arkadaşlarım beni kandırmasından ziyade sen bişey bilmiyorsun gibime geldi bak arkadaşlar 2 zamanlı motorlara yağ katılır 1 kapak civarında diyor![]()
arkadaşlarım beni kandırmasından ziyade sen bişey bilmiyorsun gibime geldi bak arkadaşlar 2 zamanlı motorlara yağ katılır 1 kapak civarında diyor![]()
Kimsenin bilgi seviyesini ölçmeye gerek yok. Arkadaşlarınızın benzine 1 lt yağ koyduğundan bahsetmişsiniz, bende yok öyle birşey sakın yapma dedim. Bu bilginin bir yerinde yanlışlık yok. Benzinine 1 lt yağ karıştır bak bakalım ne oluyor :mrgreen:
2 zamanlı mobilet motorlarında yağlama sistemi olmuyor.Karterin tamamı yakıt ile dolu ve sistemin büyük kısmı benzin içerisinde çalışıyor. Motorun sürtünme kat sayısını azaltmak , parçaların ısınarak aşınmasını önlemek ve piston sekman ve gömleklerin rahat çalışıp şişmemesi için benzinin içerisine yağ konur.Mantığı budur . Siz kullanma klavuzunuza ya da motorunuzun servisi ile görüşüp en doğru bilgiyi edinebilirsiniz.
ayrıca 2 zamanlı bile olsa kullanım oranlarına bakarsak. kaç litre depoya 1lt yağ koyuyorsun yok artık.
hocam 4 zamanlı motora yağ koymaktan bahsediyoruz ama. 4 zamanlı motorun benzin deposuna yağ mu koyulur?adam gibi iki zamanlı yağ koyarsanız karbüratöre bir şey olmaz.
iyi iki zamanlı yağ ile kötü iki zamanlı yağ arasındaki fark şudur.
iyi yağın yanma derecesi düşüktür, kötü yağın ise fazladır.
hocam 4 zamanlı motora yağ koymaktan bahsediyoruz ama. 4 zamanlı motorun benzin deposuna yağ mu koyulur?
Ölmeye başlamış bir 4 zamanlı motor, yeni sahibine kazıklanmadan önce depodan 1 çay bardağı kadar yağ konularak önceden ısıtılır. Sonra da yeni sahibine kazıklanır...
Katılmaz diyenler, hiç mi 2. el motor almadınızaldıktan bir süre sonra hiç durup dururken teklemeler artmadı mı :queen:
Kazık yiye yiye öğreniliyor bazı şeyler![]()
hakkaten 2. el araba aldık tüplü, gaz ibresi kırmızıdaydıgeçmiş olsun. motor alacaksam mutlaka ustama gösteririm. sonuçta benden daha haşır neşir motosikletle. anlaşılır bu. ha dolu depo motosiklet satan birini bulursanız zaten kafalarda bi soru işareti olur