Uygun konuyu buldum sanırım biraz eski tabi,
Şimdi hem sataşıp hem de başımdan geçeni yazayım,
@Telike bunu açıklasın
Şehir içi ana yoldan sola dönüşe geçilmiş, sağda tali yol var, normalde hiç kimse yan yoldan çıkan araca dönüşe başlamışken hatta başlamadan da zaten yol vermiyor, özellikle bu yolda ki her gün onlarc defa bu yolu kullanıyorum,
Önümüzdeki araç wolswagen transporter tarzı bir araç, büyük olanlarından değil, aracın sol teker hizasından muhtemelen 30/40 kmh arası bir hızda seyrediyorum
Sola dönüş başlıyor ve o esnada karşıdan gelen araçların yolunda tam dönüşte çukur var ve çoğu araç kullandığım şeride çok yakın veya ihlal ederek giriyor,
Dönüşe başlıyoruz araçla aramda en fazla 5 metre var, hız 30/40 kmh civarı, bir saniyeliğine geniş dönen araç var mı diye yolu kontrol ettiğim sırada önümdeki wolswagen tali yoldan çıkmak isteyen araca yol vermek için duruyor
Akabinde önümde durmuş wolswagen, ensede bir elektrik, kombine gibi fren ve ön teker anında salıyor kendini o esnada hemen freni bırakıp sola ani manevra ile sol farı sıyırıp karşıdan gelen araçların arasında ancak duruyorum, arkama dönüp el kol hareketilerime müteakip korna ve küfürler eşliğinde gazı kökleyip uzaklaşıyorum,
O esnada daha tali yoldan çıkacak aracın çıkmamış olduğunu görüyorum, neys
Şimdi bu durumu 125cc scooter ile yaşadım, soru şu aynı olayı abs li bir motosiklet ile yaşasaydım ne olurdu?
2. Soru virajda fren
Virajda veya virajlarda veyahut dönemeçlerde

fren yapmama mevzuu kuryeler içinde geçerli midir hocam

))
Teşekkürler.