- Konu Yazar
Tabir caizse "ayağımı yerden kesen" iyi kötü bir 2011 model Mondial UKH 100 cub'ım var. Başka bir vilayete atanacak olmam nedeni ile motorumu kargo ile yollamak istedim. Motoru şu an satsam, 500 TL etmez, özel kargo şirketleri motoru Çanakkale'den Ardahan'a nakil için motorun bedelinden fazla ücret talep ediyorlar. Benim memleket Tokat, bizim orada şöyle bir laf vardır, "bunlar ya sayı saymayı bilmiyor, ya da hiç dayak yememişler". Ben de PTT'nin "169 Alo Kargo Servisi"ni aradım. Eve kadar geldiler. Motorun yaklaşık 100 kg ağırlığından ziyade desimetre olarak ölçülerinden dolayı 130 TL fiyat biçtiler. Fiyatın PTT ile bu kadar uygun olmasında, üniversite öğretim üyesi olmam hasebi ile indirim uygulanması önemli rol oynadı. Arkadaşlar, aklınızda olsun, eğer kargo ile işinizi olursa, arayın 169'u, iş yeri ya da ev fark etmez ayağınıza kadar geliyorlar, eve gelme ücreti sadece 1,5 TL. Kargonuzu kesinlikle diğer özel kargo şirketlerinden daha ucuza götürüyorlar. Her güzelin bir kusuru olur. PTT'nin tek dezavantajı kargoyu diğer özel kargo şirketlerinden 1 ya da 2 gün geç yerine ulaştırması. Eğer "Benim için 1-2 gün gecikme önemli değil" diyorsanız, PTT kargoyu kesinlikle tavsiye ederim. Motosikletten hariç kitaplarım ve diğer bazı özel eşyalarımı koyduğum 16 adet koliyi de tanesi 18,5 TL'den kabul ettiler. Koliler 67 ekran TV nin ambalaj kutusu büyüklüğünde ve ortalama 20-30 kg ağırlığında idi. İleride kargo ile işi olacaklara duyurmak istedim. Not: PTT ile hiç bir bağım yok, PTT'de de akrabam yok.
Son düzenleme: