Lastik Yakma

Merhaba,

Arkadaşlar yarın yeni lastik taktıracağım. Şu an ki lastiğimi tekrar kullanamayacağımdan dolayı yakmak istiyorum. Ancak ve ancak freni tam sıkarak gazı açıp debriyajı bıraktığımda ön fren motoru tutamıyor ve ilerlemeye başlıyor. Neyi yanlış yapıyorum çözemedim. Eve gelene kadar her ışıklarda denedim, hep ileri gitti, bir yer hariç. Lastikler ıslanmıştı, kolay patinaja kalktı. Diablo Rosso ii kullanıyorum, yolu o kadar iyi tutuyor ki patinaja izin yok gibi geldi bana :)

Konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi akşalar, kazasız yolculuklar :)

İlk başta freni tam sıkmak değilde, fren ile ön amortistörleri kapatıp arkadaki yükü öne almanız gerek...

Motosikleti
Fazer8 abs
vucut ağırlığınızı az bişey öne verin. ön freni tam sıkıp gazı açın.

Bu gibi hareketleri trafikte yapmazsanız çok müteşekkir olurum :)

Firen değilde gazla debriyaji ayarlaman lazım siz yeni taktirmadinizmi zaten ne oldu

Son düzenleme:
çok müteşekkir olurum :)

n5m2PM.jpg

aklıma bu geldi kardeşim valla :mrgreen:

ağırlığını öne ver sonra ver gazı :) en ufak patinaja başlasa devamı gelir... genede olmaz diyosan trafik çizgisi veya ışıklarda sarı veya beyaz boyaların üstendede olur :) ama benim tavsiyem güzel bi foto makinası ile trafikte değilde kapalı güzel bi yerde hem foto çekip hemde hevesini alırsın :) bende değişim zamanı böyle yapacam :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kardeş ön freni sonuna kadar sık hiç bırakma bir yandan gaz verirken bir yandanda debriyajı yavaşça bırakıyorsun. yoksa sadece gazı vererek teker dönmüyor.
tabi motorun üstünde ayakta duruyon ağırlığı öne vermene gerek yok.

hiç olmazsa ön lastiği kaldırıma yada duvara daya önfreni sık biraz cub apaçiliği gibi oluyor ama sonuçta işe yarayacak :D :thumleft:

ön tekeri duvara filan dayayınca motor zıplamaya başlıyor o yüzden en iyisi ağırlı öne veripte yapmak + daha güzel duracaktır.

Hocam lastiği gözden çıkardım yakayım derken motoru elinize almazsınız inşallah :mrgreen:

Teker yakarak çıkan duman ile çevreyi kirleteceğiniz, geri dönüşüme gidecek lastiği kullanılmaz hale getireceğiniz, yüksek devirde motoru, zincirinizi, frenlerinizi zorlayacağınız hiç aklınıza gelmedi mi acaba. Motor sizin lastik sizin siz bilirsiniz ama bence yakmayın, macera aramayın.

Lastik yaktığınızda yanan tek şey lastik olmuyor. Debriyaj balatanız da aynı miktarda yanıyor. Motorun diğer aksamlarını da fazlasıyla zorluyorsunuz. Özellikle düşük hacimdeki motorlarda.

Lastik yaktığınızda yanan tek şey lastik olmuyor. Debriyaj balatanız da aynı miktarda yanıyor. Motorun diğer aksamlarını da fazlasıyla zorluyorsunuz. Özellikle düşük hacimdeki motorlarda.

ben de bunu yazacaktım yazmıyorum destekliyorum. ha yok sanane kardreşim benim sorum lastik yakmak diyorsan. ön lastik kitlenip kayıyorsa bi yere daya. lastiklerin tutmuyorsa kayarsın. yok fren lastiği kitlemiyorsa frenlerini kontrol ettir lastik yakmadan önce.

zararlarını arkadaşlar yazmış. Motorun ileri gitmesi önlemek için debriyajı teker yaparken ki gibi aniden bırakman gerekiyor ki patinaja girsin yoksa statik sürtünmenin kuvvetinden yolu tutar ve önün kayar. Yapacaksan trafiğe kapalı alanda rolling burnout deniyebilirsin. Durur hızda giderken ayağa kalkıp öne yüklenmen gerek ve ardında ani debriyaj bırakmayla ön freni kombine etmek. Görmüşündür mutlaka aman trafiğe kapalı alan ve ekipman ile dene denersen. Sevgiler

zararlarını arkadaşlar yazmış. Motorun ileri gitmesi önlemek için debriyajı teker yaparken ki gibi aniden bırakman gerekiyor ki patinaja girsin yoksa statik sürtünmenin kuvvetinden yolu tutar ve önün kayar. Yapacaksan trafiğe kapalı alanda rolling burnout deniyebilirsin. Durur hızda giderken ayağa kalkıp öne yüklenmen gerek ve ardında ani debriyaj bırakmayla ön freni kombine etmek. Görmüşündür mutlaka aman trafiğe kapalı alan ve ekipman ile dene denersen. Sevgiler

debriyaj ve komutalara hakimiyetin iyinin üzerinde değilse bileklerini iyi bükemiyorsan muhtemelen rolling burnoutta düşeceksin. kendi korumalarını tam giyin motoru da gözden çıkart. ha şekilli oluyo mu? şeklin dibi o ayrı :D

Sonra da dersiniz ki ikinci elde niye ilandaki fotoda motor sanki ducati panigale eline alirsin mondial 150 hs oluyo. Yakma. Yakma tekeri :) Ya yak ama kamp atesi olarak ne biliyim. Uzme motoru :)

Işıklarda dene , dene ki o +50 yaşlılara iyice meze olalım , profili toparlayamayalım

Tamam motor senin taker senin de motosiklet kullanıcısı olarak hepimize karşı sorumlusun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar