işte 4 ay da 6bin küsür kmyi fırsat buldukça gezdim dediğiniz gibi çeşme kuşadası vsbekleriz izmirede
sizde gidonda titreşim var mı? benim motor 150 km de olunca bir sürü cıvata sıktım, gidonda titreşim epey azaldı...
Cıvata gevşemesi yaşadınız mı? kronik bir durum mu?
lastik değişimi yaptınız mı? yaptıysanız hangi ölçülerde taktınız? arkaya geniş lastik hiç düşündünüz mü?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:13 ----------
bir de ön amortisör çok sert, sende de öyle mi? acaba diyorum geçen konusu vardı, ucuz olsun diye 10 numara yağı fork oil yerine basmışlarmıdır?
sizde gidonda titreşim var mı? benim motor 150 km de olunca bir sürü cıvata sıktım, gidonda titreşim epey azaldı...
Cıvata gevşemesi yaşadınız mı? kronik bir durum mu?
lastik değişimi yaptınız mı? yaptıysanız hangi ölçülerde taktınız? arkaya geniş lastik hiç düşündünüz mü?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:13 ----------
bir de ön amortisör çok sert, sende de öyle mi? acaba diyorum geçen konusu vardı, ucuz olsun diye 10 numara yağı fork oil yerine basmışlarmıdır?
bende motorun kullanım kitapçığı yok, lastik havalarını kaç basıyorsun?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:56 ----------
kıdemli tatlı su motorcularından biri olarak bu akşam 35 km e5 ve e6 otobanında ıslanarak açılışı yaptım, Yusuf Yusuf sağdan 40-60 km/h ile frene hiç basmadan yüksek viteste beşiktaştan halkalıya evime ulaştım, yağmuru sevmediğimi anladım![]()
gündüz ise hava güneşliydi, rüzgar fazlaydı, aynı yolu Beşiktaş istikametinde gelirken rodajda olduğum için 80 km/h'i geçmiyorum ama bu hızda bile yan rüzgarlar motoru epey salladı, ön cam-tekerlerin kısmen kapalı oluşu etkiliyor galiba, hyo 125cc ile de rüzgardan etkileniyordum ama bu motor ağır olunca biraz beklenti olmuştu, sürdükçe görücez artık ...

2015 de belki linkteki gelir, blackster 250i, jantlar değişmiş
http://www.keewaymotor.com/_d275485198.htm
lifan ile fiyatlar yakın olunca epey kıyaslanmış, lifanda arka disk değil, enjeksiyon yok, malzeme kalitesi biraz daha düşük deniyordu, görmek lazım, yoksa lifanın parça bolluğu hiçbir motorda olamaz...

bende de halen 125 cc var, bu motoru otoban için aldım, eve o şekilde arada sırada 125cc ile gidip geliyordum, 100-110 km/h max hızlara çıkabilsem de bizim otobanlarda orta şerit genelde daha fazla hız istediğinden 80-90 km/h ile sağda kalıyordum, şimdi belki ara hızlanmaları, bayır çıkışları daha iyi olacağından da orta şeridi biraz daha fazla belki kullanırım diyorum, trafik olunca emniyet şeridindeyiz, saçma sapan bir motor koruma takanlar orada bile sıkıntı yaşamışlar, bende öyle bir şey olmadığı için sorun yok...
ben ön maşasına hasta olmuştumoraya 2li sis seti ebay dan aldım, İstanbul gümrüğündeymiş şu an, beklemekteyim ...
parçaların uyumluluğu için ebay da keeway dorado yamaha yazdığın zaman:
-beyinlerinin aynı
-stator aynı
- alternatör aynı
- yağ filitresi aynı
- ateşleme aynı olduğunu görürsün, ben silindir pistonu merak etmeyim
satıcılar enjeksiyonun arızasının tespitinin, tamirinin karbüratöre göre daha kolay olduğunu söylüyordu, v motor olunca anlayan kişi faktörü de oluyormuş, dönüş açısının regale göre çok daha kolay olduğunu da söylemişlerdi ...
Gidonda her hangi bir titreşim olma durumu bende yok... lastiklerine baktır havası psı değerinden düşükse titreme yapabilir kalkışlarda. tabi bahsettiğin titreşim ne derecede bilmediğim için bir şey diyemem.
civata gevşemesi gibi bir sorunu sadece yan çantalarda yaşadım ki öyle aşırı bir durum söz konusu değildi.
amontisörlerine baktır derim bilemiyorum benim ustam aynı zamanda en yakın arkadaşlarımdan biri olduğu için bu konuda şanslıyım...
lastik değişimi yaptım ön ve arka lastik değişti Ön 110/90-16 Arka 120/90-16 orijinal ölçülerde taktım. ben motorun bu tarz şeylerde (Dişli küçültme geniş lastik takma vs vs) gibi konularda biraz katıyım özellikle de lastik konusunda. o nedenle orijinali neyse onu taktım... sonuçta bu jantın belli bir alanı var onun üstünde bir oynama yaptığınızda o jantın fiziğine ters bir hareket yapmış olursunuz bu da istenmeyen şeylere neden olabilir.
örnek video:
http://www.youtube.com/watch?v=cGjTvotb9Xo
motor kodu 2V49FMM olan çinli klonlar yamaha xv250 kopyasıymış ... 49 piston uzunluğu mm olarak, 52 mm olunca 280cc oluyormuş, 55 mm ile 334 cc ama karbüratör vs değişimi de istiyormuş....