RunemagicK; ehliyetsiz araç kullanmanın da, başka bir araca zarar verip olay yerini terk etmeninde hiç bir savunulacak yeri yok. Yalnız hatalar insanlar içindir. En büyük dersler hatalardan alınır.
Gün içinde bir çok kez denk geldim, arabayı çizip, aynasını kırıp arkasına bile bakmadan gideni. Burada arkadaşın yaptığı iş yanlıştır tamam, ama gelip buraya konu açıp vicdanının sızlaması bile ders almışlığa bir işarettir.
Belki ehliyetsiz ben kullansam, bende zarar versem o anlık panikle bende kaçardım. Ama kesinlikle telafisi için çabalardım. Çünkü insanlık bunu gerektirir.
İnanıyorum ki arkadaş hatasını telafi edecektir ve bu konu ona ders olmuştur. Bir daha böyle bir şey yapmaz.
Zorda kalan insana vurmak kolay, önemli olan elinden tutmaktır. Bardağa dolu tarafından bakmaktır.
İyi günler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:14 ----------
Şunu da unutma, ehliyetsiz araç kullandığın zaman her zaman tehlikedesin. Senin suçun olmasa birisi sana vursa bile ehliyetsiz olduğun için suçlu sensin. Havaların soğumasını, başına gelen olayı bahane edip lütfen a2 ehliyetine başvur. Ben kardeşim için başvurdum geçen hafta. Aralıkta sınava girecek ve aralığın sonunda alacakmış. Yani toplam 600 lira ve 1 aylık süre için riske atmaya değmez.