Sizce bu servis fiyatı normal mi ?

2007 Model Honda hornet kullanıyorum 600cc motorumun bakımlarını kendim yapıyorum çözemeyeceğim bir sıkıntım olduğu zamanda bir ustamız var kendisiyle hallediyoruz problemi, motorum 70.000'e geldi bende bir honda yetkili servise fiyat sorup orada yaptırmak istedim bir elden geçmiş olur diye. Ama söyledikleri rakamdan sonra arkama bakmadan kaçtım bir dahada gideceğimi sanmıyorum ,

Yapılacağını söyledikleri işlemler , hava filtresi , yağ filtresi , motor yağı , ve buji değişimi ve işçilik için yaklaşık 605 TL tutacağını söyledi , ve bu yaklaşıksa girip çıktıktan sonra o biraz daha artacaktır diye düşünüyorum ,

Bakımı kendim yaparsam , ipone yağ 3 LT 120 TL , yağ filtresi 30 TL hava filtresi 130 TL , buji 2 adet 60 TL = 340 TL kendim yaptım hazzı paha biçilemez. :queen:

diğer honda sahipleri için bu normal bir fiyat mı bana mı fazla geliyor merak ettim.

servisler hertürlü zaplamak için hazır bekliyorlar :) eğer dediğin gibi bi ustan varsa veya herşeyi kendin yapabiliyorsan motorundada değişik bi sorun yoksa kendin hallet bence.bende kendim yapardım tüm bakımlarını bu bakımda ustaya gittim oda senkron ve karbüratör işleri yüzünden yoksam gene kendim yapardım :)

4 silindirli değil mi o motor yahu? neden iki bujiyi değiştiriyorsun?

K1300s in İngiltere de servis tutarı 130- 140 pound iken 600 cc motosiklete 180 € istemek ?? TC'ye hoşgeldiniz ...:thumleft:

Ben bu parçaları parakede olarak bu fiyata alabiliyorsam onlar %30 -35 daha aşağı alıyorlar, kimse kusura bakmasın ama işçilik ücreti adı altında 250-300 tl para istemek fazla uyanıklık, keşke bu parayı çalışana verseler de gene bir nebze emek dersin, çalışanlara sorsan hepsi asgari ücretli.

evet 400 tl 600 tl

eğer aman uğraşamam param da var veriyim yapsınlar dersen 600 verirsin
ha ama yok arkadaşım 600 ne ya elim anahtar tutuyo ben yapabilirim hepsini, hem öğrenirim yolda kalırsam veya bişey olursa kendim söker takarım da diyebilirsin ki ben öyle diyorum hep :D yapamadığım bişe olursa ustamı arıyorum telefonla olmuyosa gidiyorum yanına. böylelikle yolda bi şekilde kaldığımda kendi işimi kendim halledebiliyorum. tavsiyemdir. eliniz anahtar tutuyorsa yatkınlığınız varsa kendiniz halledin. en fazla cıvata sıyırırsınız onu da hırdavatçıdan gidin alın

evet 400 tl 600 tl

eğer aman uğraşamam param da var veriyim yapsınlar dersen 600 verirsin
ha ama yok arkadaşım 600 ne ya elim anahtar tutuyo ben yapabilirim hepsini, hem öğrenirim yolda kalırsam veya bişey olursa kendim söker takarım da diyebilirsin ki ben öyle diyorum hep :D yapamadığım bişe olursa ustamı arıyorum telefonla olmuyosa gidiyorum yanına. böylelikle yolda bi şekilde kaldığımda kendi işimi kendim halledebiliyorum. tavsiyemdir. eliniz anahtar tutuyorsa yatkınlığınız varsa kendiniz halledin. en fazla cıvata sıyırırsınız onu da hırdavatçıdan gidin alın

Normalde kendim yapıyorum zaten , ama dedim birde çocuğa doğdu yerde baksınlar profesyonel ellerde olsun ama , benim ellerimle idare etsin onlara bir kere baktıracağım paraya ben iki kere bakıyorum :)

Honda servis nekadar da ucuzmuş bedava'dan biraz pahalı:)kawasaki bunun yarı fiyatı

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bende yapabildiklerimi kendim yapmaktan yanayım. Ama sübap ayarı konusunda ne düşünüyosunuz ? Bunu da kendimiz yapabilirmiyiz ?

600 kendin yaptın 400 oldu. O zaman normal sayılır. Tabi elinizden geliyorsa kendiniz yapın. Onunla uğraşmak vs daha güzel oluyor.

En son suzuki Vstrom için yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve fren balataları için toplamda 1100 para talep edildi. :)

Internetten parça siparişi ile toplamda 450 tl Ye işçilik hariç hallettik.

yağ değişimi, hava ve yağ filtrsi takma, buji takma ... yapılacak iş bu, bu işler için 200 TL ücret almak normal mi sizce ?? yarım saat sürmez

yağ değişimi, hava ve yağ filtrsi takma, buji takma ... yapılacak iş bu, bu işler için 200 TL ücret almak normal mi sizce ?? yarım saat sürmez

Bir işçinin günlük maliyeti 100 TL olsa günde en az 5 motosiklete bakar bir işçi bence rakam çok çıkmış..

Bende yapabildiklerimi kendim yapmaktan yanayım. Ama sübap ayarı konusunda ne düşünüyosunuz ? Bunu da kendimiz yapabilirmiyiz ?

bilene kolay
forumdan arkadaşlar anlatıyor da videolu olmayinca anlaşılmıyor
sentil cakisi lazim (feeler yaz ebay a çıkar)
motorun egzoz emme subap aralıkları lazım
biraz anahtar
motor soğuk olmalı
ust kapak contasi değişmeli

benim de aklimda da ogrenmek kismet olmadı

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:28 ----------

Bakımı kendim yaparsam , ipone yağ 3 LT 120 TL , yağ filtresi 30 TL hava filtresi 130 TL

120 tl ye ne yagiymis
82 liraya castrol 4 litre yari sentetik yağ
kargo bedava
1 litre de fazla hem

www.yagcarsisi.com/asp/product/403/CASTROL-POWER-1-4T-10W-40-4LT#yorumlar

hava filtresi 130 tl !
sanayide hava filtre kagidi satılıyor (muş)
alıp kesip uydurabilirseniz is tamam
veya multijet hava filtresi 15 tl orijinal
bundan alip da kesip uydurmayı deneyebilirsiniz
kenarlarina da sıcak silikon tabancasıyla silikon çekebilirsiniz

yag filtresi de teknik olarak hava filtresiyle benzer mantik
yağ filtresi hassas, kendinize guveniniz yoksa kurcalamayin
yan sanayi varsa takabilirsiniz

bilene kolay
forumdan arkadaşlar anlatıyor da videolu olmayinca anlaşılmıyor
sentil cakisi lazim (feeler yaz ebay a çıkar)
motorun egzoz emme subap aralıkları lazım
biraz anahtar
motor soğuk olmalı
ust kapak contasi değişmeli

benim de aklimda da ogrenmek kismet olmadı

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:28 ----------

120 tl ye ne yagiymis
82 liraya castrol 4 litre yari sentetik yağ
kargo bedava
1 litre de fazla hem

hava filtresi 130 tl !
sanayide hava filtre kagidi satılıyor (muş)
alıp kesip uydurabilirseniz is tamam
veya multijet hava filtresi 15 tl orijinal
bundan alip da kesip uydurmayı deneyebilirsiniz
kenarlarina da sıcak silikon tabancasıyla silikon çekebilirsiniz

yag filtresi de teknik olarak hava filtresiyle benzer mantik
yağ filtresi hassas, kendinize guveniniz yoksa kurcalamayin
yan sanayi varsa takabilirsiniz

Bilgiler için teşekkür ederim, ama malzemeden kısmak pek bana göre değil devamlı kullandığım motorum için en iyi malzemeyi kullanmaktan yanayım açtığım konuya tezat gibi duruyor olabilir söylediğim ama ben kullanılan malzemeye değil haksız talep edilen ücrete laf ediyorum, castrole kötü yağ demiyorum ama iponedan çok memnunum. Bu arada malzemeleri alıp işlemleri dün yaptım ciddi anlamda motor performansı bir tık yukarı çıktı. ayrıca fiyatta toplamda 300 tl ye mal oldu güncel malzeme fiyatlarınıda aşağıda sıralıyorum belki arayan biri olursa yakın zamanda yardımcı olur.

5 litre ipone yağ 135 TL ( enduro marketten kampanyalı olarak aldım 2 adet yağ fitreside ücretsiz.)
Yağ fitresi ücretsiz.
NGK buji 25 TL X 4 100 TL
Hava filtresi 75 TL

Bu arada Hornetın motorun ortasında kalan 2 bujiye ulaşmak biraz zorluyor , çalışmak için çok dar bir alan var ilk defa açacaklara benden uyarı.

Bu rakamlar bile çok , ayrıca sübap ayarına geline . Bakaraz iş öğrenılse kediler kasap olurdu , uğrasıp yapıp öğreneceksınız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar