MotoGP ve Superbike'dan örnek verirsek eğer AGV-ARAI-SUOMY-SHOEI gibi markalar yer alır ve çoğu polikarbon kompozitler kullanır ya da karbonkevlar gibi... Plastik hammadde işinden iyi anlarım 25 yıllık bir şirketimiz vardı oradan biliyorum. Polikarbon'un pet şişe hammaddesi olduğunu söylemişsiniz fakat yanılıyorsunuzpolikarbon kompozit kaskların fiberden daha iyi olduğu bilgisine hangi kaynaktan ulaştınız?
ppolikarbon; termoplastiğin bir çeşidir, su şişelerinin imal edildiği plastik malzemedir ve dönüştürülmüş plastik içerir. Isı ve darbeye karşı aksine normal termoplastikten daha hassas olup olmadığı tartışıla dursun, fiber ile mukayese edilemez.
buna delil olarak aynı fabrikadan çıkan NOLAN ve X-Lite kaskları gösterebiliriz. X-lite fiberdir, nolan ise polikarbon ve nolan yarı yarıya daha ucuzdur.
Sende beni çok güldürdünBaya güldürdün beni polikarbon ucuz kasklarda kullanılan bir malzemedir fiberglassla karşılaştırma yapılamaz sharp shell dot testlerine bakarsan görebilirsin bunu![]()
fiberglass dan bıde anadol yapılıyodu galıbakarbonfıberle fıberglassı mı karıstırıyor arkadaslar acaba...
MotoGP ve Superbike'dan örnek verirsek eğer AGV-ARAI-SUOMY-SHOEI gibi markalar yer alır ve çoğu polikarbon kompozitler kullanır ya da karbonkevlar gibi... Plastik hammadde işinden iyi anlarım 25 yıllık bir şirketimiz vardı oradan biliyorum. Polikarbon'un pet şişe hammaddesi olduğunu söylemişsiniz fakat yanılıyorsunuzkurşun geçirmez camlarda kullanılan bir malzemedir B6 Nato gibi zırhlı araçlarda ve askeri saldırı ve savunma taşıtlarında da kullanılır IP68 onaylarıda vardır. Birçok sektörde tercih edilir kısacası. Fiberglass denilen malzemeden de küvet yapılır veya sanayide tampon yapılır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:18 ----------
ha bu arada söylemeyi unuttum pet şişelerin hammaddesi polietilendir sanırım siz karıştırdınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------
Sende beni çok güldürdünShell ne zamandan beri çarpışma testlerinde otorite oldu?
Sen pahalısını tak o zaman biz garibanız, RX7 GP takıyorum kafama parasızlıktan polikarbonda olsa idare ediyor işte...
snell yerine n'nin üstünde ki tuşa basmam arkadaşları heycanlandırmış anlaşılan burda birşeylerin tartışmasını yapmak anlamsız siz fen dersinize iyi çalışın atomun çekirdeklerinden başlayınben malzeme biliminden aa alırken siz pet şişeden su için
![]()