Motosiklet Nasıl Yıkanır? Zincir Nasıl Temizlenir?

Ek olarak arkadaşımız varsa yan ayakta arka tekeri kaldırıp yağlama yapabiliriz

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Elinize,emeğinize sağlık. Çok faydalı,güzel bir çalışma olmuş.

Önizleme resmine aldanıpta videoyu açanlar :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aynen videodaki resmi görünce direk daldım :mrgreen:

elinize sağlık.başkasına faydalı bir bilgi vermek bence en büyük sevaptır

teşekkürler,
oringli zincirin özelliği nedir?

O ringsiz zincirler eski tip açık zincirlere denir.Baklalar arasında o ring (plastik lastik gibi birşey ) bulunmadığından bu kısımda yağ tutma süresi kısadır, çabuk aşınmasına neden olur.Zaten günümüzde o ringsiz zincir pek bulunmamakta.O ring; baklalar arasındaki keçe nin ismi yani.Farklı modelleride var x ring vs gibi gibi hepsi aynı işi yapıyor sadece şekilleri farklı.Zincir yağlamaktaki temel amaç o ringleri yağlamak denebilir aslında.

Ben mazot kullanıyorum bir yerde okumuştum o ring'lre zararlı diye gaz yağı'mi kullansam

Ben mazot kullanıyorum bir yerde okumuştum o ring'lre zararlı diye gaz yağı'mi kullansam

Gaz yağı yağı ve kiri daha iyi ayrıştırıyor mazotla gaz yağı arasında çok bir fark yok fakat evet mazot daha sağlıklı olmasına karşın yapmak istediğimiz işlemde bize pek karşılık vermiyor.O nedenle ben gaz yağı bulursam gaz yağıyla yapıyorum mazot 2. planda

Zinciri söküp gaz yağı veya mazotla temizlemekte bir sakınca var mıdır ? Herhalde yoktur çünkü daha güzel temizlenmiş oluyor hemde ön/arka dişlileri de silmiş temizlemiş oluruz. Yerine taktıktan sonra yağlama yaparız ve güzel bir bakım olur diye düşünüyorum bir kaç kez yapmıştım.

İpone beleşe alıyorum derken, ben de orda takıldım :)

Zinciri çok yağladığımı farkettim. Güzel video. Bir de gaz yağı hiç ummadığım bir anda karşıma çıksa çok iyi olacak

Zinciri söküp gaz yağı veya mazotla temizlemekte bir sakınca var mıdır ? Herhalde yoktur çünkü daha güzel temizlenmiş oluyor hemde ön/arka dişlileri de silmiş temizlemiş oluruz. Yerine taktıktan sonra yağlama yaparız ve güzel bir bakım olur diye düşünüyorum bir kaç kez yapmıştım.
Zinciri sökebilmeniz için tek maşa bir motosiklet değilse, sekmanlarından ayırıp tekrar takmanız gerekir.Çok yaparsanız o takıldığı yerden çıkar falan yoldayken, iş açar.Zinciri sökmenizin gerekmediğini düşünüyorum.Tabi yine yapılmazmı yapılır.
İpone beleşe alıyorum derken, ben de orda takıldım :)

Zinciri çok yağladığımı farkettim. Güzel video. Bir de gaz yağı hiç ummadığım bir anda karşıma çıksa çok iyi olacak

motosikletim.com.tr de 200liralık alışverişte hediye ediyorlardı, bende 3 tane birikti.Motor yağlarını oradan alıyorum, yağ beleşe geliyor :cherry:

Gaz yağı yağı ve kiri daha iyi ayrıştırıyor mazotla gaz yağı arasında çok bir fark yok fakat evet mazot daha sağlıklı olmasına karşın yapmak istediğimiz işlemde bize pek karşılık vermiyor.O nedenle ben gaz yağı bulursam gaz yağıyla yapıyorum mazot 2. planda

Mazot'um bitmişti zaten dün gaz yağı aldım 1lt 6tl'ye bakalım farkı nasıl olacak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar