Merhaba Ekipman ve Ehliyet

Uzun bir süredir takipteydim ve artık bende üye olmaya karar verdim.Bursa dan aranıza katılıyorum :) Herkese Merhaba.

Çocukluğumdan beri motosiklet hastasıyım diyebiliriz.Kara jawa da sürmeyi öğrendim.Yeni yasayı duyunca bende motosiklet almak için biriktirdiğim paranın bir kısmıyla ekipman almaya karar verdim ve şöyle bir liste çıkardım;

http://www.feyizoglu.com/FF351-Gamma-Kapali-Kask_48894.html#0

http://www.feyizoglu.com/Colombia-Mont_48588.html#0

http://www.feyizoglu.com/A008-Yazlik-Eldiven_48576.html#0

http://www.feyizoglu.com/Mafsalli-Dizlik_47832.html#0

Bu ekipmanlardan kullananlar yorumlarını paylaşırsa sevinirim.

Yaşım 16,stajer ehliyet durumunu bayadır takip ediyorum.01.01.2015 te yürürlüğe girecek deniliyordu bu konu hakkında da bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
(Konu kirliliği yapmayım diye hepsini birarada yazdım)

Ehliyet meselesini bilmiyorum fakat linkini attığın ürünler ortalama ürünler.
Çok fazla ekstra özellik beklememk lazım. eldiven için konuşursak giyip çıkartırken fazla asılmaz yavaşça giyersen kolay kolay deforme olmaz. Mont, dizlik vs gayet güzel. Fakat unutulan bir nokta var ki o da motosiklet botudur. Madem yaş 16, ehliyete de daha var. Günlük bir bot parasına, 250 tl civarlarında motosiklet botlarından bir tane edinmek hem sürüş konforu sağlar hem de olası bir kazada bilek hasarlarını azaltabilir.

Montu secerken CE onayları yerinde En 1621-1 i secmeniz daha faydalı olucaktır.

Venom dizliği ben kullanıyorum ve 2-3 tanıdıgım direk çarpma sonucunda dizlerine birşey olmadan kurtarmış.Fakat sürtünmede farklı yerlere gitmekle beraber bacagı korumuyor.(pantalonun dışına giyilmesinden söz ediyorum)

Zaten bende ehliyet yaşı düşmesse ehliyete kadar biriktirmeye devam edip bütün ekipmanları tamamlamayı düşünüyorum.Ama şuan tek düşüncem 01.01.2015 te yasanın yürürlüğe girmesi gibi bişey oldu :)

İlginiz için teşekkür ederim yılbaşından sonra gidip bir mağazada denemeyi düşünüyorum.

Aslında sarı-siyah olan ff351 den düşünmüştüm sonra dedim alırsam eğer hepsi takım olsun :) Motorunda rengini kısmet olursa siyah yada kırmızı düşünüyorum :)

L

lawyer_16

semih kardeşim seneye ehliyet yaşı 16 ve 18 olarak değişecek. sen yeni yasa geldikten sonra a1 ehliyetine yazılabileceksin. bu a1 ehliyet ile 150 cc hacmine kadar motorları sürebileceksin. a2 ve a sınıfı ehliyetlerin de yaşı 18 olacak. daha güçlü motorları a2 ve a sınıfı ehliyetliler kullanabilecek. o konuya hiç girmeyelim. uzundur ve seni ilgilendirmiyor.

seni ilgilendiren kısım şu ki: 19 şubatta 16yı doldurup 17den gün almaya başlıyorsun. şu andaki kanuna göre 17 yaşında a2 ehliyet alabilirsin. yani 2016 yılındaki doğum gününden sonra ehliyet alabilirsin. 2015 yılında ehliyet alman için yeni kanunun yürürlüğe girmesi ve a1 ehliyet yaşının 16ya düşmesi lazım.

daha fazla bilgi ve ehliyet-eğitim konusunda yardım için özel mesaj da atıyorum.

Hocam şimdi bu yasa 01.01.2015te yürürlüğe girerse ben 19subattan sonra a1 ehliyet alamiyormuyum 2016yi mi beklemem gerekiyo.Suanki sisteme gore bildiğim kadariyla 17den gün alinca a2 alabiliyoruz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:45 ----------

Senin önerdiğindemi ls2demi

yok ls2 değil NİTRO aikido sharp sağlamlık testinden 5 yıldız alan en ucuz kask bak bence

bence en iyi seçenek çünkü sharp testinden geçmek her kaska nasip olmaz :) fiber glass olması lazım kabuğun

L

lawyer_16

semihcim; sen 19 şubattan itibaren 16 yaşında olacaksın, 17den gün alacaksın. şu anki sisteme göre 17yi doldurup 18den gün almak gerekiyor motor ehliyeti için. ama yeni kanun ocak veya şubat ayında yürürlüğe girerse sen 16. doğum gününden hemen sonraki gün ehliyet için yazılabileceksin. çünkü yeni kanunda motor ehliyeti için 16yı doldurup 17den gün almak gerekiyor.

kısaca, yeni kanun gelirse 2015 yılında, gelmezse 2016 yılında motor ehliyeti alırsın :)

semihcim; sen 19 şubattan itibaren 16 yaşında olacaksın, 17den gün alacaksın. şu anki sisteme göre 17yi doldurup 18den gün almak gerekiyor motor ehliyeti için. ama yeni kanun ocak veya şubat ayında yürürlüğe girerse sen 16. doğum gününden hemen sonraki gün ehliyet için yazılabileceksin. çünkü yeni kanunda motor ehliyeti için 16yı doldurup 17den gün almak gerekiyor.

kısaca, yeni kanun gelirse 2015 yılında, gelmezse 2016 yılında motor ehliyeti alırsın :)

Kısmen yazdıklarınız doğru fakat kanun yürürlüğe girmesi nisan mayıs ayında olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar