Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

İyi akşamlar. Benim motorumla ilgili bir sıkıntım var. Yardımcı olabilecek birisi olduğunu düşündüğüm için buraya yazma gereği hissettim. Motorumu 3 hafta önce 2. El aldım. Benden önceki motorun sahibi zaten arkadaşımdı motora çiçek gibi bakıyordu. 12600 km'de. Motor yağını yeni değiştirdim. Sorunum şu. Benzin musluğu ana depodayken motor çok zor çalışıyor. Çalıştıktan sonra da birkaç saniye sonra stop ediyor. Yedek depoya alığımda düzeliyor. Elektrik aksamında sorun olduğunu düşünmüyorum farlar yanıyor ve marş butonu çalışıyor. Sorunun ana depodaki benzin hortumunda pislik olduğunu düşünüyorum fakat sizlerin de yorumunu almak istiyorum.

egerki teshis dogru yapıldı ise haklısın,

depoyu söküp-bosaltıp, benzin muslugunu kontrol etmenizde fayda var.

muslugu söküp takmak cok kolaydır dibindeki sıkıstırma vidasını söküp cıkartabilirsiniz.

fakat motor ısındıktan sonra musluk ana depoda aynı sorunu gösterdiğinden emin olun.

belkide baska yerlerde de sıkıntı olabilir. ama en kolay kontrol yolu muslugu söküp kontrol etmek

x-treme max hakkında bir sorum daha var aklıma geldikçe foruma yazıyorum..

artçılı olarak 250-350 km yol yapılabilir mi bu motorla? eşimle yazın şehirden kaçma planları yapabilir miyim diye düşünüyorum. iki kişi toplam 130kg falan çekeriz. bakımları zamanında yapılırsa yolda bırakmaz diyebilir miyiz? bilenler aydınlatabilir mi acaba.

artçılı olarak 250-350 km yol yapılabilir mi bu motorla? eşimle yazın şehirden kaçma planları yapabilir miyim diye düşünüyorum. iki kişi toplam 130kg falan çekeriz. bakımları zamanında yapılırsa yolda bırakmaz diyebilir miyiz? bilenler aydınlatabilir mi acaba.

Şöyle buyrun ama düzgün bir cevabı arkadaşlar verir :)

tabiki yapılır neden yapılmasın :)önceki sayfalarda daha uzun yapanlar oldu diye hatırlıyorum daha fazla kmde gidilir, birazda şans işi f650gsin vardır hiç ummadğın bir anda yolda bırakabilir olurmu olur. orjinal lastiklerini değiştirirseniz daha rahat ve güvenli bir yolculuk olacağını düşünüyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------

Şöyle buyrun ama düzgün bir cevabı arkadaşlar verir :)

http://www.youtube.com/watch?v=LdBfWbd61ZY

iyi hoş gidiyor motor fakat ben birşey anladım bu videodan çekilmesede olurmuş bence :mrgreen:

tabiki yapılır neden yapılmasın :)önceki sayfalarda daha uzun yapanlar oldu diye hatırlıyorum daha fazla kmde gidilir, birazda şans işi f650gsin vardır hiç ummadğın bir anda yolda bırakabilir olurmu olur. orjinal lastiklerini değiştirirseniz daha rahat ve güvenli bir yolculuk olacağını düşünüyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------

iyi hoş gidiyor motor fakat ben birşey anladım bu videodan çekilmesede olurmuş bence :mrgreen:

Başlığına bak videonun adam bu motorla kıtalar arası macera yapıyor o video fransada iken cekilmis örneğin ... Diğer videolarına bak başka ülkelerdede var :)

Raat ol. Oğlumla ben 200 küsür kiloyuz. En az 90'la kilometrelerce yardırıyoruz. :)
Önceki sayfalarda var, bizim dalangıç tek kalkışta 2000 kilometre yapar :)

Başlığına bak videonun adam bu motorla kıtalar arası macera yapıyor o video fransada iken cekilmis örneğin ... Diğer videolarına bak başka ülkelerdede var :)

videolara sözüm yok her ne kadar kısa olup bende acaba video bitince başka ülke sınırına kadar kamyonetlemi götürülmüş şüphesi oluştursada :D güzel fakat bence ülkemizin yollarında, özellikle doğayla iç içe çekilse daha güzel olurmuş :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------

.
.
.
.

piyasada 13-14 e pek rastlamadım belki 14 bulursun.

1. vites olayıda iyice yok olur,

artık 2 ile kalkıs bile yapabilirsın.

sağolasın cem abi önceliğim 15 alıp farkı görmek :) 14 üde belki 15den sonra denerim

Maxciler naaparsınız?
Mesajı tamamlayamadan ok yaydan çıktı :) iyisiniz inşallah arkadaşlar. Maxi satacaktım vazgeçtim şimdi Marmaris dolaylarında dolaşıyorum motoru İstanbula bıraktım ama yine isler değişti İstanbula dönüp karabatağı alıp sinop yoluna çıkıyorum inşallah :) dört mevsim kuşu karabatak sinop yollarında :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------

bende durumlar bildiğin gibi.

yatışlardayım :farao:
Cem beeyy sen şu belini düzelt önümüzdeki yaza kadar çadırlı kamplı bi organizasyon yapalım ;)

an itibariyle orjınal arka lastiğime tekrar kavusmus bulunmaktayım.

cross lastiği söküp orjınali geri taktım. bakalım orjınal nasıldı , unutmusum :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:14 ----------

orjınal lastiği takınca motorda lastik kaynaklı titresim yuzde 90 azaldı ,

cross lastiğe ve eskiye göre neredeyse sıfıra düştü, cadde sürüşüm cok rahatladı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:50 ----------

virajlarda motoru yatormadıgım lastikten belli, ortadan asınmıs, yan dişler yeni gibi :)

JEvZ7W.jpg

OdPv3z.jpg

boyalı çizgileri dahi duran emektar orjınal lastiğim

4R5jZp.jpg

ve cadde modu :)

zEbj2O.jpg

Arkadaşlar merhaba 2 gun önce bende yeni bir max aldım ve aranıza katıldım ve cok memnunum yazdıklarınızı elimden geldiği kadar okudum fakat sorularım olucak öncelikle arkaya çanta koyabilmek için aparatı istanbulda nerde bulurum ve ya kime yaptırabilirim olucak diğer sorum ise lastikleri gerçekten çok kötü tedirgin etmekte boyutları nedir ve ön arka olarak ideal uygun hesaplı hangi marka yol lastiği önerirsiniz tşk ederim

Arkadaşlar merhaba 2 gun önce bende yeni bir max aldım ve aranıza katıldım ve cok memnunum yazdıklarınızı elimden geldiği kadar okudum fakat sorularım olucak öncelikle arkaya çanta koyabilmek için aparatı istanbulda nerde bulurum ve ya kime yaptırabilirim olucak diğer sorum ise lastikleri gerçekten çok kötü tedirgin etmekte boyutları nedir ve ön arka olarak ideal uygun hesaplı hangi marka yol lastiği önerirsiniz tşk ederim

Blogda merak hemen hemen aklına takılabilecek her konunun cevabı var.
Bu linkin sonunda İSTANBUL'DA ÇANTA DEMİRİ YAPAN USTA
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot.ch/2014/04/yeni-alan-veya-almayi-dusunen_19.html

Bu linktede lastikle ilgili bilgiler.
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot.ch/2014_06_01_archive.html

Allah hepimize kazasız belasız binmeyi nasip etsin. Saygılar.

Bilgi için çok keşekkür ederim. İlk motorum için araştırma yapıyorum ve supermotoları çok beğeniyorum fakak boyum kısa (164 cm) sorun yaşarmıyım acaba ?
( sele yüksekliği 79 cm'de sorun yaşamıyorum )

Mevcut sele 90 cm. Ayak uzunluğu önemli ama bence yaşarsın. Önce bir mondial bayisine git ve üzerine binip öyle karar ver. Bajaj Boxer dahi iyi bir alternatif gibi duruyor senin için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar