Ninja 300 vs Cbr 500

Merhabalar,

Bu konuda bir birine özellik olarak yakın olan iki motosikletin özelliklerini karşılaştırıp sizlerin fikirlerini almak istiyorum.

ilk önce kawasaki ninja 300 modeli ile başlayalım.

Kawasaki Ninja 300

15EX300B_44SLIM3DRF2CG_C_ok_001.png

Resimde ki model 2015 ninja 300 30.yıl özel seri

Fiyatı: 19 bin tl civarı

Özellikleri:
Ağırlık: 172kg
Güç: 39HP
Tork: 27NM
Sele: 78,5cm
2 silindir 6 vites
296cc

Evet özellikler bunlar motorun tasarımına söz edecek yok sanırım :)

NOT: Dün Ninja 300 sahibi bir arkadaşla canlı olarak görüştüm, 10.000 bakımına 800 TL verdiğini söyledi cidden çok yüksek bir rakam.

Servis ve yedek parçaları kawasaki'nin gerçekten çok yüksek, başlangıç olarak alınacağı için elbette düşme olacaktır bunu göz önünde bulundurmak lazım.

2. motorumuz:

Honda Cbr 500R

cbr%20500.jpg

Fiyatı: 19 bin tl

Gri olanı çok güzel duruyor.

Özellikleri:
Ağırlık: 194kg
Güç: 47PS
Tork: 43NM
Sele: 78,5cm
2 silindir 6 vites
471cc

Gördüğümüz gibi motor fiyatları neredeyse aynı, Cbr 500 'ün özellikleri biraz daha üstün Ninja 300'e göre. Ayrıca Cbr 'ın yedek parçası vs. ninja ya göre çok daha ucuz.

Siz olsanız hangi motoru tercih edersiniz? Ben hangisini tercih etmeliyim, nedeni ile söylerseniz çok iyi olur.

Teşekkürler..

Tabi ki Honda :) Kawasaki'ye olan antipatim bitmek bilmiyor. Özellikle Dodge As 250 göstergelerine ve 130 arka lastiğe sahip Ninja 250 R'lardan sonra :)

Size kalmış,ben olsam Kawa'dan yana kullanırdım.Tamamen zevk ahım şahım bir fark yok ortada.

10000 bakımı 800tl mi? Ne yapıldı'ki?
ikiside güzel makine
kawasaki bakım fiyatları okadarda pahalı değil yedek parçaları evet pahalı hondayı bilmem gerçi ikiside okadar para verilcek motor değil hele başlangıç için o'paralar gereksizz

Son düzenleme:
Tabi ki Honda :) Kawasaki'ye olan antipatim bitmek bilmiyor. Özellikle Dodge As 250 göstergelerine ve 130 arka lastiğe sahip Ninja 250 R'lardan sonra :)

140 hocam 300'ün tekeri göstergesi de pek şık yalnız :)

Size kalmış,ben olsam Kawa'dan yana kullanırdım.Tamamen zevk ahım şahım bir fark yok ortada.

Hocam ninja 22 kilo daha hafif biraz daha rahat ettirir düşüncesindeyim.

10000 bakımı 800tl mi? Ne yapıldı'ki?
ikiside güzel makine
kawasaki bakım fiyatları okadarda pahalı değil yedek parçaları evet pahalı hondayı bilmem gerçi ikiside okadar para verilcek motor değil hele başlangıç için o'paralar gereksizz

Hocam bilmiyorum ki ne yapıldı ninja 300 10.000 bakım fiyatına 800tl ödedim dedi arkadaş.. Kawa daha güzel gözüküyor tasarım olarak yalnız.

Motosiklet tecrübem çok az o yüzden söylediklerimi kendine bir ölçü olarak alma tamamen teknik özellikler anlatılanlar ve görüntüler üzerinden yorum yapıyorum. bence kullanan birilerini bulup kesinlikle ikisinide test et eksilerini artılarını sor öyle karar ver...

şartları biraz daha zorlayabiliyorsam bunu alırdım
http://www.yamaha-motor.eu/tr/products/motorcycles/sport-touring/xj6-diversion-f.aspx

Onun dışında ninja 300 her yönüyle çok hoşuma gidiyor sanırım onu alırdım

2si de güzel motorlar. Ancak ikisi arasında kalmış olsam Honda'yı tercih ederim

Ben 10000 bakımına 300tl 15000km bakımına yağ benden 70tl verdim

Motosiklet tecrübem çok az o yüzden söylediklerimi kendine bir ölçü olarak alma tamamen teknik özellikler anlatılanlar ve görüntüler üzerinden yorum yapıyorum. bence kullanan birilerini bulup kesinlikle ikisinide test et eksilerini artılarını sor öyle karar ver...

şartları biraz daha zorlayabiliyorsam bunu alırdım
http://www.yamaha-motor.eu/tr/products/motorcycles/sport-touring/xj6-diversion-f.aspx

Onun dışında ninja 300 her yönüyle çok hoşuma gidiyor sanırım onu alırdım

ocam 600 alıcak olsam kesinlikle 600rr alırdım :) daha güçsüz bir motor arıyorum. Bende 300 düşünüyorum :)

2si de güzel motorlar. Ancak ikisi arasında kalmış olsam Honda'yı tercih ederim

Hafif diye aklım kawa ya kaymıyor değil :)

Ben 10000 bakımına 300tl 15000km bakımına yağ benden 70tl verdim

Ozaman konuştuğum kişi biraz sallamış?

Bu ikisinden Honda ağır basıyor bana göre.

E tabi hocam 22 kilo daha ağır :p Şaka bir yana gri cbr 500 gerçekten mükemmel duruyor görüntü vs.

Cbr 500 tasarim olarak gercektende cok begendigim bir motor agresif farlar fln cok iyi dedigin gibi gri renkte cok yakisiyo sadece gosterge paneli cok kotu keske onuda deistirseler cbr 650f inkiyle ayni yapsalar daha guzel olur :) ben iki makinenin arasinda kalsam tercihim cbr 500r olurdu...

Hondanın arka lastik 160, grisi bende var, dediğniz gibi çok şık duruyor. Bundan önce crf 250 vardı 150 kg, ağırlık merkezi yukarda olduğu için daha çok zorluyordu. Cbr ın ağırlığını gerçekten hiç hissetmiyorsun. Hızlanması çok güzel, ninjaya göre daha iyi ivmeleniyor sanıyorum.

Şekil konusunda zevkler ve renkler pek tartışılmaz. Ama Ninja 300 jantlarından eksozuna, grenajının kesintisiz çizgisinden farlarına kadar, her şekilde tasarım olarak cbr500 ün yıllarca önünde. Ayrıca parça kalitesi ve teknolojisi de daha üstün. Ben olsam Ninja 300 alırdım.

Cbr 500 tasarim olarak gercektende cok begendigim bir motor agresif farlar fln cok iyi dedigin gibi gri renkte cok yakisiyo sadece gosterge paneli cok kotu keske onuda deistirseler cbr 650f inkiyle ayni yapsalar daha guzel olur :) ben iki makinenin arasinda kalsam tercihim cbr 500r olurdu...

650F gerçekten çok güzel bir alet zaten :)

Hondanın arka lastik 160, grisi bende var, dediğniz gibi çok şık duruyor. Bundan önce crf 250 vardı 150 kg, ağırlık merkezi yukarda olduğu için daha çok zorluyordu. Cbr ın ağırlığını gerçekten hiç hissetmiyorsun. Hızlanması çok güzel, ninjaya göre daha iyi ivmeleniyor sanıyorum.

Evet Ninja 'yı geçiyor cbr 500

Şekil konusunda zevkler ve renkler pek tartışılmaz. Ama Ninja 300 jantlarından eksozuna, grenajının kesintisiz çizgisinden farlarına kadar, her şekilde tasarım olarak cbr500 ün yıllarca önünde. Ayrıca parça kalitesi ve teknolojisi de daha üstün. Ben olsam Ninja 300 alırdım.

Hocam benimde aklıma ninja 300 yattı gibi

800tl iyi sallamış görüştüğün arkadaş :) arkadaşlar ikiside güzel motor kawa nın parçası pahaşı hondanın ucuzmu ? Kawanın sinyali 100 tl hondanın 20tl mi ? Kawa parçası pahalı diye diye kulaktan dolma lafları gezdiriyorsunuz kaç defa parça ihtiyacı duydunuzda kawasaki ye aldınız pahalı oldu önce ona açıklık getirelim ? Açık konuşmak gerekirse kawa yı almadan önce cbr500 e baktım inceledim 250 lik ile arasında pek bi fark göremedim grenaj olarak özellikle arka stop hiç değiştirmemişler yahu ben yerinizde olsam ninja derdim. Ninjanın 10 bin devirden sonraki o aslan gibi kükreyen sesi yeter :)

Ben olsam CBR 500 derdim. Zevk meselesi, ben o 250'şerden 500 lük iki silindir motorun sesini çok seviyorum. CBR 600 den bile daha çok hoşuma gidiyor. : )

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar