Bu kız milletine yüz vermeye gelmez. Çünkü bunlar o kadar çakal ki. Çocukluktan anneleriyle beraber günlere gidiyorlar , orada; nasıl yalan söylenir, nasıl erkek elde tutulur, nasıl aldatılır, nasıl aldattığını anlarsın vs. saçmasapan bir çok şey öğreniyorlar. Sonra buldukları en ufak fırsatta erkeği ezip büzmeye kalkıyorlar. Çoğu der: "kadın erkek eşittir" diye. Eşit falan değil kardeşim. Onlar bizden daha güçlü olsalar. Erkeklerin canına okurlar. Kimsede diyemez erkekle kadın eşittir diye. Bir ilişkide en önemli şey saygıdır. Kız arkadaşının , eşinin; sana saygı duyması lazım. Bunun içinde senin olgun olman, alttan almaman, değişmemen lazım. 3 yıl 5 yıl beraber olanlarda ayrılıyor. Evleneceğiz diye düşünme , kızada kötülük yapma, hiçbir şey belli olmaz. Yarın bir gün karşına çıkar sonra. Bu kızlara da sakın güvenme. Ne ağlasalar inan , ne gülseler. Heleki sensiz yapamam edemem laflarına hiç inanma. Ayrılırsınız 1 ay geçer başka oğlanlarla güler, beraber olur, zaten ilk günlerden bir önceki sevgilisiyle mesajlaşmaya başlamıştır. Barışırsınız bir şekilde alışmışsınızdır artık, sonra eski sevgilisini şikayet eder sana beni rahatsız etti diye. Cilve yaparlar , seni mutlu edecek yalanlar söylerler , kendilerine bağlarlar böyle erkekleri kandırırlar. Bu kadınlar o kadar değeri haketmiyorlar. Annenin babanında kıymetini bil , asla başka bir kadın için anneni geri plana atma, sakın üzme onları. Sonra anlarsın , ulan dersin ben ne b... yemişim. Bunlar için mi üzdüm annemi , babamı diye. Kız arkadaşına hediye alırsın beğenmez, unutur gider, yada karşılığında affettim tamam der oysa kız arkadaşına harcadığın paralardan 10 lirasına gitsen akşam eve tatlı alsan bak aileni ne kadar mutlu edeceksin. Annenin sana attığı en büyük tribi hatırla? Ne kadar uzatabildi ki kadıncağız? Canı yandı affetti hemen. Seni gerçekten 'can-ı gönülden' seven insanların kıymetini bil dostum. Ve kadın milletine asla güvenme.
Ha yok ben bu durumdan kurtulmak istiyorum kız arkadaşımı ben yönlendirmek istiyorum diyorsan; en ufak hatasına bağır çağır , hiç alttan alma, sevgi sözcükleri söyleme, mesajlaşma, olgun davran, saygıyı kazanınca bak nasılda durumlar değişecek. Sana iyi davranmaya başlayacak. Ama sakın oldu bu iş diye düşünme. Eninde sonunda patlak verir hepsinin acısını bir anda yaşatırlar. Hiç değişmezler. Emin ol hiç değişmezler. Sadece doğru anı beklerler. Seni yeniden himaye altına almak için.