Şu kask ile ilgili yorumlarınız görüşleriniz

Caberg Tourmax

Arkadaşlar , Caberg Vox kullanan biri olarak yine Caberg almak istiyorum , gözlük kullandığım için çene açılır kask alacağım, Caberg ilk çene açılır kaskı üreten firma, 40 yıllık geçmişi var ve teste soktuğu 6 üründen 4 ü 5 yıldız, 2 si 4 yıldız almış bir ürün, dolayısı ile güvendiğim bir ürün... Yalnız aşağıda linklerini verdiğim kask ta bir enduro kask havası var ve bir gölgeliği var ... Videolarda kullanılan motorlar büyük süratli motorlar, bende de F650 GS var merak ettiğim bu gölgelik yüksek hızlarda kaskı arkaya ittirip boyuna yük bindiriyormudur ? yada rahatsızlık veriyormudur ? bu tip kask kullanan varmı aranızda ?

Caberg-Tourmax-Cene-Acilir-Endur_16189_3.jpg

caberg-tourmax-casco-enduro-modulare.jpg

http://www.motosikletaksesuarlari.com/Caberg-Tourmax-Cene-Acilir-Enduro-Kask-Mat-Siyah_16189.html

polikarbon kompozit, fiberglass'tan daha iyidir. Isıya, darbeye daha dayanıklı ve daha esnek bir malzemedir.
Ve merak etmeyin, gölgelik rüzgar hava girişleri olduğu için bir engel teşkil etmez. İstenildiği taktirde sökülebilir.

Son düzenleme:
tasarımını aerodinamik yapmışlarsa rüzgar kaskı geriye ittirmez, bence yourum alma deneme şansın varsa dene

Çene açılır oluşu tereddüt ettirir mi ?

Gözlük kullandığım için demişsiniz, gözlük kullanmasaydınız yine tercih eder miydiniz, şu sıralar bende kask bakıyorum da.. o yüzden soruyorum :)

Çene açılır oluşu tereddüt ettirir mi ?

Gözlük kullandığım için demişsiniz, gözlük kullanmasaydınız yine tercih eder miydiniz, şu sıralar bende kask bakıyorum da.. o yüzden soruyorum :)

Eger mevcut ıcın soruyorsan gozluk olmasaydı devam ederdım..

Ben de aynı endişeyi taşıyordum ama geriye atma olmuyor, yüksek hızda kafanı yana çevirirsen o zaman normal kaska göre daha fazla savuruyor. Bunu bilerek al.

O siperliğin çıkış amacı enduro yaparken öndeki motosikletin tekerinden gelen çamurdan korunmak için hafif kafayı öne doğru eğerek vizörün çamura bulanmasını önlemekti. Bir adı vardı da unuttum. Şimdi artık çok güzel tasarımlar için kullanılıyor. Asfalt dışına çıkacaksanız sökebilirsiniz ama bana öyle geliyor ki siz en çok ta o gölgelik denen şey için istiyorsunuz:)
icon variant'a da bir göz atın
FB,1801,72,icon-variant-btlscar-kask-yesil-enduro-kasklar-icon.jpg

polikarbon kompozit, fiberglass'tan daha iyidir. Isıya, darbeye daha dayanıklı ve daha esnek bir malzemedir.
Ve merak etmeyin, gölgelik rüzgar hava girişleri olduğu için bir engel teşkil etmez. İstenildiği taktirde sökülebilir.

polikarbon kompozit kaskların fiberden daha iyi olduğu bilgisine hangi kaynaktan ulaştınız?
ppolikarbon; termoplastiğin bir çeşidir, su şişelerinin imal edildiği plastik malzemedir ve dönüştürülmüş plastik içerir. Isı ve darbeye karşı aksine normal termoplastikten daha hassas olup olmadığı tartışıla dursun, fiber ile mukayese edilemez.
buna delil olarak aynı fabrikadan çıkan NOLAN ve X-Lite kaskları gösterebiliriz. X-lite fiberdir, nolan ise polikarbon ve nolan yarı yarıya daha ucuzdur.

Baya güldürdün beni polikarbon ucuz kasklarda kullanılan bir malzemedir fiberglassla karşılaştırma yapılamaz sharp shell dot testlerine bakarsan görebilirsin bunu :)

Icon variant a bir bakin cok guzel kask, gozluk kullandigim icin cene acilir kullaniyorum demissiniz ama bence normal kasklarladada gozluk kullanabilirsiniz ozellikle sharkin bunun icin yaptigi gozluk yerleri var... fullface candir !

Bu tarz kasklarla 130-140km/s hızlara çıkıldığında her hangi bir sorun yaratıyormu gölgelik kısmı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Baya güldürdün beni polikarbon ucuz kasklarda kullanılan bir malzemedir fiberglassla karşılaştırma yapılamaz sharp shell dot testlerine bakarsan görebilirsin bunu :)

polikarbon demiyor polikarbon kompozit diyor yani birden fazla malzeme içeriyor polikarbon da var bu malzemeler içerisinde. kompozit kaskları araştır

shell testi değil snell
http://www.smf.org/

O siperliğin çıkış amacı enduro yaparken öndeki motosikletin tekerinden gelen çamurdan korunmak için hafif kafayı öne doğru eğerek vizörün çamura bulanmasını önlemekti. Bir adı vardı da unuttum. Şimdi artık çok güzel tasarımlar için kullanılıyor. Asfalt dışına çıkacaksanız sökebilirsiniz ama bana öyle geliyor ki siz en çok ta o gölgelik denen şey için istiyorsunuz:)
icon variant'a da bir göz atın
http://www.motosella.com/FB,1801,72,icon-variant-btlscar-kask-yesil-enduro-kasklar-icon.jpg

icon variant battlescar baktım.
1300 TL den başlıyor.
800 900 e yokmu yahu?

Evet Caberg icin yuksek hizlarda stabil ve konfforlu demis kullanicilar...

hatta kullanici boynumu geri atar diye cok korktum alirken ama cok etkileyici bir performansi oldugunu gordum demis ve golgelikte ozellikle gun batiminda cok faydali demis

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar