bizim vatandaş kucaktan inmemeye alışık kucaktan kucağa alıyorlar vatandaşı 300euro aylığa mahkum edilen vatandaş memnun halinden:cherry:300euro maaş alıyorsun etin kilosu 20 euro avrupada vatandaş 2000..2500 euro maaş alıyor etin kilosu 8 euro aradaki farka bakın bugün battı denilen yunanistan dahi türkiyeden kat kat ii. arkadaşım bir hafta önce danimarkaya giti dedim ki bana bir adet fotoğrafmakinası alıver whats app tan fotosunu modelini yolla dedim. yoladı buradaki fiyatnla aynı çıktı bende alma dedim.ama adamların gelir seviyesi yıllık 60bin dolarmış.düşünün yılda 60 bin dolar kazanıyor fotoğraf makinasına 100dolar veriyor nekadar güzel bizdeki vatandaş 400 doar maaş alıyor 100 dolar fotoğraf makşnasına veriyor ..inanılmaz değilmi

böyle bir yaşantı hayat şartları avrupada olucak avrupada yer yerinden oynar..bizim millet halen kurnazım diye akıllıyım diye geçiniyor
iyi güzel yazmışsınız sizle aynı fikirdeyim ama bi sormak lazım kendimize bunu değiştirmek için neler yapıyoruz? iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır demişler maalesef hep armut piş ağzıma düş bekliyoruz. neden? biri çıksın herşeyi okus-pokus düzeltsin milli gelirimiz artsın,istihdam çoğalsın,işsizlik bitsin,dünyaca ünlü markalara sahip olalım,elin japonu ingilizi gibi yurtdışı tatillerine gidebilelim,ülkemiz süper güç olsun bla bla.. yok ya? o örnek gösterdiğimiz, ah ulan dediğimiz finlandiya,danimarka,norveç gibi ülkelerde adamlar bu refah seviyesine nasıl ulaştı? aynı bizim ülkemizin son 90 yılı gibi çalışarakmı? Türk halkını şuan ki toplum yapısı ve yaşayış biçimiyle ülkeyi kes danimarka'nın oraya yapıştır yine aynı olur (belki biraz daha iyisi)
arkadaşlar ülkemizin geri kalmışlığından dolayı maalesef biz suçluyuz. yılda en az 10 kitap okumayan herkes suçlu.. düşünmüyoruz,sorgulamıyoruz,hakkımızı aramıyoruz ve bu yüzden kötü yönetiliyoruz. o yüzden kimse şuna buna bahane aramasın devlet şöyle, polis böyle, adalet desen hiç yok vs. önce şunu sorsun. ben kendimi geliştirmek için ne yaptım ki ülkemin halkımın en iyisini hak ettiğini düşüneyim?
günde sadece 10 sayfa okusanız ayda 300 sayfalık 1 kitap, yılda 12 kitap bitirmiş oluruz.
Okumaya üşenenler için yazının özeti: kitap okuyun!