- Konu Yazar
Arkadaşlar kusura bakmayın cevap yazmadım uzun süredir. Bir türlü
elim gitmedi. Sebebi sonucun tam istediğim gibi olmaması.
Motor güçlendi tamam. Arka tekeri kaldırıma dayayıp, gaz verip
çıkabiliyorum artık.
Yağ eksiltme azaldı ama bitmedi. Yardırırsan eksiltiyor. Eskişehir festivaline gidip geldim, dibogaz, 800 km civarı. yağ ölçümü yaptım 1250nci Kmde: yağ çubuğun ilk taksimat çizgisine değdi. Sakin kullanım da 2000 kmde 150 cl eksiltiyor gibi.
Benzin sarfiyatı, yedeğe düşmeden (10 Lt benzin) şehir içi 320 km
Uzun yol 370 km. Eskisinden biraz daha iyi.
Gelelim son sürate: Düz yolda 115 Km. Ölçüm GPS ile yapıldı. Ulysse speedometre programı ile. Açıkçası 130 Km bekliyordum. Ön dişli 16T arka dişli 40T. (Modifiyesiz motorla 130 Km yaptığını söyleyenler aklıma geldi.)
Ustanın yorumu: motor açılmadı daha. Bu arada silindir üst kapağı değişmedi. Usta bana demişti 2 ay sonra getir değiştirelim diye.
Bu arada Savaş ustanın temiz, titiz işçiliğine, aldığı çok makul ücretlere diyecek bir şeyim yok.
Sonuç olarak motor 80.000 Kmde idi. Zaten bu bakımlar yapılacaktı.
servise vereceğim paranın yarı fiyatına yapılmış oldu.
Konunun linki burada:
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/132578-cbf150-oldu-200cc-artik-yag-da-eksiltmeyecek.html
elim gitmedi. Sebebi sonucun tam istediğim gibi olmaması.
Motor güçlendi tamam. Arka tekeri kaldırıma dayayıp, gaz verip
çıkabiliyorum artık.
Yağ eksiltme azaldı ama bitmedi. Yardırırsan eksiltiyor. Eskişehir festivaline gidip geldim, dibogaz, 800 km civarı. yağ ölçümü yaptım 1250nci Kmde: yağ çubuğun ilk taksimat çizgisine değdi. Sakin kullanım da 2000 kmde 150 cl eksiltiyor gibi.
Benzin sarfiyatı, yedeğe düşmeden (10 Lt benzin) şehir içi 320 km
Uzun yol 370 km. Eskisinden biraz daha iyi.
Gelelim son sürate: Düz yolda 115 Km. Ölçüm GPS ile yapıldı. Ulysse speedometre programı ile. Açıkçası 130 Km bekliyordum. Ön dişli 16T arka dişli 40T. (Modifiyesiz motorla 130 Km yaptığını söyleyenler aklıma geldi.)
Ustanın yorumu: motor açılmadı daha. Bu arada silindir üst kapağı değişmedi. Usta bana demişti 2 ay sonra getir değiştirelim diye.
Bu arada Savaş ustanın temiz, titiz işçiliğine, aldığı çok makul ücretlere diyecek bir şeyim yok.
Sonuç olarak motor 80.000 Kmde idi. Zaten bu bakımlar yapılacaktı.
servise vereceğim paranın yarı fiyatına yapılmış oldu.
Konunun linki burada:
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/132578-cbf150-oldu-200cc-artik-yag-da-eksiltmeyecek.html