırıyor istedikten sonra herhalde. adamların motorunu bmw hibrit araçlara takacakmış.

http://www.hybridcars.com/kymco-will-reportedly-build-bmw-i3-range-extender/

mercedes A200cdi a reno clio symbol 1.5dci motoru:cyclopsan

Şimdi kim uğraşacak golf e rakip hacback mercedes için ufak dizel motor üretmeye...

bence renault-mercedes olayı gibi değil. renault devasa bi şirket. ayrıca 1.5dci gerçekten çok başarılı bir motor. ama bmw gibi bir devin çinli dediğimiz bi firmadan motor alması bence başarıdır. zira bmw'nin kendi motosikletleri de var 650-800cc'lik.

Evet aslında abartılan birşey var mercedese reno motoru hikayesinde.

Reno 1.5 dci gerçekten başarılı bir motor.

Bunun arkasında 80-90 lı yıllardan itibaren fransa da dizel motorlu araçlar benzinliden daha çok rağbet görünce fransızlarda bu konuda kendini oldukça geliştirdi ve bu işe erken girmenin meyvesini yiyorlar

Arkadaşımda clio 2 var 1.5 dci 65 beygirlik versiyon 272.000 km de ve problemsiz devam ama bakımları hep yetkilide yaptırdı ve devirli sürmez.

Ama şu da var bir audi VW ve mercedesin dizelleri 500-800 bin hizmet edebiliyor bakarsan. reno iyi ama almanların üst sınıf araçlarına koyduğu ki buna passat ve a4 ü de dahil edebiliriz iyi değil.

Günümüzde araç üreticileri dayanıklılıktan uzun ömürden çok her 2-3 yılda bir yeni modelini kasasını sürdüğü araçları satma pesşinde.

Bu yüzden bmw nin 400cc hacimli motosikleti olmadığından testlerden geçirip asgari dayanıklığı sağladığını gördüğü kymco ile el sıkışmış:)

Öncelikle Kymco Çin markası değildir.

Bir gün İstanbul'da Dacia marka taksiye binmiştim ve araba 497.000 km'deydi ve adamın söylediğine göre rektifiye olmamıştı. Ömür konularının markadan çok nasıl kullanılıp bakıldığı ile ilgisi vardır. Bir de Mercedes ve BMW araçların çoğunun motorları 2 litre üzerinde olup düşük devirle çalışan motorlardır ve bu yüzden ömürlüktürler. Tabi malzeme kaliteleri Renault motorlarından üstündür ama Renault motoru da bir insanın ihtiyacı olan ömürden çok daha fazlasını sunabiliyor. Siz asıl son dönemde moda olan düşük hacimli ve yüksek güçlü motorlardan korkun. Çoğu 10 senede çöp olacak.

İşin rengi mutlaka farklıdır. Mesela Mercedes Renault motoru kullanmıyor. Sadece dizel motor bloğunu Renault tan alıyor. Geri kalan tüm mekanik aksam gene mercedes in. Ayrıca çoğu kişinin küçümsediği Renault firması bir çok başarıya imza atmış bir dünya devi :) Bkz: traktör , uçak , tank , otomobil , tren vs.

Bir gün İstanbul'da Dacia marka taksiye binmiştim ve araba 497.000 km'deydi ve adamın söylediğine göre rektifiye olmamıştı. Ömür konularının markadan çok nasıl kullanılıp bakıldığı ile ilgisi vardır. Bir de Mercedes ve BMW araçların çoğunun motorları 2 litre üzerinde olup düşük devirle çalışan motorlardır ve bu yüzden ömürlüktürler. Tabi malzeme kaliteleri Renault motorlarından üstündür ama Renault motoru da bir insanın ihtiyacı olan ömürden çok daha fazlasını sunabiliyor. Siz asıl son dönemde moda olan düşük hacimli ve yüksek güçlü motorlardan korkun. Çoğu 10 senede çöp olacak.

Bu önyargı çok yanlış, uyarmak istedim. Aşırı beslemeli motorların ömrü eğer ki aynı dizayn ve aynı malzemeler kullanılsa az olabilirdi ama olay sadece aşırı besleme değil. Ben o kadar deneyimli insanın yaptığı ürünün yetersiz mühendislikle yapılacağını sanmıyorum. Yeni nesil motorlar da eski tip motorlar kadar sağlam olacaktır.

Aynen öyle kardeş, Honda NC 750 motorunu incelersen en yüksek torkunu 4750 devirde veriyor. Adamlar ömürlük motor yapmışlar.

Ben şahsen çok beğeniyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:59 ----------

Bu önyargı çok yanlış, uyarmak istedim. Aşırı beslemeli motorların ömrü eğer ki aynı dizayn ve aynı malzemeler kullanılsa az olabilirdi ama olay sadece aşırı besleme değil. Ben o kadar deneyimli insanın yaptığı ürünün yetersiz mühendislikle yapılacağını sanmıyorum. Yeni nesil motorlar da eski tip motorlar kadar sağlam olacaktır.

Hocam fizik kanunları diye bir şey var, sıkıştırma oranı ve hacmi aynı olan motorların, yüksek devir çevireni daha kısa ömürlü olur.

Deli gibi gider, hoplar zıplar ama daha çabuk yaşlanır.

Aynen öyle kardeş, Honda NC 750 motorunu incelersen en yüksek torkunu 4750 devirde veriyor. Adamlar ömürlük motor yapmışlar.

Ben şahsen çok beğeniyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:59 ----------

Hocam fizik kanunları diye bir şey var, sıkıştırma oranı ve hacmi aynı olan motorların, yüksek devir çevireni daha kısa ömürlü olur.

Deli gibi gider, hoplar zıplar ama daha çabuk yaşlanır.

İşte benim söylediğim de tam bu noktada, malzeme ve üretim tekniği seçiminden bahsediyorum. Yüksek devir çeviren için, sadece bire bir aynı motorlar hakkında ömrü kısa olur denilebilir.

İşte benim söylediğim de tam bu noktada, malzeme ve üretim tekniği seçiminden bahsediyorum. Yüksek devir çeviren için, sadece bire bir aynı motorlar hakkında ömrü kısa olur denilebilir.

Hocam iyi güzelde bütün içten yanmalı motorlar hemen aynı kalitede malzemelerle üretiliyor. Fransız İtalyan Alman veya Japonların üretim teknikleri arasında öyle bir uçurum yok.

Motorun karakteristiği nerede kullanılacağına göre değişiyor. Pazarlama teknikleri (Vergiler ve emisyon değerleri) motoru şekillendiriyor.

Misal bir çok jantın 4 bijonu vardır. 5 veya 6 bijonu olan jantlar da var değil mi? Peki neden var? Endüstri standartları nedeniyle var. Normalde bir bijonun en fazla 110 Nm tork ile sıkıldığı kabul edilir. Uzun ömürlü olsun yalama olmasın diye.

4 bijonda 440 Nm tork yapar, eğer araç 5 kasa bmw gibi bir araçsa, ağırlık nedeniyle extra bir bijonla ile o jant için 550 Nm dayanım hedeflenir.

Veya Güçlü bir spor otomobil veya jip ise o zaman 6 bijonla 660 Nm gerekebilir. Hatta 8 bijonlu jantlar bile gördüm.

Bunun gibi motorun da her parçası içinde belirlenmiş standartlar var, üretici bu standartın üstüne çıkabilir ama altına düşemez. Üstüne çıkmak demek maliyettir. Altında kalmak kalitesiz ürün demektir.

Son düzenleme:
anlamadığım şey herkes mercedes in renault motoru kullanmasını diline dolamıştır ama bmw nin psa yani peugeot citroen motoru kullandığını niye kimse konuşmaz. yani bmw için fason motor almak yeni bir olay değil.

bmw nin motosiklet lerinde kymco motor vardı ama bir otomobilinde görmek ilginç olucak. bu arada ilk gördüğümde arabayı mı götürücek demiştim. değilmiş. sadece elektrikli motoru şarj edicek. yamaha kime motor vericekti volvo mu öyle bir haber hatırlıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar