Çok dik yokuşları nasıl çıkalım.

Esenler-Üçyüzlü metro dan güngören istikametine giderken solda bir yokuş var orda hava yagmurluyken geçiyordum skuter oldugu için arka frene yarım basa basa sorunsuz indim ama bir arkadaş yukarı çıkarken ne oldu anlamadım bırden yola düştü hemen kalktı gıttı sonra.

Gerçi orası ters yöndü çıkış yoktu oraya ama neyse :cherry:

bu rampada zorlanmak her yiğidin harcı değildir.
ayaağa kalkmana gerek yok ayağa kalkıp öne eğildiğinde arka tekeri boşta bırakıyorsun. arka itişli bunlar. arka çekecek seni. çıkarken arkaya da vermeyeceksin ağırlığını bu sefer de tekere kalkar. sabit otur şu yokuşta zorlanacak seviyede motosiklet kullanıyorsan ayağa falan kalkma sakın tehlikeye girmene gerek yok. duruşlarda arka freni kullan. aşağı inerken de frenleri şişirmemek adına motor freni kullan. yani viteste devirli in. genelde 1. vites. ve inişte ağırlığını hafiften arkaya ver ki arka kitlemesin. çünkü bu sefer de normal oturuş pozisyonunda ağırlık ön tekere kayacak. bunu arkaya itelemen mantıklı olur

motor çalışırken fren neden şişsin.neyse bir anlık dikkatsizliğinize veriyorm..

telike'nin anlatmak istediği motor freni kullanılmazsa bütün motorun ağırlığı frene binecek. Isınan balata da performansını bir nebze kaybeder, ayrıca fazladan boş yere fren balatasını yersin. Lafın gelişi şişme o :)

bende bişe sandımdı :) ne yokuşlar var vede mıcırlı onları görsen buneymiş dersin :)

Panik yapmadan , fıtı fıtı (bu deyim bazen hoşuma gideyii :p ) 1-2 viteste dahi çıkılır,çıkmadan biraz öncesi devir artırılır şaha kalkacak kadar değil tabii, bence bu alanda trafik az iken korumalarınızla bol pratik yapın, motor isterse 100cc olsun, çok daha bıçkın dik olanında cub'ların çıktığını gördüm, ayrıca forum ahalisi bukadar tii'ye alınacak durum yok yahu

Sanırım hata bende, bir akıl danışayım dedim herkes kamyon arkası yazarı çıktı.

O rampadan çıkamayıp AKUT u aramışlığım filan yok sakin olun :) Sadece doğrusu nasıl olur merak ettim.

Israrla anlamayanlar için 6 punto ile yazayım.

Rampa resim de göründüğü gibi olsa sizce başlık açar mıyım?

Yokuş resimde farklı gözüküyor olabilir!Bende motorumu alınca yokuş çalışıcam.

telike'nin anlatmak istediği motor freni kullanılmazsa bütün motorun ağırlığı frene binecek. Isınan balata da performansını bir nebze kaybeder, ayrıca fazladan boş yere fren balatasını yersin. Lafın gelişi şişme o :)

bir nebze değil de bisiklette çok yaşıyorum downhill yaparken özellikle. bi süre sonra arka fren iyice tutmamaya başlıyor. diski balataları fren sıvılarını değiştirdim azaldı tabi ama haliyle yine yaşıyorum çok dik rampalardan inerken.

ben köyden hep 2. viteste iniyorum 1. viteste cok yavas oluyor motor freni ile 2. viteste baya frenliyerek iniyorum ama hic balata sişmesi fln gormedim bi kere ön fren boşalıyordu oda cok ısındıgından yapısı bozuldugunu söyledi değişti tamirci suan bi sıkıntısı yok

Zamanla alışırsın, biraz pratik yap yeter. De 40 veya 45 derece rampa olmaz arkadaşlar. Olsada o eğimdeki satıha araç girişine müsaade edilmez. Biz motorda ve arabada oturur pozisyonda olduğumuz için rampa bize çok dik görünür. Yoksa 40 dereceler falan öyle motorla çıkılacak eğimler değildir.

L

lawyer_16

ramirez haklı. audi q7 reklamı mıydı başka bi program mıydı neydi tam hatırlamıyorum ama audi q7 arabasının maksimum çıkabileceği eğimli yol yüzde 45 olarak belirtildi. diğer araçları siz düşünün artık. audi q7 arabası olduğundan ve maksimum 45 dereceyi çıkabildiğinden eminim orası aklımda kaldı tam olarak :)

ZAJopV.jpg

yiğit özgüre selamlar kankamdır kendisi :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar