- Konu Yazar
Bugün sabah evde tartışma çıkınca atladım motora çıktım yola. Maksat gezmek, sakinleşmek :cherry: . Dönüş yolundaydım akşam üzeri, birden trafik ağırlaştı ve durdu. Bir süre aralardan boşluklardan falan devam ettim. Ankarayı bilenler bilir, Hasköy-Pursaklar arası çileydi, 1 saat sürdü. Aralardan geçmek derkende 1. veya 2. viteste km saati yerinden çok kalkmadan yürüme hızında veya koşma hızında. Zaten biraz gidince trafik keşmekeş oldu, aralar daraldı, yanyana araç sayısı arttı, mecbur dur kalk yapmaya başladık. Böyle olunca bloğun ısısını bacaklarda hissetmeye başladım ve sağa yanaşıp mola verdim. Tabi sağda bariyer olduğu için 5 dk falan durdum, baktım benim motora çarpmamak adına kaza yapacaklar, bindim devam ettim. takriben 30 dkda aldığım 3 km civarı yolun sonuna doğru farkettim ki kavraması değişti motorun. Duruyorum, önüm açılıyor, takıp vitese debriyajı bırakınca böyle arada dbrijaj sıkıp bırakıyormuşum gibi o kavrama anındaki hissiyatı 2-3 bazen 4 defa yaşatıyor ve bunu her viteste yapıyor. Debriyajı bıraktıktan 3-4 saniye sonra tam kavrama oluyor ve gaz açınca gitmeye başlıyor. Neyse 3 km sonra baktım 2 trafik polisi otosu sağda, girdim aralarına stop ettim motoru. Biri hayırdır hararet mi diye sordu polisin. Anlamadım valla bişeyler yanlış dedim. 10-15 dk da orda mola verdim ancak blok normal seyir sıcaklığından daha sıcaktı (hala) Polislerden birine sordum, ilerde zincirleme kaza oldu o yüzden böyle trafik, 300-350 mt daha gidersen sonrası açık dedi. Atladım devam ettim. Aynı sorun azalmış olsada devam ediyor. Neyse trafikten çıkıp 5. vitese kadar çıktım. Bir süre sonra düzeldi kavrama falan. Motor 6800 kmde yağ değişeli ve bütün ayarlar yapılalı 500 km olmadı. Shell 15-40 4t motosiklet yağı kullanıyorum. Sizce bu sorun neden oluşmuştur?
Son düzenleme: