alın arabanızı tabi ya, istanbul trafiğinde araba ile gezin siz kardeşim. çok akıllıca hareketler bunlar.
ben istanbul da yaşamıyorum ki. :queen: izmirin tüm trafiği akşam 2 saat olur.
alın arabanızı tabi ya, istanbul trafiğinde araba ile gezin siz kardeşim. çok akıllıca hareketler bunlar.
ben istanbul da yaşamıyorum ki. :queen: izmirin tüm trafiği akşam 2 saat olur.memleketim uşak ta o da yok. aha bak bir araba seçme sebebi daha buldum. buradan yola çıkarak uşak ile istanbul'u kıyaslarım bile :queen:
ben istanbul'da yaşıyorum ve arabam yok. çokta memnunum bu seçimimden dolayı.
elma ile armutu kıyaslamak bu. fiyatları aynı olabilir lakin kullanılış şekilleri farklı.
kendimden örnek vereyim. önüme 1 adet motor ve araba geldi. satış fiyatları aynı... Önce arabayı alırım!
evliyim ve 1 çocuğum var. öncelik düzeneğimi ona göre ayarlamak zorundayım. sadece kendimi değil ailemi de düşünmek zorundayım.
varsayalım bekarım :
o zamanda işin için fayda faktörü giriyor. her ne kadar gönül motordan yana olsa da kullanım şartlarım doğrultusunda hangisinden maksimum fayda sağlayacağımı hesap etmek zorundayım.
3ncü bir seçenek daha var (şu anda benim yaptığım)
2012 model bir punto evo`m var. daha 45.000 km de. kazasız belasız... ekonomik bir araba tam aile işi ama motorda almak istiyorum bu sebeple aracımı satılığa çıkardım. kendime bir adet 250lik veya 125 lik sıfır bir motor alacağım, eşimede honda civic vtec düz vites (biraz da modifiye edelim istiyor, işte motoru ile azıcık oynarız, kasaya makyaj yaparız filan).
kısacası 2 araç arasında isterse ikiside aynı sınıftan farklı modeller olsun seçim yapabilmek o an ki kişisel imkanlar ve ihtiyaçlar doğrultusunda oluyor. size uyan başkasına uymayabiliyor...
bekarım ben. artı motosiklet hastasıyım. önceliğim her daim motosiklet olur. istanbul'da yaşadığım sürece araba filan almam. gün gelir küçük bir yere taşınırsam ancak o zaman alır kapının önüne dandik bir tane koyarım. dursun orada, belki bir gün lazım olur.
Vallaha bende ezelden motorcuyum ama harbiden 2 tekere 50-60 bin verilmez. 30 bin piskolojik sınır bence.
Birde isin rahatlik konusu var, guvenlik konusu var, araba gibi rahat olmuyor motosiklet, kisin sicak, yazin serin, acarim muzigimi, kiyafet zorum yok, esya alabiliyorum diledigince. O yuzden motorla uzun yolu sevmem, safi eziyet.
Cok kalabalik buyuk sehirlerde uygun mevsimde , en iyi ulasim aracidir motosiklet, ayrica mukemmel bir hobi aracidir. Hafta sonu 2 saat binilip kurtlar dokulur, sonrasinda herdaim araba avantajlidir.
istanbul gibi bir şehirimside araba kesinlikle eziyet. on dakikalık yolu bir saatte gitmenin keyfi meyfi olamaz.
şehir içinde, trafikte hayabusa kullanmak ne kadar mantıklıale:
şehir içinde, trafikte hayabusa kullanmak ne kadar mantıklıale:
ben bu ülkenin fiyat politikalarını protesto ettiğimden, bize ittirilen bu fiyatlarla ne sıfır km araba ne motor alırım, japona da çinliye de biçilen bu fiyatlar astronomik, sıfır almayın kardeşlerim burunları sürtünsün alayının aç kalsınlar
ayrıca madem istanbul trafiğindesin, ybr125 hayabusayı ikiye katlar. :rendeer:

son model jipe 300.000 euro para veren memleketin insanından bahsedioruz)) bu arada parası olan verir zevkidir bişi diyemem.