Yaz tatili için hazırlıklar

Hadi 800 km neyse de 5000km farklı bir durum, iyi planlayın geziyi.

Bakımları en az bir hafta önce yaptır.
Unutulan bir vida yolculuk boyunca kabusun olmasın:)
Tekerin düz bassın.

Merhabalar, yazın iki kişi marmaris' e tatile gideceğiz. otobüsle çile çekmektense, birde yüksekten korkuma uçağa bineceğime motorumla giderim dedim. tabi ki burada büyük tavsiyesine ihtiyaç duyuyorum. Rezervasyonu ocak ayı itibari ile yapıyorum nasipse, motosiklette 'de hep uzun yol hayalimdi diyebilirim.

CBR 125R 2011 Model yeni kasa limited edition ile, gitmeden bir gün önce detayli bakımlarını yaptırıp yaklaşık 800 KM yol gidilir mi?
motor su soğutmalı olduğu için sıkıntı yaşamazsınız dediler, birde buradan saygı duyduğum abilerimin tavsiyelerini dinlemek isterim.

birde,
yaz tatili için arkadaşlar ile memleketlerimizin turunu yapmayı planladık,
sivas,amasya,giresun,muş olmak üzere 5 arkadaşız ve 4 farklı memleket bulunmakta.
Arkadaşlarımızda
Ninja 300 2014 sıfır
cbr 250 r 2012
fazer 8
MZ 251
CBR 125R ( bende )

yaklaşık git gel 5000 km yi geçer gibime geliyor. burada da sıkıntı yaşar mıyız ? bunun planlaması sözde olarak yapıldı, eken olur mu bilmiyorum ama hepsi çocukluk arkadaşım. geçen sene arabalar ile yapmıştık karadeniz turu. bu senede motorlarla yapacağız nasipse, sizlerin düşüncesi nedir? uygun olur mu, yoksa bu motor ile yapılmaz mı.

saygılar

yola cıkmadan önce bakımlarını ıyıce yaptır. ve zincirin durumuna bakın. yanınıza yagınızı vs almayı sakın unutmayın. 800 km tek yön gidiş ise tahminen 500 kmde bir yağlamanız gerekebılır onuda 1-2 saat mola verıcegınız zaman yapın ki yağlamadan sonra kurusun yağ yoksa butun yağı atar zincir. 125 lik oldugu ıcın motoru fazla sıkıstırmayın rahat gıtsın. ayrıca yolculugunuz bıttıkten sonrada zıncıre guzel bır bakım yapın. bunun dısında motora yüklemenizi doğru yaparsanız cok rahat edersınız. eğer kaskınızda güneş vizörü varsa çok iyi olur yoksa gözlük unutmayın cunku bazen dırek gozunuzun ıcıne gırıyor o güneş... ne olur ne olmaz dıyede yanınızda kucuk lastik şişirme pompaları gıbı urunler var bunlardanda bulundurabılırsınız. yazın yapıcagınız ıcın hava durumuyla alakalı bi sıkıntınız olmıcagını dusunuyorum. yalnız uzun yolda tırlar yolu ezdıgı ıcın bazı yollar jilet gibi oluyor veya köstebek yuvası denılen cok sayıda cukur oluyor onlarada dıkkat ettınız mı tamamdır :) şimdiden bu guzel yolculugunuzda iyi eğlenceler dilerim :)) kazasız belasız gıtmenız dılegıyle fotograflarınızıda beklıyoruz :))

Plan çok güzel imrendim valla yaza doğru bende bir kıyıköy yapmak istiyorum kısmetse.

Kappa 40 litre depo ustu artı iki artçı cbr 125 ile 430 km gittim. Daha da gidebilirdim. Yorulunca yat depo üstüne. Artçı da sana yatar. O şekilde yol biter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar