5500 euro 15500tl gibi bir fiyat yapiyor 2.8 den hesaplayinca kuru.spormoto gecen ay sitesinde 5000euro abs siz 5500 euro abs li diyerek koymustu fiyatlari.Su anda ise sadece 2013-2014 model diyerek ayirmis fiyatlari.Sanirim artik abs siz model satisini tamamen birakmislar.Abs dedigimiz sistem bu kadar pahali bir sistem mi? 500cc uzerindeki motorlarda 250euro gibi fiyat farklari olurken duke 200 de neden motorun toplam degerinin 4 te 1 gibi(3000tl) buyuk bir fark olusuyor anlayamadim.
Cevap icin tesekkurler Suleyman Bey.Ilk motorum olacagı icin abs li alma dusuncesindeyim.Bu forumda da abs sisteminin aslında fren mesafesini uzattıgını,fren yapmayı iyi bilen birinin abs ye ihtiyac duymayacagını soyleyen bircok kisiye rastladım.Sahsi fikrim on tekerleginizi kilitlenmesini engelleyen bir sistemin benim gibi yeni baslayan insanlar icin buyuk bir fayda saglayacagı yonunde.Duke almayı dusunurken gecen gun z serisi bir motoru gormemle aklım iyice karıstı.Z300 ile duke 200 arasında kararsız kaldım.Sanırım fuarı bekleyip gormek en iyisi.
sayın UCKA, mantığım ABS olsun diyor, aklım şüpheleniyor. benim abs li motosikletim olmadı ama abs li otomobillerimin kullanma kılavuzunda dikaktli olun abs fren mesafesini uzatabilir diye yazıyordu. çünkü;
abs dediğimiz tekerlek dönmeyi bıraktığında tekrar döner hale gelmesi için o tekerlekteki fren basıncını düşüren bir sistemdir. dolayısı ile özellikle kaygan zeminlerde fren mesafesinin uzaması kaçınılmazdır. ancak bu durumun bize kaybettireceği bir miktar mesafenin mi yoksa kazandıracağı manevra kabiliyetinin mi daha önemli olduğu sanırım her her durumda kendine özgüdür. fukara sümüğü gibi yere yapışıp o andaki yol, zemin, hız, motosiklet, sürücü, bilimum şartların bizi nereye göndereceğinin belli olmaması mı bize ne kadar zarar verir işte da o her kazaya özgüdür diye düşünmekteyim. bence 70km/sa ile giderken ki 1-2 m. kayıp, motosikletle düşüp önümüze çıkmış araca yerde sürüklenerek karşımıza çıkmnış şeye ( artık her ne ise ) çarpmaktan karlıdır dye düşünüyorum. hatta bu durum belki kaza kaçınılmazsa bize çarpacak yeri seçmeyi yada bir kaçış manevrası ile kazadan kurtulmamızı sağlayabilir.
bence abs doğru tercihtir. ancak motosiklette fren yapmayı bilmek daha çok önemlidir. tabir olarak limon sıkma derler. bu şu anlamdadır: freni giderek artan kuvvetle sıkmak. çünkü bir anda fren yapıldığında ön teker çok çabuk kilitlenme eğiliminde oluyor. yerle teması çok fazla değil. ancak ağırlığı öne verdikçe ön tekerin sürtünme kuvvati artacağından tekerlek yere daha fazla fren gücü aktarabiliyor ve ciddi şekilde frenleme kuvveti oluyor.
http://www.youtube.com/watch?v=hfxfimvDxfc
http://www.youtube.com/watch?v=MHaCt3hBuDw
haa gelelim teori her zaman doğru mudur? işte orası ülkemizde ne yazık ki muamma. barkın'ın ( AEA ) canlı yayınlarını izliyorsanız bu konu çok gündeme gelir ve motosikletlere konan abs lerin ülkemizde sapıttığını görürsünüz. kendi motoru düz olan bir Ağabeyin aynı motorun abs lisini sürüp çok çabuk devreye gidiği için yakındığını görebilirsiniz. mantıken abs olmalı hatta çekiş kontrolüde olmalı ama bu sistemlere mutlak güvenmek bence hatalıdır. yani ben önce doğru fren yapmayı ve sağ bileğimi kararında, dozajında, zamanında döndürmeyi bileceğim ki eğer bir hata yaparsam beni düzeltebilsinler.
esasında şunu demeye çalışıyorum yıllar önce bir programda ESP ve faydaları anlatılıyordu. BOSCH tan bir mühendis şunu söyledi: ESP çok faydalıdır ancak unutulmamalıdır ki fizik yasalarını kullanır; mucize yaratmaz. ABS de öyle, fiziği kullanır, freni sıktın mıydı çakılıp kalmazsın.
en güzeli motoru alıp bir süre fren çalışmakta. ben öyle yaptım. olay kas hafızası yaratmak. gerçekten de yaklaşık 15 gün fren çalıştıktan sonra karşılaştığım acil durumlarda cart diye frene asılmadığımı fark ettim. önce hafif arkasından giderek artan şiddette fren yapar hale geldim. bence siz de deneyin.![]()
Bir benim mi fren kırılıyor her düştüğündebakalım bugun zincir ve lastik değiştiricek yer bulmaya çalışıcam. Birde motoru yıkatırsam 10 numara olur
![]()
Bu forumda da abs sisteminin aslında fren mesafesini uzattıgını,fren yapmayı iyi bilen birinin abs ye ihtiyac duymayacagını soyleyen bircok kisiye rastladım.
Konuyu dagittigimin farkindayim ancak egitimlerle ilgili sormak istedigim birsey daha var.Gis akademiden beceri gelistirme ve ozel ders almayi planliyorum.Honda ya gitmedigim icin bilmiyorum ancak internet te hocalarin cok nitelikli oldugu belirtilmis.Honda dan guvenli surus 2 egitimini almam icin cok mu erken olur,zira belli bir kilometre tecrube istiyorlar ve benim tecrubem yok.Egitimle ilgili yol gosterirseniz cok sevinirim.
Tesekkurler
artık ufaktan büyüme zamanı ahalibuyrun
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-ktm-ilk-sahibinden-yetkili-servis-bakimli-fiyat-dustu-179750917/detay/
Bende pek bilmediğim için ve milletin tek teker zart zurt olayını çok duyduğum için almadım. Geçen biriyle tanıştım 390 almış motor sağa sola yalpalıyor. Oda 2. el almış eski sahibi bahsetmemiş durumdan. Şasi yamukmuş meğer. Şimdiki aklım olsa almazdım zaten. Satmaya kalktım motorun başına 3 kişi geldi manetteki eziği gördüğü gibi bu motor takla atmış filan demeye başladı. Altı üstü bir ezik var. Birde ben motoru yardıra yardıra gidenleri görüyorum. O motorlar haşat olucak düşüncesi ile sürüyorum motoru. Daha 7 bin deviri çok zor geçtim. Oda 1. ve 2. viteste parça kopar filan diye bakıyorum yani motora.
Ama aklımda artık şu düşünce oluştu bunu alacağıma gidip çin malı alaydım en azından motor sürmeyi öğrenirdim. Motora bir şey olacak diye ben kendim öğrenemiyorum![]()
Daha kaç km'de motorunuz zincir değişiyor? Benim şu an 13.000 oldu sıkıntı yok henüz.
Arkadaşin satin aldigi kişiye dava açmadi mi? Kesinlikle olumlu sonuç alir. Gecenlerde km dusuren birine dava acti adamin biri i da kazandi. 2010 da bende bir motosiklet olayinda dava actim bende kazandimhem motoru almistim hemde verdigim parayi
istanbulda mi arkadasin?
Merhaba. Duke 200 ile aranızdayım. İstanbul / Tarabya da oturmaktayım. Motorumu ikinci el aldım 2012 model, 2013 trafiğe çıkışlı. 10000 km de.aldığım arkadaş 10000 bakımlarını 2 ay önce ATA MOTO da yaptırmış. Aldığımda altından yağ akıtıyordu. Fazla yağ koymuşlardır dedi. Bende maslak motox servisine götürdüm, yağ kapağını kırmışlar dedi parça sipariş ettiler 500-600 tl civarında olacağını söylediler. parçaların pahalı olduğunu biliyordum ama bu kadar pahalı olduğunu bilmiyordum. Arka çamurluk kısaltmasını nerede yaptıra bilirim veya hazır satılıyormu yardımcı olursanız sevinirim. iyi günler
sizin mailden sonra seçeneklerim dahilindeki ve her türlü olumsuzluğa rağmen gözümü kapatıp bunu alacağım galiba dediğim duke390'ı ktm bana bedava verse almam. geçmiş olsun ktm... hani uyanıklık iyidir ama bizi sikmek isteyene de bile bile domalmam.. kusuruma bakmayın mt cemaati ama gerçek sanırım bu
ne yazıkki o parçaya 600tl diyorlarsa size 700tl den aşağı fatura çıkmayacak demektir.
Özel den sana numaramı vereyim bana whatsap la resmini at kırık yerin bir araştırayım.Merhaba. Duke 200 ile aranızdayım. İstanbul / Tarabya da oturmaktayım. Motorumu ikinci el aldım 2012 model, 2013 trafiğe çıkışlı. 10000 km de.aldığım arkadaş 10000 bakımlarını 2 ay önce ATA MOTO da yaptırmış. Aldığımda altından yağ akıtıyordu. Fazla yağ koymuşlardır dedi. Bende maslak motox servisine götürdüm, yağ kapağını kırmışlar dedi parça sipariş ettiler 500-600 tl civarında olacağını söylediler. parçaların pahalı olduğunu biliyordum ama bu kadar pahalı olduğunu bilmiyordum. Arka çamurluk kısaltmasını nerede yaptıra bilirim veya hazır satılıyormu yardımcı olursanız sevinirim. iyi günler