24 sene araba ile trafik tecrubesi sonucu 42 yasinda motora baslamis biri olarak, bugun geriye donsem yine 18 inde baslamazdim. 25-28 olunca baslardim. Ogluma da buyudugunde once trafikte guvenli bir araba ile tecrube kazanmasini sonra baslamasini ogutleyecegim. Oncelikle trafigin ruhunu anlamak, arabalarin nerede hangi hareketi yapabilecegini tahmin edebilmek ve kazanin nereden gelebilecegini ongormek gerekiyor. Bu tecrubeyi edinirken de kaportali bir aracta olmak iyidir.
Haklısınız elbette,Eğer ki bir insan bilinçli bir kullanıcı ise, zaten yerinde,gerekeni yapacak güvenliği için gerekeni öngörmek adına da gerekeni de yapacaktır,sizin açınızdan da bu trafiğin ruhunu anlamak, arabaların nerede hangi hareketi yapacağını anlamak adına güvenli bir araba ile trafikte tecrübe kazanmak olarak anlıyorum

Ben uzun yıllar araba kullanmış,trafik tecrübesi edinmiş biri değilim, trafik tecrübem sıfıra yakındı..Asıl önemli olan , bilinçli hareket etmektir. Bilinçli hareket eden insanda, sınırlarını bilir,güvenlik ekipmanlarını güzel seçer,eğitimi de ihmal etmez. Çünkü ne kadar trafikte uzun yıllar geçirmiş olsak bile, hatta eğitmen bile olsak kaporta olmayacağız anlamına gelmiyor..
Teşekkürler