AGV vs Shark

Merhaba,

Arkadaşlar şu an kullandığım kasktan gına geldi artık. Buğu yapıyor, deli gibi ses yapıyor, üşütüyor falan. Kullandığım kask Givi h50.2, ucuz bir kasktı. Artık uzun yıllar kullanabileceğim iyi bir kask istiyorum. 1000 tl civarı bi bütçe ayırdım bu konuya. Acelem yok, iyice araştırmak istiyorum, pişman olmamak için. Aklımdaki modeller AGV K4-Evo ve Shark S900C, ama daha diğer markalara bakamadım iş yoğunluğundan. Sizin tavsiyeleriniz var ise onlara açığım. Sessizlik çok büyük bi etken değil ama Givi'nin uçak motoru gibi gürültüsü de olmasın istiyorum. Bir diğer isteğim de siyah veya renkli cam takılabilmesi. Givi'nin bu konuda hiç bir desteği yok, vizor kırılsa, çatlasa, değiştiremiyorsunuz.

Az önce yine gezerken gördüm, Shark SKWAL BLANK.
(Hoşuma gitti ama kalite ve fiyat nedir acaba?)

Son düzenleme:
1000 Tl gibi bir bütçe ayırmışken plastik kasklara bakmak bence lüzumsuz olur. K4 fiber gerçi ancak S900c termoplastik.
k4 ise yüksek süratlerde kendi kendi cam açma ve belli bir süre kullandıktan sonra üst taraftaki plastiklerin aşınmasından dolayı içine rüzgar alma gibi problemleri olduğunu okumuştum yurtdışı forumlarda..

1000 tl bütçeyle minimum speed-r alırsın race-r ı zorlarsın. icon variant var bu ara çok hoşuma giden 1300 tl civarı. shoei-shark-icon-belki arai den aşağı düşme

Shoei almanı öneririm.O paraya en azından sıkıntılarından kurtarabilir seni.

shoei önereceğim süper bir kask 2006 senesinden beri kullanmaktayım. kaskın vizörü bile açıkken gelen ses diğer kasklarda kapalı iken geliyor. kullandığım diğer kasklar
cox çene açılır, ls2 371, caberg ego bunların yanında muhteşem diğerlerini kullanmak nasip olmadı.

Degerli yorumlariniz icin cok tesekkurler. Peki Shark Raw hakkindaki dusunceleriniz neler? Ss motorda abes kacar mi goruntu olarak?

1000 tl bütçeyle minimum speed-r alırsın race-r ı zorlarsın. icon variant var bu ara çok hoşuma giden 1300 tl civarı. shoei-shark-icon-belki arai den aşağı düşme

Speed-r naked kaski degil mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:35 ----------

Anes'in sitesinde bulunan Shark Race-R Pro beyaz modelini buldum ama nasildir? Fiyati da biraz ucuz geldi; 1161 TL. Acaba uretim tarihi mi cok eski?

http://www.anesmotor.com/pinfo.asp?pid=1281

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Anes'in sitesinde Shark Speed-R (Race degil), uretim yilini 2012 yazmisti belki Race-R modelleri de oyledir. Bi arayip sormak lazim tabi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kaskın üretim tarihi eski olduğu için kayıtlara geçen kötü bir olay yoktur herhalde. Ya da bizlerin kulağına gelmedi.

Kaskın ömrü 3 yıl diyen var, yok 3 az 5 yıldır diyen var, kaskın tarihi mi olur diyen var. İçindeki malzeme sertleşiyor deniyor. Ama ticari bir amaçla mı söylenmiştir, bilimsel araştırma yapılmış mıdır bilemiyorum.

Yani aynı markanın 2 aynı modeli alındı( birisi 2014 diğeri 2010) ve çarpışma testleri uygulandı, sonuçta 2010 model kırıldı mı ya da korumadı mı diye sormak lazım.

Şahsi görüşüm ticari olduğunu düşünüyorum. Böyle bir test yapılana kadar da fikrim değişmeyecektir.

Persembe yada cuma gidip bi inceleyeyim ben bu kaski. Yaninda bir de siyah vizor alacagim zaten :)

Bende Shark Speed-R kullanıyorum kask için belirlediğim bütçenin çok çok üstündeydi.

Valla koydum kafaya. Alacagim bu kaski. Beyazi cok iyi gider siyah cam ile. Kalitesini tartismaya gerek yok zaten :)

'kaskların bozulma' konusuna motosikletinizin lastiğini misal verebiliriz. her nasıl kullanmasanızda lastik özelliğini yitirip bozulur keza termoplastik aynı malzeme olduğu için bozulma süresi daha çabuktur.. Termoplastiğin en büyük dezavantajıda maalesef budur; aşırı sıcak ve aşırı soğuk havarlda ciddi sertleştiğini kendinizde gözlemleyebilirsiniz

'kaskların bozulma' konusuna motosikletinizin lastiğini misal verebiliriz. her nasıl kullanmasanızda lastik özelliğini yitirip bozulur keza termoplastik aynı malzeme olduğu için bozulma süresi daha çabuktur.. Termoplastiğin en büyük dezavantajıda maalesef budur; aşırı sıcak ve aşırı soğuk havarlda ciddi sertleştiğini kendinizde gözlemleyebilirsiniz

Race-r Pro termoplastik degil ama :/

———————

Description
The SHARK Race -R Pro, new high end model made of carbon/aramid fibers, has been developed in the first place for our top level racers: Moto GP, WSBK, Moto 2... We therefore had to ensure the essential elements reflected the importance of global functionality and ergonomics: lightness, stability, comfort, precision and aerodynamics.

Carbon Aramid fibres
Spoiler CFD
Multi axial fibers
2 shell sizes : from XS to XL
Double D chin strap fastening
Magnetic strap end
4 anchor points visor safety lock
4 optimised venturi extraction points
Variable material density : minimum 3 mm shield, up to 4,25 mm with anti scratch and new renewable anti fog coating
SHARKTOOTH Ready
Weight from : 1250 g + ou – 50 g

race-r için dememiştim, s900 ve aşağı serileri plastik.

shoei xr1100 kullanan bir arkadaşım race-r pro almış ve baya övmüştü ilk aldığında. . Ancak kendi demesine göre xr1100 3 yıl kullanmış ve shoei dipdiri durmasına rağmen shark 1 yılda kendisini bırakmış.. zannedersem üyeydi buraya belki yorum yazar

race-r için dememiştim, s900 ve aşağı serileri plastik.

shoei xr1100 kullanan bir arkadaşım race-r pro almış ve baya övmüştü ilk aldığında. . Ancak kendi demesine göre xr1100 3 yıl kullanmış ve shoei dipdiri durmasına rağmen shark 1 yılda kendisini bırakmış.. zannedersem üyeydi buraya belki yorum yazar

Kafam karisti simdi :/

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar