Tecrübeli abilerimizden yardım bekliyorum :)

Herkeze iyi forumlar geçenlerde motosiklet tavsiyesi sormuştum forumdan abilerimize bütçeme göre en iyi bulabildiğim motor yuki yıldız 130 1500 km de aldım 1800 liraya şekil şemal olarak çok hoşuma gitti cup diye geçiyor piyasada ama bana göre gayet sportif çok hoşuma gitti yani :cat: şimdi sizlere akıl danışıyorum motor malum çin malı önümüzdeki yazın sonuna kadar bunu kullanıcam Allah ın izniyle beni üzmemesi için motordan her zaman en iyi performansı alabilmek için neler yapmayalım malumunuz ben daha yeniyim motosikletden anlamam açıkcası daha bujinin yerini bile bilmiyorum motorda abilerim yaşım 18 bana yardım edin (örneğin diyinki şu kadar km de zinciri yagla şu kadar sıklıkla lastik havalarını kontrol et gibi) ve aklınıza gelebilcek her türlü tavsiyeleriniz önerileriniz bekliyorum herkeze hayırlı akşamlar bu arada motorumuda değerlendirirseniz sevinirim :cherry::cherry:

öncelikle hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız kullanman dılegıyle...

yaşın 18 heycan vardır ama sakin ol :)

öncelikle periyodik bakımlarını düzenlice yaptır. zinciri ise 300 -500 km de bir yağla. yağlamanın en guzel taktiğini ise altınelbesili adamın sitesine gir sana orda anlatıcaktır. lastiklerin havasına ise haftada 1 kere bak. bır tanede wd40 al. altınelbiseli adam sana onuda anlattıgı bır vıdeo var. izle bu ıkısını ne dedıgımı cok ıyı anlarsın. eger ki motorunu hırcın - bakımsız kullanmazsan zaten sorun cıkartmaz... adam gıbı kullanırsan hıc bır sorun cıkartmaz sana...

öncelikle hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız kullanman dılegıyle...

yaşın 18 heycan vardır ama sakin ol :)

öncelikle periyodik bakımlarını düzenlice yaptır. zinciri ise 300 -500 km de bir yağla. yağlamanın en guzel taktiğini ise altınelbesili adamın sitesine gir sana orda anlatıcaktır. lastiklerin havasına ise haftada 1 kere bak. bır tanede wd40 al. altınelbiseli adam sana onuda anlattıgı bır vıdeo var. izle bu ıkısını ne dedıgımı cok ıyı anlarsın. eger ki motorunu hırcın - bakımsız kullanmazsan zaten sorun cıkartmaz... adam gıbı kullanırsan hıc bır sorun cıkartmaz sana...
dediğiniz vidoların hepsini izledim fakat wd40 ve zincir yagı gibi malzemeleri alıcak bi yer bulamadım internette çoğu site satıyor tabi ama kredi kartım olmadıgı için internetten alma şansım yok elden nerden alabilirim varmı bildiğiniz bi yer istanbulda ?

dediğiniz vidoların hepsini izledim fakat wd40 ve zincir yagı gibi malzemeleri alıcak bi yer bulamadım internette çoğu site satıyor tabi ama kredi kartım olmadıgı için internetten alma şansım yok elden nerden alabilirim varmı bildiğiniz bi yer istanbulda ?

wd40 ı nalburda bıle bulursun. istanbulda nerede oturuyosun ?

Koçtaşa gidilir en basitinden wd 40 bulunur birde araç bakım seti alinır sünger mikrofiber bez vs vs .

Hayırlı olsun.

300 - 400 km arası zincirini temizle ve yağla.
Bakımlar için ya servise git yada 2000 km'de bir yağını değiştir.
Her 10.000 km'de bir buji - hava filtreni değiştir ( buji NGK olsun ve orjinal olsun )
Mümkün olduğunca motoru güneşten ve yağmurdan korumaya çalış ( bir motosiklet brandası işini görecektir )
Motoru kesinlikle çok zorlama 100 - 125 cc motor ile 120 yapmaya çalışma ( mümkünse 90'ı hiç geçme )

Evladın gibi sev - bak gerekli karşılığını verir.

enes öncelikle hayırlı olsun keşke yukiden uzak dursaydın aynısını sıfır alıp daha 1 yaşındayken 850 tlye zor alıcı buldum istanbul caddesi dominosa gelde şunu bi çayla kutlayalım :cherry:

her hafta tüm vidalarını sık. motoru çok sıkıştırmadan kullan. yağını zamanından önce yenile. hava filtresi, yağ filtresi, varsa benzin filtresini bakım zamanında mutlaka değiştirsinler.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yağını 1000-1500 km'de bir değiştir.
Hava filtreni 1500-2000 km'de temizle,4000 km'de değiştir. (10-15 lira birşey)
Zincirini gaz yağı ya da mazotla temizle,sprey zincir yağı ya da motorundan çıkacak atık yağ ve 90 numara şanzıman yağları ile yağla.
Ani kalkışlar,sert kullanımlardan kaçar ve zincirin temizliğini,bakımını ihmal etmezsen sıkıntısız uzun süre götürür.

Motoru asla sıkıştırma,sakin kullanırsan ve redline devrinden uzak sürüş yaparsan hem çok az yakıt yakarsın,hemde motorun ömrü uzun olur.

Bunların dışında en önemlisi mümkün mertebe full koruma ile sürüş yap.

Motosikletin çok güzel,Allah güzel günlerde binmeyi nasip etsin. Hayırlı olsun :)

her hafta tüm vidalarını sık. motoru çok sıkıştırmadan kullan. yağını zamanından önce yenile. hava filtresi, yağ filtresi, varsa benzin filtresini bakım zamanında mutlaka değiştirsinler.
Vidaları sıkmaktan kastınız hangi vidalarını sıkacağım açıklarsanız sevinirim

Yağını 1000-1500 km'de bir değiştir.
Hava filtreni 1500-2000 km'de temizle,4000 km'de değiştir. (10-15 lira birşey)
Zincirini gaz yağı ya da mazotla temizle,sprey zincir yağı ya da motorundan çıkacak atık yağ ve 90 numara şanzıman yağları ile yağla.
Ani kalkışlar,sert kullanımlardan kaçar ve zincirin temizliğini,bakımını ihmal etmezsen sıkıntısız uzun süre götürür.

Motoru asla sıkıştırma,sakin kullanırsan ve redline devrinden uzak sürüş yaparsan hem çok az yakıt yakarsın,hemde motorun ömrü uzun olur.

Bunların dışında en önemlisi mümkün mertebe full koruma ile sürüş yap.

Motosikletin çok güzel,Allah güzel günlerde binmeyi nasip etsin. Hayırlı olsun :)
Amin. sağolun dediklerinizi uygulayacağım.

o zincir biraz gevşek mi duruyo yoksa fotoğrafın acısından dolayı ben mı yanılıyorum ??

o zaman resımden dolayı yanıldım. bu arada cok gergin zincirde iyi değildir bilgin olsun. onun tam bir kıvamı vardır. ama zaten daha yenı motor zannetmıyorum 2.000 km de gevşicegını vs

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar