Memlekette eğitim yerlerde ama herkes otorite
Ben 2011 yılında amerikan Motor Cyclist dergisinde reklamını görmüştüm,"geri döndük" şeklinde. İlgimi çekmişti...
Motorun bir ruhu olduğuna inanılan kültürlerde gösteriş geri planda kalır ve kişi motoru ile bağ kurarak onu zevkine göre dizayn eder. Onunla yaşar onunla nefes alır, kimsenin ne düşündüğünü umursamaz. Tabi bunları yapan kişiler bizim gibi orta doğu zevksizliğiyle bezenmiş olmadıkları için sade, orijinali bozmayan eklemelerle motorun kişiselleştirirler.
Bu tarz tarih kokan, ruhu olan ve üzerinde oynama yapılmaya uygun makinelerin hastaları alıp kenara bir tane koymuşlardır.
Bunlar, bizim gibi nüfusun ancak yüzde beşinin pahalı sayılabilecek zevklere para ayırabildiğini düşündüğünüzde, lüks sayılabilecek aktivitelerdir.
Biz Harley'e titreşimi var deriz. Triumph Bonneville çok yakıyor eski model sanırlar o kadar para veriyoruz deriz.
Biz "ruh" yerine "başkaları ne düşünüyor"u tercih etmişiz. "Ucuzu" tercih etmişiz, "kolay satılabilir"i tercih etmişiz, "servisi var"ı tercih etmişiz. O yüzden bunlar bize lükstür, ama renktir.
Zevklerin gelişmesi dileğiyle
http://www.cycleworld.com/ural/