Korkuyorum Arkadaşlar

Motosiklet düz giderken en güvenli haldedir. ufak tefek tümsekler veya çukurlarla rahatlıkla başa çıkar. yer kaygansada fark etmez.
FARK
fark normal seyir (normalite matematiksel bir hesapla mühendislerin motoru hazırladıklarıdır) halinde olmayı değiştiren unsurlarda.
mesela gaz açmak, gazı kapatmak, viraja girmek, az yada fazla fren yapmak yada yapmamak, vites, devir, hız gibi unsurlarda yatıyor.

Mesela kaygan zeminli yollarda düşük viteste yüksek devir motor kuvveti çoksa kaza kapıları açılmakta. başlıca sorun arka teker kayması.
Yada fren yapmak için ön fren ağırlıklı kullanmak ön tekerin yolu kavramasını kesip kazaya sebep olmakta.

Bu veya benzeri bilgiler için
http://ommriders.com/pages/ArtTR.aspx?artID=2010
sitesinde yer alan kitabı kesinlikle çokça okuyun.

Viraj kısmıda ayrı bir sanat ve en iyi ve katkı sağlayan sanatkarı Keith Code.
http://www.motosikletim.com.tr/bilegi-bukmek-2-keith-code

sitesinden sipariş verebilirsiniz.

Tavsiyem; Yol sanatı kitabını şehir içi kullananların derhal temin etmesi yönünde. Karşılaşabileceğiniz senaryoların büyük çoğunluğu içinde mevcut.

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT
korku o korku.. üstüne gidip, kendine güvenin gelince pek kolay yenersin.

bende ilk motorsikletimi aldım suzuki hayabusa ama onla hız yapmaktan korkuyorum daha deneme sürüşleri bile yapmadım ama hızlı öğreniceğimi düşünüyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Son düzenleme:
Cakil/toprak gibi yollarda on frendense yumusak bir sekilde arka frenle hizi idare etmek onemlidir. Tabii 100km giderken hic bi frenin yarari yok cakil ustunde. Ama cakil yola girmeden once hizi iyice azaltip, cakil ustunde giderken arka frenle hizini ayarlamalisin.

Arka teker kaymalarina karsi da vucudunu rahat tutup bacaklarin ve "core" un ile vucudunu destekleyip ellerine hic agirlik vermemelisin. Eline verdigin agirlik bozuk cakilli yollarda sallanan gidonu daha da sarsmana ve kontrolu kaybetmene yol acar.

Ben yaris pistinden 190km ile topraga cikip dusmemeyi becermistim 2 yil once. Yukarida soylediklerim sayesindedir :)

Bol sans!

Arkadaşlar çakıllı asfalt yolda kaza yapmıştım 2 ay önce yazlıkta kayıp yan yatmıştım.O günden beri motosiklet kullanırken bozuk bir yola geldiğimde sanki her an düşecekmiş gibi oluyorum.Mesela sağ tali yola girerken az çakıl olsa bile bir korku geliyor içime.Acaba çokmu korktum?Veya sürüş tekniği olarak mı bir eksiğim var? Düşünceleriniz çok önemli benim için şimdiden teşekkürler...

Beyinde hafızanızda yer etmiş, sonra bu aynı şeye benzer ortam oluşunca vücut kimyası değişiyor, normalde başka şeyleride kafaya takıyor veya herhangi birşeydende kortuğunuz zaman aklınıza motordan düştüğünüz geliyorsa, kısa süreli psikolojik tedavi olabilirsiniz doktora görünüp, Allahın izniyle birşeyiniz kalmaz sonra...Yani korkunun üzerine git falan bunlar her zaman işe yaramaz...Ne kadar korkmuyorum deyip kendinize telkin versenizde bu hep işe yaramaz...Bir olay yaşanmış, korkma oğlum hadi oğlum aslansın ne korkuyosun ben kimseden korkmam falan...küçükken köpek kovalamış yani bir kere...

Ben çakıllı yolda hiç düşmediğim halde yine de korkuyorum nedense.Lastiklerim çok güzel , ıslak zeminde dahi çok güveniyorum.Zaten yağmur lastikleri var.Ama çakıllı yolu görünce baya bi yavaşlıyorum.

Dun arkamdan kartal carpti. Bugun 30cm yanimdaki ticariye srkasindan vv cady carpti. Bendeki korkuyu tahmin edemezsiniz. Gözüm sürekli aynalar da

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar