Ama 1500 tl limit çok az.. 9-10 milyara motor alanlar nasıl alıyor o zaman..? Bu kredi kartlarının çeşitleri mi var ?
kredi kartı limitin senin gelirin ile doğru orantıldıır. öğrencilik yıllarımdan kalma bir kredi kartım var dır limiti 800 TL idi... aradan yıllar geçti bir gün karşıma aidat borcu çıkınca kartı hatırladım ve kapattım. farklı bir bankalardan değişik limitlerde kredi kartlarımız var. 8 bin lira limit verende var 37bin lira limit verende....
açılış limitin beyan ettiğin gelire göre düzenlenir. düzenli limit artışı talep edersen farklı zamanlarda senin düzenli ödemelerine ve kartı kullanım şekline bakarak limiti yükseltmeye başlarlar. 2014 yılında son çıkan kanunla limit artışlarına kısıtlama getirildi. tam sınırlar nedir bilemiyorum şu anda.
şimdi çalışan adam ile öğrenci adamın hali bir olmuyor. kısıtlı bir bütçe ile bu sevdaya tutulmuşsun. kredi vs çekmeyi aklından çıkar bir kere. öğrenim kredileri ile zaten motor alınmaz ona hiç heves etme...
senin durumda olsam (ki zamanında bende öğrenci oldum almak istediğim şeyler için hep aynı yolu kullandım) sabırlı davranırım. Mühendislik fakültesine gidiyorsun sanırım? eee o zaman elinde çok iyi bir imkan var ?
matematiğin sağlam olması lazım. neden lise ve orta okul öğrencilerine ders vermeye çalışmıyorsun. hem her hangi bir part time işten daha fazla kazanırsın hemde yaz geldiğinde motor alacak paranı biriktirmiş olursun. hemde istediğinden daha iyi bir motor alırsın?
çocukluk arkadaşımın kız kardeşi radyo televizyon okudu. bir müddet kendi branşında çalıştıktan sonra işi bıraktı ve tamamen özel derse yöneldi. şimdi 12 tane öğrencisi var matematikten tut da kimya, tarih, coğrafya her konuda özel ders veriyor. Benim! diyen müdürden daha iyi kazanıyor şu anda....