Motosikletinizi nasıl güvende tutuyorsunuz?Nasıl koruyorsunuz?Önerileriniz.

yüksek desibel be düşük frekanslı sesimle bi kere layn" demem yetti. artık onlar da dokunmuyor.
:cherry::cat:

Bende ev sahibiyle konuştum. Bahçede bir kiler var. Yaklaşık 5 metre kare kadar bir alan. Bir tane demir kapı yaptırıp, motoru içine koyacağım. Bir de büyük tenekenin içine beton döküp, kanca ekleyerek duba yapıp ona zincirlemeyi düşünüyorum. Bu arada zemin beton. Zemine kalın kauçuklardan serip, duvarları da plastik boya ile boyadın mı off tadından yenmez :) Mis gibi garaj.

Son düzenleme:
yok garajda zaten kapı var. kilidi iki iş için kullanıyorum. dışarıda başka bi yerde kalacaksa motorum. bi de yolda plakanın üstüne düşmesi için :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:02 ----------

:cherry::cat:

Bende ev sahibiyle konuştum. Bahçede bir kiler var. Yaklaşık 5 metre kare kadar bir alan. Bir tane demir kapı yaptırıp, motoru içine koyacağım. Bir de büyük tenekenin içine beton döküp, kanca ekleyerek duba yapıp ona zincirlemeyi düşünüyorum. Bu arada zemin beton. Zemine kalın kauçuklardan serip, duvarları da plastik boya ile boyadın mı off tadından yenmez :) Mis gibi garaj.

duba işine giç girme hocam yere kazık çak derin ya da çaktır ucu yuvarlak olsun. üstüne az bişe çimento ona bağla dubadan daha sağlam olur

Mardin İl Temsilcisi
Motosikleti
Yamaha XS
Yazacaklarım biraz size abartı gelebilir ama üstüste 3 kere motorum kurcalanınca insan paranoyak oluyor. Aşağidaki düzeneği hazırlattım, içim rahat;

Kalın saçtan imal kapalı konteyner bir garaj. (Eşimin doğum günü hediyesi) Kapısı yukaridan ve aşağıdan çift kilitli içerde de hareket sensörlü alarm, kamera, harekete duyarlı ışık, masterlock kilit ve son olarak alarmlı disk kilidi. Hırsıza kilit dayanmaz ama caydırıcıdır en azından. Tüm bunların maliyeti 1.700 TL. Bir de unutmadan ilave olarak garajın gizli bir yerinde koçtaştan 3.99 tl ye alınma ciyak ciyak bağıran bir mini alarm. Ne olur ne olmaz :)

Abicim ben hırsız mithat. Adrs ver adres :D kiletleride garajıda çalıcam dermişimm. Sen mardinde olsan zaten içinde olan önemli değil önce konteynırı çalarlar yumurtadan sürpriz olarakta motosiklet çıkmış olurdu

Abicim ben hırsız mithat. Adrs ver adres :D kiletleride garajıda çalıcam dermişimm. Sen mardinde olsan zaten içinde olan önemli değil önce konteynırı çalarlar yumurtadan sürpriz olarakta motosiklet çıkmış olurdu

Evet, kaynak makinalarıyla yere sabitlenmiş kazıkları eritip yarım tonluk konteynırı gece ses çıkarmadan dev bir kepçeye yükleyebilirlerse hediyem olsun :)

En iyi çözüm full kasko görünüyor. eğer kasko içim imkanlar el vermiyorsa garaj. o imkanda yoksa
Geriye tek önlem,bolca sağına soluna kilit takmak. Işık altında olmasına özen göstermek ve tabiki de Şans, aksi taktirde kazanan hırsız olucak.
Birde oturduğum semtde garajların bolca bulunmasına rağman, üşengeçliklerinden çok iyi motorlarını direğe bağlıyanlar var. inşallah üzülmezler.ve kimseninde malına zeval gelmez.

http://www.n11.com/motosiklet-takip-sistemi-P40817224

Arkadaşlar kullanımı nasıldır,kurulumu hakkında bilgisahibi olan paylaşabilir mi?
Kolay gelsin herkese

Ben apartmanın dış girişine geçirip(kapalı alan değil, dışında demir kapı var sadece ve sürekli açık. Ancak yanına kamyon vs yaklaşamaz en azından) alarmlı disk kilitle, 11 mmlik urban kement zincir ve ona uyumlu 98k kilit takıyorum. Onlar da yerde olmuyor kesinlikle, ön tekere bağlasam da doğalgaz borusuna bağlayıp havada kalmasını sağlıyorum. Hava zaten yağmurlu olduğundan brandaya da üşenmiyorum.

Ha, çalınamaz mı? Çalınır. Ama uğraştırır :)

Arkadaşlar en kral kilitide kullansan lavuklar hidrolik makasla geliyorlar.gps takip sistemi tam fiyasko int nette sinyal kesici jamerlar var 50tl ye satıyorlar.onla gelir yine alır.en temizi full kasko..onuda 250cc altı motorlarada yapmıyorlar.dünyadaki ortak sorun çalınma.türkiyede cezalar artsa bitecek bu olay.dosyayı 15yıldan aç hadi görelim nasıl minimuma iniyor.bu işi yapan itler belli zaten bastınmı içeri ortada pek kalmaz hırsız..

Evet, kaynak makinalarıyla yere sabitlenmiş kazıkları eritip yarım tonluk konteynırı gece ses çıkarmadan dev bir kepçeye yükleyebilirlerse hediyem olsun :)

mardinde bunu yaparlar sen de el sallarsın konteynera :d hocam konteynerı merak ettim fotoğrafı var mı?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Full kaskom var ayrıca abonman kapalı otopark sorumluluk otoparka ait artı 2 disk kilidi bir gemi zinciri bir de sabit kilit kullanıyorum.

Ilk mesajim goygoydu(gercek olsa da) ama sunu onermek istiyorum:

Motosiklet takip sistemi

Fiyat/performans orani nispeten iyi. Bir de MotoTrack ThiefOut yillik 200 kusur liralara dusmus diye duydum. Dusunur muyuz?

Daha önce de yazdım gps in motosiklet takibinde kullanılmasının verimli olduğunu sanmıyorum. Motorlar genelde panelvanlar ile çalınıyorlar. veya hemen kapalı alana sokulup saklanıyor veya parçalanıyorlar. GPS sade3ce açık alanda çalışır ve konum bulabilmesi için yaklaşık 5 dakikaya ihtiyacı var. yanni motorunu çalındıktan sonra açık alanda bırakılacak ki siz de gidip onu bulasınız. Bu pek mümkün değil. Kasko yaptırmanız en sağıklısı . Yılda 1400 tl ödüyorum. Ayda 115 tl ye geliyor. Muafiyetsiz ve kısıtlamasız.

Tek çözüm kapalı garaj.

Bana gelince arabanın tamponuna zincirliyorum. Sanalpazardan bir tane alarm aldım onu kuruyorum. Branda seriyorum. Kediler alarmı öttürüyor ama olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar